Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#34001) Csabee. válasza Todee (#33999) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem bad sectoros a HDD-t az is okozhat olyan hibát hogy nem indul a windows.. mert indítás közbe esetleg befagy..

de az előttem szólóhoz hasonlóan szerintem is táp hibás lehet!

Üdv: Csabee.

(#34002) Sk8erPeter válasza csongi (#33998) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Ha megvannak a csatlakozók és kábelek hozzá, akkor érdemes. Külön venni szvsz felesleges, jó képet tud adni a D-sub is.
Érdemes elolvasni: [link], [link], [link], [link]

Sk8erPeter

(#34003) Todee válasza Csabee. (#34001) üzenetére

Todee
(újonc)

A Windowsos lemezellenörző nem talált Bad Sectort. A tápom egy 450W-os Asus A-45GA. De ha az lenne hibás, nem kéne, hogy terhelés alatt is probléma legyen?

(#34004) Sk8erPeter válasza Todee (#34003) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Ahhoz, hogy meggyőződj róla, hogy tutira nem a tápegység a hibás, kérj kölcsön átmenetileg egy jól működő, márkás tápot. Ha azzal is produkálja ezt a jelenséget, akkor máshol kell körülnézni.
Egy CMOS Resetet mindenesetre toljál, és teszteld a memóriamodulokat memtest86-tal vagy goldmemory-val. (Bootolható verziót tölts le, futtasd kábé 6-7 órát, amikor nem vagy a gépnél.)
HD Sentinel szerint milyen a vinyó?
Kábeleket (adatkábel, tápkábel) is cserélhetnél, hátha valamelyik kontakthibás.

Sk8erPeter

(#34005) pumatom válasza Todee (#33999) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Szia!

ilyen már nekem is volt, és azt hiszem a vinyó körül volt a probléma... nem cseréltél véletlenül atas vinyóról sata-s ra?
Én cseréltem és utána lassan idult a win, vagy el sem indult, és az alaplap cd-n volt egy driver amit rákellett tennem.

Hátha...

Üdv!

(#34006) Dyno válasza Dyno (#33969) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Tudna valaki segíteni, prime95-t futtattam egy órát, semmi hibát nem írt ki, valszeg akkor a windowsom a szar?

(#34007) Ice!?

Ice!?
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Total Commanderrel egyesítettem pár file-t, és .out kiterjesztésű lett. Ezt a Daemon Tools nem ismeri fel. Milyen programmal tudnám betallózni és telepíteni?
Üdv.

♥ prelude

(#34008) gyenge47 válasza Ice!? (#34007) üzenetére

gyenge47
(fanatikus tag)

Nyisd meg az .out fájlt a totalcomm-mal és tömörítsd ki a benne lévő fájlokat.

(#34009) Olcsi válasza Ice!? (#34007) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

Nevezd át .rar kiterjesztésűre, és úgy próbáld meg kicsomagolni!

(#34010) Ice!? válasza gyenge47 (#34008) üzenetére

Ice!?
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy a 102mb-os fileban mindössze 3 file van, ami összesen 6mb sincs. :F Egy nfo, rar és diz(:F) file.

Olcsi: Köszi a tippet, de így sajna nem működik.

♥ prelude

(#34011) Kombat

Kombat
(őstag)

Ki tudja, hogy Szerbiában hol lehet olcsón mobiltelefont venni?
Jó lenne, ha megtudnám nézni az árakat...

Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

(#34012) Olcsi válasza Ice!? (#34010) üzenetére

Olcsi
(őstag)
LOGOUT blog

OIvasd el ezt!

(#34013) Csabee. válasza Ice!? (#34010) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az első rarra rákattintasz és kicsomagolja magának..

(#34014) pumatom válasza Ice!? (#34010) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

total commanderben is kicsomagolhatod; a fájlok között a sárga kockára (.rar) rákattintasz amit megnyit, mint egy mappát, és a tartalmát áthúzod a másik oldalra, egy általad megadott helyre.

(#34015) piadex2

piadex2
(senior tag)

Sziasztok!

A "Scroll Lock" nevű billentyű mire való?
Kösz:

piadex2

ha üzenni akartok, akkor légyszíves privát üzeneteken, e-mailen vagy telefonon (06705022167) keresztül tegyétek! köszi

(#34016) pumatom válasza Ice!? (#34007) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Nem véletlenül azt csináltad, hogy amit /feltehetőleg/ letöltöttél file-okat a totalcommanderrel akartad összeegyesíteni, a fájl -> egyesítéssel?

A mappát ha betallóztad a TC-el, az előbb említett sárga kockába :) kell belemenned és áthúzni, a tartalmát. Ha ez egy cdkép file akkor mountolhatod!

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#34017) Csakénvagyok válasza piadex2 (#34015) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Még az őskorban az IBM billentyűzetekről lett örökölve, navigációs billentyűzetek funkcióinak megváltoztatására szolgált (ha jól tudom még ma is az Excel használja erre)

(#34018) mutyi

mutyi
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Most raktam össze egy 7750-es AMD, Gigabyte lappal, 2 giga memóriával és 4850-es Gainward 512-es kártyával.
Az a helyzet, hogy szinte minden játék indulásakor kilőtte a videókarit a gép és kaptam egy üres monitor jelet.
Mindent átnéztem, memóriákat, tápokat cseréltem, hátha nem bírja el, de végül beletettem a 4850-es helyett egy 4670-et és tökéletesen működik.
Az Everestben a 4850-es hőmérséklete 85 fok körül volt, úgy hogy játék nem is futott alatta, a 4670-es 42 fok körüli. Az elején éreztem, hogy mocsok forró a kártya. Ez a kártya eddig egy asrock gépben futott tökéletesen. Mi lehet akkor ez a melegedési gond?
Egyszerűen tönkrement volna vagy ezzel a lappal nem fut tökéletesen?

(#34019) Söri0127

Söri0127
(újonc)

Valaki tudja, hogyan tudok office 2003-ban angol, német és francia helyesírás-ellenőrzést beállítani?

Köszi! :B

(#34020) qfm

qfm
(senior tag)

Valaki meg tudná mondani hogy tudok floppy meghajtó híján raid drivert megadni telepítés közben? :R

(#34021) Csabee. válasza qfm (#34020) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

usb-ről esetleg? vagy ha két cd meghajtód van akkor cd-ről? :)

(#34022) qfm válasza Csabee. (#34021) üzenetére

qfm
(senior tag)

Mindenféleképp A meghajtót akar, de A meghajtó csak floppy meghajtó lehet

(#34023) Csabee. válasza qfm (#34022) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azt a lehetőséget próbáltad már hogy biosban letiltod a floppy-t?

illetve a raid drivert beleis intehrálhatod nlite-al az XP-dbe! úgy nem jó?

(#34024) daa-raa válasza Csabee. (#34023) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Minek ahhoz nLite?

Si vis pacem, para bellum.

(#34025) qfm

qfm
(senior tag)

Nem akartam szerkesztővel boncolgatni a telepítőt. De végülis rájöttem hogy nem amiatt halt le a másik telepítő ami tartalmazza, így nincs rá már szükség.

Köszi azért :R

(#34026) Csabee. válasza daa-raa (#34024) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

xp-be én azzal integrálok általában, és az felhasználóbarát program, sok helyen van hozzá segédlet, és nehéz vele bármit is elszúrni!
Azért ajánlottam azt mert felhasználóbarát! van rá más módszer is , ezt elismerem.

(#34027) daa-raa válasza Csabee. (#34026) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Felhasználóbarát, de abba is belenyúl, amibe egyáltalán nem kellene...

Si vis pacem, para bellum.

(#34029) 8nemesis8

8nemesis8
(PH! addikt)

Sziasztok!

Ki mennyire ismeri a pcx-et?
Mert néztem komplett gépet veszek és olcsóbban jönne ki mint iponon, ráadásul ingyen elhoznák nekem vidékre.
Garanciájuk mennyire megbízható?gyors?

(#34030) Ice!?

Ice!?
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítségeket, de az egyik kedves ismerősöm odaadta a program eredeti verzióját, így nem hülyéskedek tovább a shareware-el.
Köszi még egyszer. :R
Üdv.

♥ prelude

(#34031) pityeszka válasza 8nemesis8 (#34029) üzenetére

pityeszka
(őstag)

Sokat vásároltam tőlük.Korrektek nagyon. :K

I love walking in the rain coz no one knows I'm crying.

(#34032) 8nemesis8 válasza pityeszka (#34031) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Garanciában mennyire gyorsak?
Azonnal cserélik, vagy bevizsgálják, vagy 2hétig?

(#34033) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Alapfeszen vajon mehet a procim 430x7 24/7-be? Nem lesz baja?
A hűtés viszonylag normális CM TX2.

(#34034) 8nemesis8 válasza ToBeY (#34033) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Szerintem, alapfeszen mehet akármennyit amit csak bír.
Sokan még tuninggal is 24/7ben használják gond nélkül.De hallgass meg mást is talán. :U

(#34035) ToBeY válasza 8nemesis8 (#34034) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Feltettem a proci topicjába is de eddig nem sokan válaszoltak. :U

(#34036) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Üdv!

Van egy 120Gb-os Maxtor HDD_m! HDD sentinel kiírta hogy 20szektorhibája van! ezt követően egy HDD regeneratort lefuttattam rajta, most meg egy HDtune futott le rajta, és nincs damage blocks azt írja!

a HDD sentinel ujratesztelés utána továbbra is kiírja hogy 20 bad sector van, a SMART részénél meg azt hogy REALLOCATED
5,Reallocated Sectors Count,63,252,252,OK,000000000014,0,Engedlyezve

most akkor kijavította ? illetve volt normáli formázás a hdd-n!

(#34037) gamer0101

gamer0101
(fanatikus tag)

Sziasztok! Van nekem az autóban egy Panasonic CQ-RX101N típusú CD-s autórádióm. A gondom a következő lenne: Több CD-n amit használok benne, utólag megfigyeltem, hogy látszik némi sérülés. Olyanon is, amit utólag készítettem és nagyon vigyázva raktam be és vettem is ki a készülékből. Elképzelhető, hogy belül, álló helyzetben valamihez hozzáérhet néha, vagy a rázkódás miatt karcolódik benne? [link] Itt egy gyors Paint-el készített rajz, amin pirossal szemléltetem, hogy hol láthatóak a csúnya karcolások a lemez olvasott felén. A nyíl azt mutatja, hogy merre van készülék maga. Valakinek valami ötlet? :F :R

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 5510 > Sony CMD-J6 > SonyEricsson T68i > Nokia 3510i > Nokia 6600 > Samsung SGH-D500 > Nokia 5310 XpressMusic > Samsung GT-i8000 Omnia II > Samsung GT-B2710 > SonyEricsson Xperia Mini

(#34038) misirulez

misirulez
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy ismerősöm hozott egy laptopot, és egy AutoCad "biztonsági másolat"-ot.

Az autocad installálás már az elején kidob "A telepítés inicializása nem sikerült" hibaüzenettel, más gépre lehet telepíteni...
A cd-t felismeri, mert bejön az autocad telepítő kezelőfelülete, ahol a "telepítés" gombra kattinthatok...
Valaki tud segíteni?

Üdv.:
Misi

(#34039) dbalazs

dbalazs
(újonc)

Sziasztok.

Nemtud valaki olyan programot amivel akár több 100 Mp3 zenét lehet egyszerre NORMALIZÁLI?

Mert Soundforge, Cooledit Pro.. stb progikba csak egyesével lehet.

Nekem most per pillanat közel 800 zenét kellen normalizáli, ez egyesével elég húzós lenne.

Az infót előre is köszi.

(#34040) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valaki ismeri a folder lock nevű nem túl nagyszerű programot?

öcsém feltelepítette kipróbálni. sajnos a programot a ctrl+alt+f vagy altgr+f bill.kombóval lehet elindítani. ez utóbbi zavar inkább, tekintve, hogy ez a baloldali szögletes zárójel kombinációja is, de így azt nem tudok írni

nagy nehezen uninstalláltam a programot (az se egyszerű művelet, a programon belül lehet csak saját magát eltávolítani), újra is indítottam, de ettől függetlenül, ha nyomok egy altgr+f-et, az eredmény:

a program filesban ott van még az uninstallere, mindjárt két verziónak is...
ha Program Files\Folder Lock\uninstall exet indítom, akkor ez jön be

ha meg az Program Files\Floder Lock 6\uninstall.exe-t, akkor meg egy hibaüzenet, hogy invalid start mode: archive filename

sem a services.smc-ben, sem az msconfigban nem találom, hogy mi indítja ezt a hulladékot el, google sem dobott semmi használhatót

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#34041) pumatom válasza pumatom (#33967) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Üdv!

Erre valakinek van valami ötlete?
:R
(#33967)

[ Szerkesztve ]

(#34042) Csakénvagyok válasza Lenry (#34040) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Regisztereknél megnézted?

(#34043) Csabee. válasza gamer0101 (#34037) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elképzelhető, hiszen a kocsi rázkódik, és ha te nem karistolod meg, akkor csak a lejátszó csinálhatja! viszont ha csak bizonyos 1 pontba.. az azért érdekes, mert elvileg körbe kéne karcolnia, nem csak egy bizonyos felüleleten, de sajnos én is észrevettem hogy néha karcos lesz a cd az autóba.. de én kibírom! csak ha nagyon sérült akkor utána beszaggat a zene.

(#34044) Csabee. válasza misirulez (#34038) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

rossz lett valószínüleg a biztonsági másolat, az eredeti cd-vel kéne próbálkozni hogy azzal is ezt csinálja-e? a konkrét hibaüzenetre még rátudsz geresni a google-ba (vagy a bing-ben) :) és megtudhatsz pár új info-t.

dbalazs itt tedd fel a kérdésedet : Milyen program, ami....?

[ Szerkesztve ]

(#34045) Lenry válasza Csakénvagyok (#34042) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

végigtúrtam a registry-t, de semmi használható :(

igazából nem is maga a program zavar, ott rohadjon meg ahol épp van, nem érdekel, csak kérem vissza az AltGr+F és Ctrl+Alt+F billentyűkombinációkat alapértékre

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#34046) pumatom válasza gamer0101 (#34037) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Ha a cd-t nem használod, akkor ugye nem forog benne a cd.. .és ha a rázkódásvédelem nem jó benne valami miatt akkor lehet, hogy csak egy helyen, vagy viszonylag közeli területen sérül a cd...
használtan vetted? ilyeneket elég necces használtan venni...

(#34047) gamer0101 válasza Csabee. (#34043) üzenetére

gamer0101
(fanatikus tag)

Csabee.: Hát ez az, hogy a lemezeknek szinte csak egy akkora felületén van a karcolás, mint amennyi kilóg, Eject után a lejátszóból. Jogos lenne a kérdés, hogy nem-e akkor karistolódik össze, amikor nincs már a lejátszóban teljesen, de még nincs is biztonságos helyen, tokban, kofferben etc... Erre a válaszom egy határozott NEM lenne, mivel sosem hagyom a lemezt félig kilógatva. Mindig megy bele a papírtokba, vagy ha nem, akkor teljesen benne van a lejátszóban, csak nem azt hallgatom, hanem a rádiót.

pumatom: Hmm..erre gondoltam én is, csak azt nem tudtam, hogy mitől lehet ilyen esetben karcos a lemeznek egy adott területe. Rázkódásvédelem... :F
Maga a készülék amúgy újonnan lett vásárolva, még fél évig garanciális, csak hát...TESCO-s...ott meg a garanciális ügyintézés olyan, amilyen... :W

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 > Nokia 3310 > Nokia 5510 > Sony CMD-J6 > SonyEricsson T68i > Nokia 3510i > Nokia 6600 > Samsung SGH-D500 > Nokia 5310 XpressMusic > Samsung GT-i8000 Omnia II > Samsung GT-B2710 > SonyEricsson Xperia Mini

(#34048) pumatom válasza gamer0101 (#34047) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Hát a cd ugye nem lehet görbe :) tehát a lejátszóban kell keresni a hibát, ugyh szerintem mihamarabb állj sorba :DDD

(#34049) gamer0101 válasza pumatom (#34048) üzenetére

gamer0101
(fanatikus tag)

Gondolod? :O Nem a sorbaállással van általában a baj hanem, hogy hányszor kell sorba állni egy kütyü miatt... :W

(#34050) Csabee. válasza gamer0101 (#34049) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem meg kifognak nevetni emiatt ha odamész és nem fognak csinálni semmit...

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.