Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#2001) lakisoft válasza Daweee (#1997) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

a hibának van egy pontos száma 0x00000 ... stb ... ennek utána tudsz keresni ...
A vas milyen állapotban van ... ? nekem hardver hibánál okozott ilyen hibát
Igen egészen konkrétan ramhiba volt ...

[ Szerkesztve ]

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#2002) ádyz válasza Daweee (#1998) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

valami ütközik egy másik PCI-os cuccal, vagy mással

(#2003) lakisoft válasza ádyz (#2002) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Szerintem sikerül teljesen összezavarnunk ... :B

www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

(#2004) abridabri válasza gykarcsi (#1993) üzenetére

abridabri
(fanatikus tag)

koszi a tippet , de sajna ezzel is ugyanugy szaggat
100% hardware problema,vagy bios

(#2005) Daweee válasza lakisoft (#2001) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

azt a számot nem sikerült még kihámoznom jó ha 1-2 mp-ig volt a kékkép...
PCI semmi nincs a gépben, a Vista is 1-2 hetes, igaz hogy a rendszerpartíción kevés hely van, de a server cuccai másik partíción vannak, akkor is lehet baj belőle?

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#2006) gykarcsi válasza abridabri (#2004) üzenetére

gykarcsi
(fanatikus tag)

Az is lehet, hogy a win szarakodik. Próbáld meg ezt lehúzni (kicsit lassan jön be), írd ki újraírhatóra, erről bootolod a gépet, majd próbálj lejátszani egy filmet.
movix

[ Szerkesztve ]

(#2007) ádyz válasza Daweee (#2005) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

sőt, nagyon valószínű, hogy az a baja!

(#2008) ádyz válasza csongi (#1960) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

hát igen :K

(#2009) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintetek az miféle gond, ha egy gépben "szaggat" a BIOS?
A billentyűleütések kb 2-3 mp késéssel mennek :F

Egyébként más baj nincs a konfiggal.

(#2010) Daweee válasza ádyz (#2007) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Jaja átraktam a swapfile-t a másik partira, most majd fél órája megy a server, 9en vagyunk, sztem most jó, de még elválik

-- http://pun-ishment.blog.hu - A legrosszabb szóviccek -- "I'm not crazy, my mother had me tested." - Dr. Sheldon Cooper --

(#2011) Relisys

Relisys
(senior tag)

Hello!

Ffia 08-ba tudja valaki hogy tudnám rezgésre bírni a gamepadomat? Hiába állitom be a beállitások közt mert mindig visszavált kikapcsolt állapotra. Egyedül akkor rezeg amikor elinditom a játékot.

(#2012) ádyz válasza Daweee (#2010) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

a vistának kell a virtuális memória, de rendesen.... :R

(#2013) 04ahgy válasza Daweee (#2005) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Start --> beállítások --> vezérlőpult --> rendszer --> speciális --> indítás és helyreállítás-nál katt a beállításokra --> Rendszerhiba felirat alatt az automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát. Illetve Vistánál nem tudom, hol kell keresni, de valami ilyesmi helyen lesz ott is.

Ekkor nem csak bevillan a kékhalál, hanem folyamatos, és el tudod olvasni. Ha a 0x000000|_|_| számot leírod, abból többet tudnak az ittlevők következtetni. :D

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2014) Krinya válasza kem (#1991) üzenetére

Krinya
(tag)

Köszönöm! Bejött! :R

Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

(#2015) Daweee válasza 04ahgy (#2013) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

na most nem kékhalt, csak szimplán újraindult 1 óra játék után... mindjárt kikapcsolom az auto újraindítást, és meglátjuk mi jön ki belőle

(#2016) ádyz válasza Daweee (#2015) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

szerintem ott valami nagyon melegszik... :F

(#2017) Daweee válasza ádyz (#2016) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

VGA biztos nem, vinyó se, a procin gyári hűtő van mondjuk, de húzva nincs semmi :(

(#2018) ádyz válasza Daweee (#2017) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

akkor már tényleg foggalmam sincs :(

(#2019) icons válasza Hybryd (#1979) üzenetére

icons
(őstag)

Naigen, de a wincsi tele van adatokkal, azokat nem szeretném elveszteni.
Vki?

(#2020) Daweee válasza ádyz (#2018) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Most kb 2 perc Server uptime után kékült be, az adatok:
0x000000D1
ndis.sys - Adress 823115B2 base at 822EC000, Datestamp 4549b2Fd
Na ezmiez?

[ Szerkesztve ]

(#2021) 04ahgy válasza Daweee (#2020) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

0x000000D1 - DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ezt általában kernel módban futó eszközillesztők okozzák, ha megsérülnek, vagy alapból hibásak. Másodlagos oka lehet még hibázó RAM, vagy pagefile.

Mivel jelölt meg konkrét fájlt, meg kéne keresni, az micsoda, és hol van. Utána megnézni, mit vezérel, esetleg újratelepíthető-e.
Továbbá: mindig ugyanezt a fájlt jelöli-e meg, vagy másikat?

Egy memtest86 lefuttatása sem árthat, hogy a RAM-ot kizárjuk. Legjobb egész éjszakára betenni, mert sokszor csak egy óra után hibázik a RAM.

Ha pagefile a gond, akkor az csak átvitten lehet leginkább. Legvalószínűbb, hogy a memória és a tároló alrendszer közti kommunikáció hibázik, pl.: húzott gépben alulfeszelt chipset, vagy csak hibás kábel. Ezeket is jó megvizsgálni, minden rendben van-e.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#2022) lakisoft válasza Daweee (#2020) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

biztos hogy jó a ramod? - ilyen komoly dolgot nekem a ram okozott ... :(

[ Szerkesztve ]

(#2023) Daweee válasza 04ahgy (#2021) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a bizonyos file a C:/Win/Sys32-ben van, ergo a win része... majd megfigyelem hogy mindig ott van-e a bibi. A ram eddig nem tűnt fel hogy hibána, nincs is teljesen meghajtva, kicsit lazábbak az időzítések mint amit papíron elbír (nem volt kedvem a biosban turkálni miatta) más sincs húzva, de azért éjszakára berakok egy memtestet. A pagefile-t már áttettem a másik partícióra, de így is hibázik...

(#2024) Hybryd válasza Dr. Romano (#2009) üzenetére

Hybryd
(tag)

Próbáld ki egy másik billentyűzettel (véletlenül nem Samsung bill mellett csinálja ezt most?)

(#2025) Daweee válasza Daweee (#2023) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Megint hajszálra ugyanolyan hibaüzenetet produkált, akkor gondolom a ram kilőve, mivel az random hibázgatna...
kis kiegészítés, nem tudom számít-e, de a D1 után zárójelben ezeket írta: (0X00000008, 0X00000002, 0X00000001, 0X823115B2)

(#2026) 04ahgy válasza Daweee (#2025) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aham. Ha meg is jelölte konkrétan megint azt az ndis.sys-t, akkor annak a háza táján kell a gondot keresgélni. De ha a win része, akkor szerintem Moonman-t kérdezd, valamelyik Windowsos topikban, ő ebben a legprofibb. Megj.: ami a System32-ben van, az nem tuti fix, hogy a windowsé ám! Még a kodekek is ott vannak... Audio és video, stb.

HGyu

(#2027) Daweee válasza 04ahgy (#2026) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

De amúgy a win része, mert a relatíve szűz XP-s vinyón is megtalálta, szóval az sztem. Akkor mentem monnyuk a Vista topicba :R

(#2029) Daweee válasza kicsitomi88 (#2028) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Kössz :R
-Van fent Daemon Tools, igaz újabb verzió, de nembaj, leszedem megpróbálom úgy.
-VirtualPC-ről eddig azt sem tudtam hogy mi :)
-hálózatvezérlő integrált, VGA-n kívül semmi kártya nincs benne.

(#2030) Daweee válasza Daweee (#2029) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

nem segített :(

(#2031) daa-raa válasza Daweee (#2029) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És az integrált hálóvezérlőhöz fel van rakva rendesen a driver?

Si vis pacem, para bellum.

(#2032) Daweee válasza daa-raa (#2031) üzenetére

Daweee
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, a Vista ropicban rájöttünk, hogy valószínűleg az a hiba, hogy az alap win-es hálódriver volt fent. most 10 percet jáccottam, nem halt meg, majd holnap rendesen megnézem, most valahogy nincs hangulatom CS-zni :)
Mindenkinek köszönöm a segítséget :R :R :R

(#2033) kem válasza Daweee (#2029) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Másik LAN kártyát próbáltál? De akor ezt tiltsd le a BIOs-ból.
Esetleg ha ADSL-ed van(bár nem gondolom:D), és USB-s a modemed, akkor azt usb-vel nézzd meg, hogy csinálja-e ugyanezt.

szerk: látom megvan a gond, vagy is remélhetőleg

[ Szerkesztve ]

(#2034) lakisoft válasza Daweee (#2032) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

:D

(#2035) birno válasza birno (#1691) üzenetére

birno
(őstag)

UPolok egyet a kérdésnek, most jutott eszembe, hogy írtam ide is. :)

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#2036) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sziasztok,

az ejszaka egy zarlatos vezetek lecsapta az aramot, aziota az egyik gepet ha bekapcsolom, akkor hosszu sipolo hang hallatszik, folyamatosan ismetlodik 2-3 masodpercenkent
a vinyo, a cd/dvd-romok es a ventillatorok is elindulnak, van aram a gepben, csak a monitoron nincs kep
a tapnak elvileg nincsen semmi baja, mert elindul(na) a gep, minden kap aramot rendesen, kiveve a videokartya
mi lehet a baj?

[ Szerkesztve ]

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#2037) lakisoft válasza monstre (#2036) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

ram? - VGA? próbáltad más gépben ... ?

(#2038) monstre válasza lakisoft (#2037) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a vga-t kivettem, de ugyanugy sipol tovabb
a ramot nem probaltam, ha kiveszem az eleg, vagy ki kell probalnom masik gepben is? nem tudom, hogy 4 eve milyen ramok voltak, volt mar akkor ddr2? kolcsongep, nem ismerek minden parametert

mindjart kiprobalom oket

[ Szerkesztve ]

(#2039) lakisoft válasza monstre (#2038) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

Szerintem az a tiszta ha teszteled a memót is rendesen ... kb. 1 éjszaka ... // szerintem teszlteld őket kb. eddig ne csak próba legyen ... ok?

ha mondod az alaplap paramétereit akkor meg tudom mondeni hogy milyen ram megy bele ...
4 éve csak DDR-I volt még csak 266/333/400 MHz-es órajellel // az e konfigod ... a cuccok -nál?

[ Szerkesztve ]

(#2040) monstre válasza lakisoft (#2039) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

400-as a ram, abit be7-s az alaplap :)
koszi az infokat sracok, de beraktam a memot masik gepbe, es ugyanugy sipolt , nem indult el, aztan atraktam az en memoriamat a kolcsongepbe es lass csodat elindult :)
szoval kiderult, hogy a memoria rossz... vennem kell majd egy masikat
megegyszer kosz a gyors infokat :R

(#2041) monstre válasza lakisoft (#2039) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az en konfigom igen, de amelyikkel baj van, az masik gep
400-as ddr memoria volt benne, beleraktam az en ddr-II-es memoriamat ami sokkal nagyobb orajelu, es elindult vele a gep...
ha veszek ddr-II-es 533-as memoriat, akkor elvileg vinnie kell az alaplapnak, ugye?

(#2042) ádyz válasza monstre (#2041) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

a ddr foglalatos lapba hogy ment bele a ddrII? :F

(#2043) Dr. Romano válasza ádyz (#2042) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyes hibrid moddellektől ha eltekintünk, akkor azt mondhatjuk hogy NEM!

(#2044) ádyz válasza Dr. Romano (#2043) üzenetére

ádyz
(PH! addikt)

nemegészen értem ezt a mondatodat :U

tehát nem megy bele ddrII a ddr foglalatba, nem?

[ Szerkesztve ]

(#2045) monstre

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

en ugy tudom, hogy ddr-II-es memoriat vettem tavaly...
megneztem, kingmax ddr-400 van rairva, sehol a II-es...?
akkor most nekem is sima ddr memoriam van? everest szerint pc3200 ddr sdram...? akkor most hogy is van ez?

(#2046) lakisoft válasza ádyz (#2044) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

szerintem se megy bele ... de a fene tudja ... még sose próbáltam ...

(#2047) lakisoft válasza monstre (#2045) üzenetére

lakisoft
(PH! addikt)

kedves barátom ... ez DDR1 . . . akár hogy is nézem ...

DDR1 = DDR-400 v. DDR-333 v. DDR-266 = pc3200 ddr sdram v. pc2700 ddr sdram ... stb ...

[ Szerkesztve ]

(#2048) Dr. Romano válasza ádyz (#2044) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így van nem megy bele. Itt egy kép hogy miért is nem.

(#2049) monstre válasza lakisoft (#2047) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bakker...most nezem, tenyleg, es a Gigabyte k8n-sli-s alaplapom is csak sima ddr-t tud kezelni... :O vmit nagyon elneztunk tavaly...

akkor az abit be7-s alaplapba is csak sima ddr megy bele, igaz?

[ Szerkesztve ]

(#2050) ádyz

ádyz
(PH! addikt)

akkor csak igazam van :)

monstre akkor neked ddr ramod van :R

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.