Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#29001) Frost Ashes

Frost Ashes
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Szevasztok, a gondom az, hogy bármiféle átállítgatás nélkül mind a böngészőben, mind az oprendszerben a betűméret meghülyült, értem ez alatt hogy a betűk megvastagodtak, és erre vonatkozóan nem találtam semmi beállítást, amivel vissza tudnám ezt állítani. Itt van két kép a jelenségről:

Link

Link2

(#29002) Szkipi

Szkipi
(kvázi-tag)

Sziasztok
A tanácsotokat kérném egy már-már idegesítő dologban.
Vettem egy SATA-s DVD írót (Pioneer 216) amit be is építettem a gépbe a szintén SATA-s winyóm mellé....viszont van egy kis gond...folyamatosan villog a winyó működés jelző led-je.
Ha lehúzóm az alaplapról a DVD írót akkor a winyó, windows alap állapotban csak néha 2-3 percenként villan egyet...viszont ha rajta van akkor alap állapotban is villog, szinte másodperces ütemben :F
Mintha a DVD író folyamatos olvasásra késztetné a winyómat....de az író meg se villan.
Már újra is raktam a win-t és az írót is átdugtam máshova..de semmi változás...esetleg a BIOS-ban kellene állítani valamit?
Az alaplapom MSI K8N-Neo Platinum.
Ötleteket várok mert jelenleg le van húzva az író, hogy ne dolgozzon a winyó...csak ha írni akarok akkor dugom vissza....és hát már kicsit kezdem unni :(((
Közelebbről meghallgatva néha karistól is...mintha töltene valamit!

[ Szerkesztve ]

Ellopták UMF Hardy bringámat: http://hardverapro.hu/apro/lopott_umf_hardy_5/friss.html

(#29003) Lenry válasza Szkipi (#29002) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ténylegesen dolgozik is a vinyó (lehet hallani, hogy teker) vagy csak a lámpa villog?

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#29004) Szkipi válasza Lenry (#29003) üzenetére

Szkipi
(kvázi-tag)

Meghallgattam és néha teker, mintha töltene valamit...de legtöbbször csak a lámpa villog és nem hallom a tekerést.

Ellopták UMF Hardy bringámat: http://hardverapro.hu/apro/lopott_umf_hardy_5/friss.html

(#29005) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Adott A és B gép hálózatban.A géphez van csatlakoztatva egy nyomtató, ha én B gépről akarok nyomtatni(a nyomtató megvan osztva) akkor a B gépre is fel kell telepíteni a nyomtató driverét?

Walter White is Bad*ss!!

(#29006) ogre@ válasza Sk8erPeter (#28996) üzenetére

ogre@
(újonc)

Köszi a segítséget!
:C

Az emberi hülyeség és világegyetem végtelen,bár ez utóbbiban nem vagyok biztos!

(#29007) whited

whited
(őstag)

hy
bocs h ide de topicban nicns válasz
sziasztok
sony nwz-s638f
nwz-a826 ezekről van valakinek tapasztalata? :R

(#29008) DeFranco válasza Frost Ashes (#29001) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Volt nekem is ilyen problémám, és olvastam valahol, hogy bizonyos programok telepítéskor beletúrnak a betűkészletbe. Mondjuk az közröhej, hogy ehhez nyolc rendszergazda kellett (sem volt elég). Nálam minden dőlt betűvel volt. A megoldás az volt, hogy újraraktam a betűkészleteket a windows install CD-jéről. Arra figyelj, hogy a vezérlőpultból rakd fel a betűkészlet telepítésénél mert copy/paste-tel nem működik.

szerk.: túrni kell, valamelyik .cab file-ban van a telepítőn, ha jól emlékszem, de total commander a barátod, meglesz az. Amikor kicseréled a betűkészleteket, rákérdez mindegyiknél, hogy felülírja-e ott meg OK-zni kell ezerrel. Ne lepődj meg. :)

[ Szerkesztve ]

(#29009) futár válasza Frost Ashes (#29001) üzenetére

futár
(fanatikus tag)

szia,
gúgül a barátod.
betűtípus+xp 11000 találat
:-)

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#29010) sbazsi válasza RexpecT (#29005) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

igen. bár van nyomtató amit xp felismer.

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#29011) sbazsi válasza Frost Ashes (#29001) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

esetleg ezt nézd meg, hátha

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#29012) RexpecT válasza sbazsi (#29010) üzenetére

RexpecT
(PH! addikt)

Thx :R .

Walter White is Bad*ss!!

(#29013) Knilee

Knilee
(kvázi-tag)

hy

AZ NSIS hibaüzenettel mit lehet tenni? egy program telepítésekor elindul és letiltja a feladatkezelő regedit stb és programokat sem lehet telepíteni. jelenleg vista x64 van fenn egyszer az adaware talált 1 trójait miután töröltem jólett de később megint visszajött a hiba. help

(#29014) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Ház vásárlását tervezem. 10-10enpár ezret szánnék rá. két alternatíva van jelenleg:
-AEROCOOL I-Curve+
-GIGABYTE GZ-X3
Persze ezek változhatnak, csak ez a kettő, ami nem olyan drága, tetszik és belemegy 1-1 12 centis venti előre és hátra

Ajánljátok valamenlyiket, vagy esetleg van mégjobb ebben a kategóriában?
A lényeg
-ne legyen túl überbrutál csicsa kinézetű kis szolid...
-férjen benne el pár hdd kényelmesen min 4 darab
-előre és hátra is tudjon menni 1-1 12cm-es venti
-komolyabb vga is elférjen benne vagyishát termetesebb

Köszi a segítséget: RR

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#29015) Frost Ashes válasza DeFranco (#29008) üzenetére

Frost Ashes
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Kössz a segítséget, nameg persze sbazsinak is. Egyébként a Left 4 Dead nevű játék unistallja után kattant be, szóval úgy néz ki valóban bizonyos programok telepítése / eltávolítása a ludas.

(#29016) vepe válasza RootRulez (#29014) üzenetére

vepe
(senior tag)

vegyél egy sharkoon rebel9 házikót (van ezüst és feketében is)...elől-hátul 12cm venti, oldalt 25cm-es (gyárilag adják az első ledes 12cm-es coolert és az oldalsó 25cm-est...nekem is ilyen van, pöpec ház...és jó a szellőzése...

[link]

**rossz, törött, nem működő pc alkatrészeket, illetve mobiltelefonokat veszek, a részletekért keress priviben**

(#29017) RootRulez válasza vepe (#29016) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ebben van anyag?
Hány kiló lehet?
Ismeritek a Casetek márkát? Jónak tűnik, de még sose hallottam róla...
Mi a véleményetek róla?

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#29018) Oxy.kiraly

Oxy.kiraly
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Előzmény:
pillanatnyi fagyás probléma
segítőkész kolega,majdteszt,majd válasz
Sokat próbálgattam a modulokat ide-oda raktam (csak az ablakba nem raktam ;]) ,felcseréltem és mindig hibázik.Viszont teszteltem külüön-külön is őket, igy semmi gond nem volt többszöri teszt után sem. A 2 ram teljesen azonos, és eddig a másik alaplapban nem észleltem semmi problémát! csak 2 napja jelentkezik mióta alaplapot cseréltem (vadi új).
Köszi !

[ Szerkesztve ]

Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.

(#29019) Lenry válasza Oxy.kiraly (#29018) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ilyen nekem is volt... két tök egyforma RAM, együtt hibázott meg fagyott meg kékhalál, külön semmi bajuk.
az enyémek még garisak voltak, visszavittem őket a boltba, ahol vettem, elmondtam, hogy mi a bajom velük és azonnal kicserélték őket

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#29020) PPSH válasza Sk8erPeter (#28995) üzenetére

PPSH
(őstag)

hat elvileg ugy volt hogy kihuztam aram alol a routert resetet nyomtam,aztan visszacsatlakoztattam az aramot es meg ezutan is nyomtam vagy 15 masodpercig.
valahogy igy oldodott meg.azota atirtam ezt a belepesi adatot :K nehogy meg egyszer baj legyen belole. :K

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#29021) süti5

süti5
(senior tag)

[link]

Erről a laptopról ki tudom tenni a képet lcd tv-re?
VGA kimenete van, az jó rá?

(#29023) Sk8erPeter válasza süti5 (#29021) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Igen, ki tudod. Ha van az LCD-n VGA-bemenet, akkor még jobb. És valószínű, hogy van, ekkor átalakító sem kell hozzá, csak a sima VGA-kábel a két apa-végű csatlakozóval.

Sk8erPeter

(#29024) Sk8erPeter válasza PPSH (#29020) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Én is pontosan ugyanezt a megoldást javasoltam neked múltkor, csak úgy mellékesen... Dehát ha szeretsz levelezni a TP-Linkkel, akkor egészségedre... ;]

Sk8erPeter

(#29025) vepe válasza szabi6k (#29022) üzenetére

vepe
(senior tag)

nem kötöttél még össze pc-t tv-vel?

**rossz, törött, nem működő pc alkatrészeket, illetve mobiltelefonokat veszek, a részletekért keress priviben**

(#29026) asadasad22 válasza Sk8erPeter (#28902) üzenetére

asadasad22
(PH! addikt)

közben végigfuttattam a hivatalos samsung tesztelőt, a teljes felületet étnézte elvileg és nem talált hibát.. az általad javasolt proginál ez volt a végeredmény: test failed by read element. viszont lefuttattam egy másik vinyómon is, amelyiken még semmilyen gondot nem tapasztaltam, és ugyanezt mondta rá.. nemtom mostmár megint, hogy a vinyó-e hibás egyáltalán..

(#29028) Borg76

Borg76
(tag)

Hello.

Nem tudom jó helyen érdeklődök e, ha nem akkor elnézést :)
Ez a konfig mennyit érne?
Tudom nem egy erőmű, de beszámitanák pár cuccom azért érdekel a bolt.

DFI s939 lap,AMD X2 4600+ dual-core proci,2x1giga a-data vitesta extrém edition 500+ dual ram,inno3d 8800gts oc 640mb ddr3 pcie vga,120gb samsung sata2 és 80gb maxtor ata hdd,Asus dvdrw,X-FI extrém gamer hangkari,Revoltec Chrome 450wattos táp,Antec Dragon szerver ház,3db kéken világitó alu venti,Samsung 19colos tft monitor,Razer egérpad,Razer optikai egér.

Krisz

(#29029) Sk8erPeter válasza asadasad22 (#29026) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

chkdsk-et ráküldtél már?

A HD Sentinel egyébként elég megbízható program.
Úgy tűnik, a vinyód olvasófejével nem talál rendben valamit.
De pl. nálam ezt a problémát egy Zero Fill oldotta meg! Ez azt jelenti, hogy nullákkal tölti fel a vinyó összes szektorát, így közel gyári állapotra lehet visszaállítani a vinyót, ha azzal időközben problémák akadtak, majd utána érdemes ráküldeni még egy chkdsk-et.
Az egyik itthoni vinyót a tápcsere után (a táp volt a hibás mindenért :DDD) csak ezzel tudtam helyrepofozni.
Olyasmi, mint régen a low level format, de ez a fogalom ma már átlagos userek esetén megszűnt. Csak a gyárban van low level format.
Már nem tudom, milyen vinyód van, gyártó honlapjáról lehet ehhez általában letölteni segédprogramokat.

Sk8erPeter

(#29030) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szaisztok, háznézésem jelen állása szerint így fest:
-AeroCool i-Curve+
-Casetek Roma
Az AeroCool 7 kg, a Casetek pedig ~9 kg, ami amellett szólna, csak épp nem nagyon ismerem a márkát. Valakinek valami tapasztalaz akármelyikel kapcsolatban, más ötlet?
10K tájékán szertnék maradni (max 15)

[ Szerkesztve ]

(#29031) Szkipi

Szkipi
(kvázi-tag)

[Erre] valakinek valami ötlet??

(#29032) emitter

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok,
az a problémám, hogy vettem egy 512-es SD ramot a meglévő 256 mellé, de nem indul a windóz velük. Ha az bármelyiket kiszedem, akkor ok. A régi 100, az új 133 MHz-es. Bootoláskor felismeri a gép a 768 MB ramot, csak a windóz nem tölt be (amikor ki kéne írnia az Üdvözöljük-et, ott lefagy)
Lehet ezen vhogy segíteni?

1,4 GHz Celeron
Asus TUSL2-C

(#29033) Blaze71 válasza emitter (#29032) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Próbáld meg beállítani a Biosban 100-ra a memóriafrekit. De ha a két modul időzítései sem egyformák pl 100-on, akkor attól is kifagyfat. Mondjuk szerintem sokkal gyorsabb lesz 512/133-on, mint 768/100-on.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#29034) emitter válasza Blaze71 (#29033) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

ok, megpróbálom..

(#29035) süti5 válasza Sk8erPeter (#29023) üzenetére

süti5
(senior tag)

Köszi szépen!

(#29036) jorden06

jorden06
(senior tag)

Sziasztok!

Fényképező vásárlásban vagyok benne, de elég nagy tételben. Kinéztem magamnak egyet reális áron a woxcomputernél. Viszont nem hallottam erről a cégről,van valakinek tapasztalata, véleménye róluk? Találkoztatok már velük?Ha kisebb összegről lenne szó, nem lenne gond, de nem sajnos nagy. Fontos lenne!

üdv

(#29037) Blaze71 válasza jorden06 (#29036) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Nem vásároltam még náluk, de volt hozzájuk már pár kérdésem egy-egy termékkel kapcsolatban. Korrektnek tűnik a cég, gyorsan és tárgyilagosan válaszoltak mindenre.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#29038) PPSH

PPSH
(őstag)

egy masik kerdes.
nagyon fontos lenne.a SetupHelper.dll-t vadaszom de sehol sincs. :(
valaki fol tudna tolteni a data.hu-ra ha meg tudja talalni? :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#29039) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

milyen viszonylag olcsó de jó rádiós billentyűzetet tudtok ajánlani?
a mostani kipurcanni látszik és nem akarok +1 zsinórt.
mennyire pontosak jók ezek?elem bírja?
linket plz.

Na ééésss?::DDD

(#29040) vepe válasza szabi6k (#29027) üzenetére

vepe
(senior tag)

akkor miért nem írod ki?nem derült ki egyértelműen, hogy csak azt nem tudod összehozni...

itt találsz pár hasznos infót:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#29041) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyen kéne nekem. 1db egérhez, 1db billentyűhöz. Merre lehet kapni?

(#29042) jer1cho válasza Tomate (#29041) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy külön hol árulnak, de rendszerint a régebbi egerekhez adnak (néha). Úgyhogy szerintem a pcbontóban biztos lesz. Vagy ilyen kisebb boltokban. Ha nem találsz keress meg, hozatok neked eggyet haverral.

Ja, még annyit, hogy nem tudom, hogy bill-el működik-e, de agérrel se 100. Nálunk már volt olyan, hogy nem ismerte fel vele az egeret.

[ Szerkesztve ]

(#29043) Knilee válasza Tomate (#29041) üzenetére

Knilee
(kvázi-tag)

ha jó egyben is akkor
[link]
[link]
[link]

[link]

(#29044) localhost válasza jer1cho (#29042) üzenetére

localhost
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem ismerte fel, mert maga az egér nem volt megfelelő!

Kis tanfolyam. Az USB és PS2 technológia alapvetően más! Attól, hogy a csatlakozót "átalakítod", de az egérben nincs benne a másik technológia, még nem fog működni!

Példa:
Ugyanazon Genius egér létezik: (1) PS2 (2) USB (3) USB&PS2 kivitelben.
Tehát ha egy (1)-es típusúra dugod ezt az "izét", nem lesz jó, ugyanakkor a (3)-as jó lenne.
Ezt kívülről nem látni az egéren.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#29045) jer1cho válasza localhost (#29044) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:R

(#29046) Tomate válasza Knilee (#29043) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm! :R

jer1cho:Szintén! Bár ha tudsz hozatni pár száz forintért, olyat mint amilyen a képen van (gondolom olcsóbb) érdekelne. Kiadnék 1500Ft-ot Knilee által linkeltért azt lehet nem is megy :))

[ Szerkesztve ]

(#29047) Kecuhun

Kecuhun
(senior tag)

Sziasztok! WinXP-ben, hogyan tudom megnézni a rejtett mappákat? GTA 4-hez kellene, hogy a mentéseimet visszaállítsam.

"Mentések Visszaállítása:
Megkeresed az eddigi mentéseket. Itt találod őket:
C:\Documents and Settings\(név)\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV
Ez egy rejtett mappa. A "savegame" mappa tartalmát átmásolod a:
C:\Documents and Settings\(név)\Dokumentumok\Rockstar Games\GTA IV\savegames mappába "

Origin: Kecu77 | BF: BC2: Kecuhun

(#29048) sgergi válasza Kecuhun (#29047) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Mappában: Eszközök/ Mappa beállításai/ Nézet/ rejtett fájlok mutatása.

(#29049) Kecuhun válasza sgergi (#29048) üzenetére

Kecuhun
(senior tag)

THX :R

Origin: Kecu77 | BF: BC2: Kecuhun

(#29050) parkasz

parkasz
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Kérdés. Gép bekapcsol, minden szép és jó, de elsődleges ide csatornát keres a lölköm, majd másodlagost, de egyiket sem óhajtja feltelepíteni. Azt mondja, hogy a telepítés során hiba lépett fel. Nos mi lehet a nyűgje? Kicsit unom, hogy minden bekapcsolásnál ezt eljátssza. Amúgy 1 db sata vinyó és egy pata dvd van a gépben. Az alaplap Asus P5W dh Deluxe. Lécci segítsetek! Köszi! :R
Ja, és az eszközkezelőben van 2-2 elsődleges és masodlagos ide-csatorna. Ebből egy-egy jó, a másik 2 szarakodik.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.