erre vki? #2955
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
"Nforce2 vagy KT400?" Elég régi chppek, De az Nforce2 -ből is ha lehet ultrát vegyél. Ha meg VIA akkr KT600 de ő meg sajna nem tudja a dual Chanelt.
Nem szép, de legalább jó öreg!

SzalaiG
(PH! addikt)
Nforce2. Szerintem. Nekem az volt és nagyon meg voltam vele elégedve. 
"Ne félj, csak higyj" Márk 5.36.

AtHoS
(PH! addikt)
Picit konkrétabban a vasárlás miértjét, mert így nem tűnik egyik sem jó választásnak.
5-6k egy A64, picit többért már X2 3600+ -t dobálnak az emberhez. Lapot is lehet 7-10k magasságában venni hozzá. A DDR2 memó meg olcsóbb, mint a DDR.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Khaal
(őstag)
Van egy gépem amin random helyeken lefagy az xp install, már mindent kipróbáltam, de úgy néz ki az alaplap hibás. Tehát megvan a proci (Barton 2500), a memória 512 DDR400 a vga (Radeon 9200) és a pata hdd. A lappal szemben mindössze annyi az elvárás, hogy ezeket bele lehessen rakni és legyen rajt USB 2.0. Ennek mindkét lap megfelel (vagyis többet is találtam, de csak ezeknél régebbi chipsettel). SATA, firewire meg egyebek nem kellenek.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

AtHoS
(PH! addikt)
Szóval a minimális pénzráfordítás a cél. nforce2-nél arra figyelj, hogy háklisak a memóra. Milyen memód is van most pontosan? Nálam egy Samsung 512-es és egy Infineon 512-es ment benne rendesen, egy barátomnál pedig 2x512 Kingmax jelenleg is jó szolgálatot teljesít egy Abit NF7-S lapban. Ha tuningolni is szeretnél, akkor Abit NF7-S jó választás lehet vagy a sima NF7 (S2-es lapokról hallottam rosszakat). Ha nem szándékszol tuningolni, akkor ASUS nforce2-es lap is szóba jöhet, bár akkor már képbe jöhet Epox is.
A random helyen történő XP telepítő fagyás sokszor memória hiba. Előbb ezt zárd ki. Ha ezt már megtetted, akkor nem szóltam.
Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

Mr-Pamacs
(senior tag)
Hi
A S/PDIF kimenettel hogy tudom összekötni a 5.1-es hangszórómat? Milyen kábel kell hozzá? Ahogy nézem az S/PDIF egy sima RCA és a másik végén minek kéne lennie?
Webprogramozást vállalok!

IIIstIII
(senior tag)
Röpke kérdés: a shader órajelet hol lehet állítani?
"Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér."

ádyz
(PH! addikt)
A shader órajelét szerintem nem lehet állítani...
Próbáld meg RivaTuner-rel!

SzalaiG
(PH! addikt)
Hali!
Vettem egy vinyót + egy usb-s mobilracket.
Hogyan és mivel lehet beállítani, h ha kölcsönadom, akkor csak olvasni tudjanak róla, de ráírni ne? Így mondjuk nem tud beletörölni, vírusozni, meg ilyenek....

IIIstIII
(senior tag)
Ott az overclocknál csak gpu meg mem van. akkor lehet magától csinálja

Khaal
(őstag)
Nem tudtam, hogy rossz a lap (most se értem mi mehetett tönkre rajta, lehet szerelés közben sértettem meg valamit rajta), ezért vettem bele memóriát meg hdd-t vadi újat boltban, ha ezeket most eladnám nagyot buknék rajta. A memória egy darab 512-es NCP márkájú, egy fél napot teszteltem két fajta memtestttel nem dobott hibát egyik sem. Közben lebeszéltem egy NF7-S2-t ez az amit gyorsan és viszonylag elfogadható áron (6k) be tudok szerezni.
Dell Latitude D420 / D430 -hoz keresek zif hdd kábelt (HJ178): http://t7.hu/tho-hj178

ádyz
(PH! addikt)
pont azért irtam, hogy annak nem lehet állítani 
[ Szerkesztve ]

IIIstIII
(senior tag)
Másik topicban azt írják lehet állítani állítólag rivaban a mem alatt lenne a shader csúszkája de nekem nincs ott. Lehet valahol le van blokkolva?

ádyz
(PH! addikt)
lehet, a PowerUser menüpontban lehet, hogy le van tiltva "gyárilag"
megyek aludni, jó8, csövi!
Üdv.

IIIstIII
(senior tag)
Ott kerestem de nem találtam semmi használhatót.
Jó éjt

ádyz
(PH! addikt)
akkor passz 

lakisoft
(PH! addikt)
ez egy fogós kérdés ... nem elég hogy read-only attrib beállítás az egész lemezre ... van egy progi ez megcsinálja ... elvileg ... [link]
[ Szerkesztve ]
www.horgasztuning.hu - C&R 4eva - World Of Warcraft - Ingyen Cataclysm kieg frozen státuszú account tulajoknak infó privátban... :)

SzalaiG
(PH! addikt)
Hogyan működik?
Mit hogyan állítsak. Kérlek írd le egy kicsit részletesebben. 
Tegnap láttam olyan windows xp matricákat, amire az volt irva, hogy dell és 1-2 pc, tehát ezzel a termékkulccsal más pc re legálisan telepíthetném az xp t?Mármint, hogy egyálltalán elfogadná a telepítéskor?
A főnök tekintetete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

BoGyo[ME]
(kvázi-tag)
Sziasztok!
nem találtam megfelelő topicot, meg hát ma délután kellene elintéznem, úgyhogy:
Nem ismeri/használja valamelyikőtök a T-****** mobil internet-jét? Hogy működik? Megbízható?
Másik kérdés: Elméletileg november 1-től aranytárskártyával 5900 FT 10GB/hó, ráadásul februárig ingyenes. A baj csak az, hogy ez nekem gyanúsan jó kondíciónak tűnik, hiszen ugyanezen szolgáltató az új csomagjaiban 9500 Ft/hóért ad 8 GB-ot... (tudom, kicsit bizalmatlan típus vagyok
; dehát ez a legjobb tulajdonságom
) Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi a trükk, hol van itt az átvágás? 

Khaal
(őstag)
Most váltottam netszolgáltatót és nagyobb csomagot is kértem, de azóta ötpercenként leesik nullára a sávszélem. A t-com szerelő azt mondta túl hosszú a kábel ehhez a sebességhez és 595 ohmos ellenállás értékről beszélt. Valaki esetleg meg tudja mondani emellet kb. mekkora sebességre számíthatok maximum ezen a vonalon? Most 4mbites csomag van, ez olyan 3500/240 körül megy is, csak ötpercenként leáll. Elképzelhető, hogy mondjuk 2,5mbiten stabil lesz? Az egyel kisebb csomag már 1600/192-es, nekem a már kevés lenne.

skippyfx
(újonc)
sziasztok. egy olyan problémával írok itt, hogy akármilyen játékot futtatok a gépemen, pár perc múlva kivágja, azaz újrainditja a rendszert. szervízbe vittem, ott aztmondták hogy az egyik memória modul okozta, mer nem bírta a túlhúzást, és ettől indult újra a gép. jó. hazahoztam a gépet, nem volt benne az állítólagos rossz modul, és még mindíg újraindul.. annyit azért elárulok hogy volt egy nagy takaritás a gépben, és azóta csinálja.. lehet hogy valamelyik tápkábel megtört? szervízbe még említették, hogy esetleg videokártya is lehet. 3dmark05-öt lefuttattam, ott nem indult újra a gép..aztán az egyik ismerősöm azt mondta, hogy előfordulhat az is, hogy vinyóban szektorhiba.. de nemnagyon hiszem, mert alig 1 éves, 120 GB-os seagete.. (videokártyával együtt vettem..) viszont a procim már nem egy mostani darab, és a tápom is deer.. (400W) de most egy újítást, de már spire táppal. vélemény ezekről a darabokról?
help vki! előre is köszi a választ.. 
[ Szerkesztve ]
Elsőre azt mondanám, hoyg szedd le a bordát a prociról, takarítsd meg, pasztázd újra, majd szorosan ragd vissza rá. Kábeleket pakold el a hűtő venti utjából, hogy szabadon szívhassa a levegőt a prockóra.
Ja, és természetesen a gyári alapértékeket tessék visszaállítani, mert hosszabb rövidebb távon tönkrevághatja az alkatrészeket. Ennek miértjét most nem részletezem, holt valahol itt a PH!-n egy nagyszerű írás róla.
Üdv.: föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
Telepítéskor biztosan elfogadja, mert egy friss telepítő lemez nem tudhatja, hogy már egyszer használtad a lemezt. Max a regisztrálásnál lehet gond, de ha felhívod a mikroszoft magyar ügyfeleseit, biztosan megmondják termékkulcsa alapján, hogy 1, vagy 2 liszenszes-e.
üdv.: föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Zoty@
(fanatikus tag)
Halihóóó srácok!
1kis segítséget kérnék:
Sata-ról nem boot.-tól és kellene hozzá a cucc ami kell! 
Köszi előre is!
Texas HoldEm for ever!
- Privát
- 2007-11-09 13:03:13

voroshazigy
(újonc)
Hali! Most szeretnék új konfigot venni és az alábbiaka gondoltam:
Alaplap: Gigabyte P35 DS3
CPU: E 6750
Memória: 2 GB Geil ultra vagy Kingston kit (Segítsetek választani)
Táp: Még nem tudom, itt is kéne segítség
VGA: Geforce 8800 GT
Vinyó: 250GB samsung
Mi a véleményetek róla? Köszi előre is a segítséget!
Mivaaaan???
Ennek ugordjunk neki még egyszer. Mi a probléma (bár ez többé kevésbé kiderült: nem bootol be a gép sata vinyórol). Mi kellene? Az ami kellene? Az tényleg kellene nekem is...
üdv.: föccer

q2w3
(senior tag)
Hy!
Az a problámám, hogy van egy samsung 2032mw monitorom és vettem hozzá egy DVI-D kábelt és alapból nem lehet beállítani az 1440x900-as felbontást. Megpróbáltam NV vezérlőpultban létrehozni de mindent amit beírok azt írja hogy teszt nem hajtható végre. MI lehet a baj?
[ Szerkesztve ]

skippyfx
(újonc)
már kétszer leszedtem a procihűtőt, bekentem hűtőzsírral, de ugyanúgy... és visszaállított értékekkel is gondok voltak...
Fent van a monitornak a drivere? A kábelnek elvileg mindegynek kellene lennie... 

Bazsó
(tag)
helló
azt szeretném kérdezni h van-e sata2 mobile rack???
□ "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél" □

q2w3
(senior tag)
Fent van. Ez idáig analoggal sikerült beállítani az1440x900-ast, de az rosszul jelenítette meg ezért váltottam dvi-d-re.

q2w3
(senior tag)
Annyit sikerült mint analogban, hogy megfordítottam a kábelt és mostmár akármit tudok, de viszont csak zoomol a képre. VAn olyan program vagy beállítas ami lehetővé teszi hogy mondjuk crysist 1440x900-ban tudjam játszani és ne 1680x1050-ben? DVI-D kábelell.

cartz
(újonc)
egy kis help kéne: van egy p35ös ds3r em és egy e6600 am. van 1g 800mhz es kingmax ramom singlebe. a ramok 5-5-5-15 be mennek 667en. jáccok egy játékkal(cod4) és pl 30p után elkezd valamikor beakadni a játék. ilyen fél másodperces laggok amiko beakad a hang is minden aztán megy tovább a játék. kb 5-10 percenként. aztán egy idő után befagy az egész és jöhet a reset. pls help :>

djbahool
Hi!
Érdekel a téma, mert én is épp szolg. váltani, és 1ről4mbitre akarok váltani.
Meg tudod mondani, hogy az ellenállás értéket azt hol mérték? És hogy esetleg milyen messze vagy a központtól, asszem a DSLAM-tól?
Ja, meg az is érdekelne, hogy mi történik miután leesik 0-ra a sávszél (pl. utána visszaáll pár sec. után magától, vagy csak modem reset után)
Üdv.
djbahool

Bazsó
(tag)
nagyon megköszönnöm ha elárulnád h hol és mennyiért? mert sehol nem találtam...
□ "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél" □

Cicero
(őstag)
Oké. Betelt a pohár. Már nemtudomhányadszor találkozok azzal, hogy egy mp3 mellé egy cue fájlt dobnak, és kezdjek vele azt amit tudok. Az egész album egyetlen mp3-ba van sűrítve, tehát nincsenek trackcímek semmi, csak az a rohadt cue. Megpróbáltam daemon toolsal, azt írja, hogy currently unsupported. Mijaz hogy currently? Miért azelőtt támogatták, vagy fogják vagy mivan?! Micsináljak help!
bocs hogy itt kérdeztem nem volt más ötletem hova férne
[ Szerkesztve ]

mitbrille
(újonc)
hi!
kis segítségre lenne szükségem!
Seagate Barracuda Serial ATA V / 80 GB / 7200 rmp / ATA150 merevlemezem lett a napokban.
mekkora hangjuk van ezeknek a lemezeknek? nekem írásnál folyamatosan zakatol. normális ez ezeknél a sata vinyóknál? vagy az írófej csapágyas ezért dübörög a szoba?
kösz
jelentkezzen, aki tudja mobilom tartózkodási helyét!!!
Currently=Pillanatnyilag, de erre gondolom rájöttél.
A cue filet pl. winamp-pal tudod beolvasni, de kell hozzá plugin is.
djbahool

Cicero
(őstag)
igen arra rá, gondoltam szövegkörnyezetből kiderült..
kösz, remélem a többi már megy mint az ágybaszarás.. ^^
tyvm
Nekem Samsung SATA2 van, annál opcionálisan választható, hogy nagy hang és nagy teljesítmény, vagy silent, de akkor lassabb.
Term. max. telj. és max. db-en használom, de szvsz elég halk.
djbahool

mitbrille
(újonc)
persze gyors, de elég zavaró a nagy hang, félek hogy tényleg ccsapágyas. hogyan deríthetem ezt ki? mégis, mennyire kellene ezt nekem hallani hogy még azt mondhassam rendben van a gépezet?
jelentkezzen, aki tudja mobilom tartózkodási helyét!!!
Hát ez sajna passz, mivel azt jó lenne hallani, de amúgy sem tudom hogy pl. 1 Seagate az hangosabb-e alapból mint pl egy Samsung 
djbahool

DragonR+
(senior tag)
Volna egy lökött kérdésem.
Zalman HP80C-nél a két bordának kb. ugyanolyan mértékben kell melegednie?
Bocs. 
Üdv: DragonR+
Ó, de finom a vadkörte, más nevén a vackor…

AtHoS
(PH! addikt)
Ja tényleg szar, hogy ott van a cue fájl mellette
A CUE-ban lennének a trackcímek ill. sávváltások definiálva.
Inkább annak örülj, hogy nem valami "idióta" (akinek nem inge ne vegye magára) grabbelte le a MIX lemezt. Anélkül a cue nélkül vagy trackenként leszedve picit körülményes normális módon kiírni lemezre a MIX-elt hanganyagot.
A hangsúly pedig a normális szón van, ami annyit tesz, hogy a sávváltások észrevehetetlenül történjenek.
A Démon meg azért szól be, mivel a nagyméretű MP3 nem lemezkép, de azthiszem ezt magad is észrevetted.
Na ja. A lényeget majd el is felejtettem. Ezzel a Winamp pluginnal talán sikerül megoldani a problémádat 
[ Szerkesztve ]

varga911
(senior tag)
Hát a hőcsőn mindig a hűvösebb felé áramlik a meleg, úgyhogy szerintem nem.
A VGA hátoldalán lévő elvileg hidegebb kellene hogy legyen.
Szerk: valamiért offba írtam?!, javítva
[ Szerkesztve ]