Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#45001) pumatom

pumatom
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hoztak nekem egy laptopot, hogy nézzem meg mi a baja....

A probléma úgy jelentkezik, hogy mikor bekapcsol kb. 30 másodperc után kék halál, de olyan gyorsan újra indul, hogy nem látom milyen hibát ír ki...

Memtestet futtattam, a memóriák hibásak voltak, amiket ki is cseréltem, azzal már biztos nincsen gond, a vinyót is ellenőriztem, de az is kiválónak bizonyult.

Vírus- és kémprogram keresés sem hozott eredményt, de a kék halál újra megjelenik :F

Elég nagy varázsló a tulaj, úgyhogy mindent eltudok képzelni...

Van valakinek esetleg ötlete, hogy mi lehet a gond?

:R

(#45002) runner 125 válasza pumatom (#45000) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Köszi szépen, leszedem, megpróbálom. :K

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45003) zbence

zbence
(fanatikus tag)

Egy laptopot és egy gépet mivel tudok összekötni?
Valahogy úgy, hogy adatátvitel történhessen! :K

(#45004) qfm válasza pumatom (#45001) üzenetére

qfm
(senior tag)

Másik oprendszerrel hibátlanul megy? (pl live cd-k)

Ha igen, akkor windows alatt valamilyen driver hiba, vagy valamelyik automatikusan induló program hibája? Csökkentett mód esetén jelentkezik a hiba? (az alatt a másik kettőt is meg tudod nézni)

zbence:

keresztkötésű utp kábel, a kártyákon azonos cím tartományú ip beállítása.

[ Szerkesztve ]

(#45005) Csakénvagyok válasza pumatom (#45001) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Táp?

(#45006) Csakénvagyok válasza zbence (#45003) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Patch kable

szerk: IPkiosztást automatikusra rakod, a megosztani k ívánt mappának jobklaty->properties ->sharing és engedélyezed hogy más felhasználó is láthassa (esetleg még egy opció hogy módosíthassa, ha írni/törölni is akarsz más gépről) pipát beteszed, majd csak felmész a helyi hálóra és kel menjen.
Persze amit leírtam az windows XP rendszerre vonatkozik, esetleg más rendszered van, írd meg.

[ Szerkesztve ]

(#45007) Vitus válasza pumatom (#45001) üzenetére

Vitus
(őstag)

A Start menübe jobb klikk a my computer-en, ott properties, startup and recovery.
Itt szedd ki a pipát az automatically restart mellől és akkor a kék üzit el tudod olvasni nem indul újra. Itt -->

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#45008) runner 125 válasza qfm (#45004) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hálózati kábel?

A pontos nevét nem tudom. :B

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#45009) qfm válasza runner 125 (#45008) üzenetére

qfm
(senior tag)

Igen, a hálózati kábel az utp kábel, csak van egyenes, és kereszt kötésű is, de mivel azonos szintű eszközök, kereszt kötésű kell hozzá emlékeim szerint :K

Csakénvagyok:

Mi fog neki ip-t adni? Mivel a gépeken (valószínűleg) nincs dhcp server, ezért a windows generálni fog neki egy ip-t, ami nem biztos hogy alkalmas lesz a célra. Egyszerűbb lenne egy privát ip-t adni azonos alhálóból, és kész

Sk8erPeter:

Két éve még ezt tanították CCNA-n :B

[ Szerkesztve ]

(#45010) Sk8erPeter válasza qfm (#45009) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Újabb hálózati kártyáknál elvileg már mindegy :)

Sk8erPeter

(#45011) runner 125 válasza pumatom (#45000) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Jó lett, áá végre, köszönöm még egyszer.

(#45012) Csakénvagyok válasza qfm (#45009) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Úgyis, de meglepődsz automatikusan is fog menni.

(#45013) zbence válasza Csakénvagyok (#45006) üzenetére

zbence
(fanatikus tag)

Win7-et használok, de kéne a másik gép, mert a net azon megy csak.
A driverek kellenének és most mindent DVD-re.. :o

(#45014) Vitus válasza zbence (#45013) üzenetére

Vitus
(őstag)

Vegyél egy routert és kössed rá a netedet meg a 2 géped és akkor teljes a gyönyör, lesz net is mindegyiken, meg hálozatban is lesznek. Már ha kábel vagy adsl neted van. :)

Jobb ma egy túzok, mint holnap!

(#45015) zbence válasza Vitus (#45014) üzenetére

zbence
(fanatikus tag)

Kábeles, igen.

Másik:
Valaki tudna linkelni egy oldalat, ahonnan driver packot tudok letölteni, Fusi Pi 1556-hoz Win7-re?
Fusi oldalán nem igazán találtam.

(#45016) FRENK1988 válasza zbence (#45015) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a Win7 nem tölti le az Update-ről?

>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5

(#45017) pumatom válasza runner 125 (#45011) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Nincs mit :)

Én is köszönöm a segítséget Vitus-nak & qfm-nek! :R Holnap megnézem! :R

(#45003): Azthiszem a munkacsoport is számít!

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#45018) hans... válasza FRENK1988 (#44982) üzenetére

hans...
(lelkes újonc)

Hát az az igazság hogy a Videokarimon egy jó nagy réz Zalman hűtő van!
Ezzel szerintem probléma nem igazán lehet!
Most még idáig akkor marad a táp probléma!

(#45019) zbence válasza FRENK1988 (#45016) üzenetére

zbence
(fanatikus tag)

Nincs netkapcsolat! :(

(#45020) FRENK1988 válasza hans... (#45018) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 3870-es sorozat nem lehet ilyen forrofeju. Mikori a kartya es volt-e mostansag ujrapasztazva? Mert szerintem a tulmelegedes miatt fagy meg a geped.

(#45021) Csakénvagyok válasza FRENK1988 (#45016) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Tényleg Win7 elmenti az updatot vagy csak telepíti?

(#45022) Hunter2 válasza runner 125 (#45008) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

cross link. ;)

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#45023) runner 125 válasza Hunter2 (#45022) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

H milyen? :D

Ma már nekem késő is van, meg ezt most nem vágom. :))

(#45024) FRENK1988 válasza Csakénvagyok (#45021) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha minden igaz akkor a windoz mappaban vannak az update fileok, de sajna nem tudom fejbol mert nem pc-n nyomom a ph!-t ;]

(#45025) Hunter2 válasza runner 125 (#45023) üzenetére

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A sima ethernet LAN kábelt patch kábelnek, a kereszt kötésűt meg Crosslink kábelnek hívják.
Csak ennyi lett volna.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#45026) Gigaman55

Gigaman55
(újonc)

Furcsa problémám van a Win 7-el:
nyáron 2szer raktam fel, egyszer sem töltött be normálisan (az a rész jönne hogy a jelszót kéri, de csak sötétséget látok, nem jön be). Ezt a nem végleges verzió hibájának hittem. Ősszel felraktam koliban is, azóta használom, rendesen megy. De ma hazahoztam a gépet (kábelekkel, egérrel, bill.-el együtt) és megint nem tölt be, csak csökkentett módban. Mi lehet az ami itthon nem jó neki? A hosszabbítóra gyanakodtam, mert elég régi, de átdugtam másikba és ugyanaz. Monitor a másik gyanús (itthon másik monitorom van), de az elején rendesen megjeleníti a szöveget, és csökkentett módban is fut. Van vkinek ötlete?

Valamint xp újratelepítés eltüntette a win7 boot képernyőt, nem tudok választani a 2 között, hogy tudom visszahozni, hogy újra választhassak?

(#45027) bme

bme
(tag)

Nem találtam jobb témát, úgyhogy ideírok.

Szeretnék monitort venni, amibe van beépített TV-tuner. Milyet ajánlotok? Lehetőleg az alsó ár kategóriából. Azt hiszem a Samsung, az LG gyárt ilyeneket, legalábbis amiket én eddig láttam. Van még más gyártó is? Jah és nem 4:3-as képarányút szeretnék.

köszi

bme

(#45028) vlcsko82 válasza bme (#45027) üzenetére

vlcsko82
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Vegyél egy Samsungot elég megbízhatok. :K

"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"

(#45029) hans... válasza FRENK1988 (#45020) üzenetére

hans...
(lelkes újonc)

A kártya nincs 1 éves ujjrapasztázva még nem volt!
De ezt a dolgot kezdetek óta csinálja!
Senki sem tudja hogy meddig egészséges a videokártyák melegedése?(mármint hőfokban)
Köszi!

(#45030) Zoli1222 válasza bme (#45027) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Sztem 4:3-as már nincs is. A másik meg, h mekkorát akarsz?

(#45029) hans...: minél alacsonyabb. annál jobb. És nem ártana a tápodat is lecserélni 1 normálisra.

(#45032) GabN73 nem árt, ha ilyenkor driver-t leszeded és újra rakod.

[ Szerkesztve ]

////////// Battlefield 3 - xXZee78Xx /////////// Nokia Lumia 800 Cyan

(#45031) Lenry válasza hans... (#45029) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

90-100 celsiusig nem gáz, de azért törekedj arra, hogy legyen 70 alatt

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#45032) GabN73

GabN73
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Lenne egy kis problémám:
A gtx 280-amat eladtam most míg nem jön meg másik kari egy 6600 GT-t szeretnék használni.
De amikor bekapcsolom akkor 800*600ba hoz be mindent,illetve 2 ha vmit megnyitok akkor eltűnik a kép... Kari hiba vagy csak le kell szedni a drivert? :U

Eladó M-Audio Q40 -----> http://href.hu/x/hv4r

(#45033) bme válasza Zoli1222 (#45030) üzenetére

bme
(tag)

19-20 colosat

(#45034) runner 125 válasza Hunter2 (#45025) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Jaa, h úgy.

Ezekhez nem értek, köszi. :))

(#45035) Csabee. válasza GabN73 (#45032) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szedd le a drivert és tedd fel a 6600hoz valót!

Üdv: Csabee.

(#45036) Fireball válasza runner 125 (#45034) üzenetére

Fireball
(újonc)

Sziasztok! Most raktam össze egy új configot, MSI x58 Pro, Core I7 920, 6Gb DDR és egy Palit Daytona 260GTX. Namost a problémám hogy windows 7 64 bit alatt nagyon gagyi minőségben tudok avikat, dvd filmeket nézni. Bármilyen codecet felrakok semmi nem segít rajta. Olyan mintha valami mozis rillííízt nézni. Szemcsés pixeles a kép!! :((( Please help, remélem nem a videókártyával van gond. Előre is köszi!
Levi!

[ Szerkesztve ]

(#45037) Lenry válasza GabN73 (#45032) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

elvileg a GTX280 driverei jók a 6600GT-hez, gyakorlatilag meg amennyi idő alatt megírtad a hsz-t, illetve megkapod rá a választ, rég újrarakhattad volna a drivert, hogy lásd, hogy az-e a hiba ;)
egyébként valószínűleg az

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#45038) Zoli1222 válasza bme (#45033) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Ha itt teszed fel a kérdést, tuti tudnak neked segíteni. :K

(#45036) Fireball mekkora monitoron nézed, és milyen távolságból és milyen lejátszóval? Ezzel is nézted már?

[ Szerkesztve ]

(#45039) GabN73 válasza Lenry (#45037) üzenetére

GabN73
(őstag)
LOGOUT blog

köszi,megnézem :C

Eladó M-Audio Q40 -----> http://href.hu/x/hv4r

(#45040) Fireball válasza Fireball (#45036) üzenetére

Fireball
(újonc)

Próbáltam már gyári drivert meg nvidia legfrissebjét, egyik sem segített :(((

(#45041) Zoli1222 válasza Fireball (#45040) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Ez codec vagy lejátszó hiba. Nem driver hiba. :N

(#45042) Fireball válasza Zoli1222 (#45041) üzenetére

Fireball
(újonc)

Hmm ez megnyugtat. meg van a videókártyán egy kis csatlakozó amit alaplapra lehet kötni, a két 6 pin-es tápcsati mellett. Nemtudom, hogy az mire szolgál mertvideókártya leírásában sokat nem mondanak. Csak nem értem mi csinálja, hogy ilyen eddig ilyen problémám sose volt egyik videókártyával sem :(((

(#45043) (Darkwood)

(Darkwood)
(PH! addikt)

Valaki megtudná nekem mondani, hogy az [edigital-on] lévő Asus Xonar DS1-re mennyire gari van?

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

(#45044) Lenry válasza (Darkwood) (#45043) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 151 / 2003 (IX.22) Kormányrendelet alapján a cégünk által forgalmazott termékekre az itt leírt feltételek mellett 12 hónap jótállást vállalunk. Ettől bizonyos esetekben eltérhetünk, de ezt minden esetben külön feltüntetjük. (pl.: digitális fényképezőgépeknél 2 év, monitoroknál 3 év, egyes memóriakártyáknál 10 év, stb.)
(forrás)

mivel itt nincs külön feltüntetve, így 1 év

(#45045) Fireball válasza pumatom (#45001) üzenetére

Fireball
(újonc)

Arra a kis csatira gondolok, a fekete tápcsatlakozók melett. Lehet hogy azért mert nincs bedugva, ilyen a minősége a filmeknek, szemcsés meg pixeles? :(((

/dl/upc/2009-12/22711_gtx_260_55nm.png
/dl/upc/2009-12/22711_gtx_260_55nm.thumb.png

(#45046) Fireball válasza pumatom (#45001) üzenetére

Fireball
(újonc)

Nem tom hogy lehet képet beszúrni, de sztem értitek mire gondolok :DDD

(#45047) Sk8erPeter válasza Speeedfire (#44907) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Itt is megköszönöm, hogy megírtad, csatlakoztam a CS: Source-t legálisan birtoklók táborához. :))

Sk8erPeter

(#45048) Fireball válasza Sk8erPeter (#45047) üzenetére

Fireball
(újonc)

egszerűen nem jövök rá mi csinálja. Kipróbáltam vagy 10 féle lejátszót ugyan ennyi féle codec-et és egyik rosszabb mint a másik :( Egy ilyen videókártyától ezért nem ezt várná el az ember, még ha nem is harveres hiba :U

(#45049) Zoli1222 válasza Fireball (#45045) üzenetére

Zoli1222
(őstag)

Annak ahhoz semmi köze.

(#45048) Fireball továbbra is fenn áll a kérdésem. Mekkora monitoron milyen messziről nézed?
Szedjél le minden codec-et ami fent van a gépeden és rakd fel azt amit linkeltem az előbb illetve rakd fel a KMPlayer-t.

[ Szerkesztve ]

(#45050) (Darkwood) válasza Lenry (#45044) üzenetére

(Darkwood)
(PH! addikt)

Köszönöm! :R

Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.