Üdv !
Létezik-e olyan átalakító v. asszimetrikus átalakító kábel, amelyik "sima" HDD adatcsatlakozó kábelből floppy adatcsatlakozó kábelt csinál ?
(Természetesen nem ment el az eszem, hogy az alaplapon a HDD adatcsatlakozóra tegyek floppyt, csak arról van szó, hogy az új PC-házakban már nincs floppy hely - az alaplapomon pedig van - és úgy szeretném használni, hogy van egy USB-re menő külső mobil rack-em, aminek a csatlakozója HDD-hez, vagy DVD/CD íróhoz/olvasóhoz jó.
A floppy áramellátása a rack-ben megoldható Y-kábellel - de az adatkábelét hogy rakhatnám rá a "széles", winchesteres adatcsatlakozóra ? )
Szóval : létezik ilyen átalakító v. kábel ?
(Tudom, tudom : a floppy ideje lejárt - de azért már sokszor segített a gépet szorult helyzetben elindítani - az alaplapi BIOS esetleges sérülésének esetéről (vírus, alaplapi gombelem hibája, kimerülése) nem is szólva - mikor is sikerült a BIOS-t visszatölteni...
(Persze az is lehet, hogy ostobaság, mert lehet, hogy a floppy USB-n keresztül nem fog elindulni - az alaplap "nem fogadja el" floppynak...)
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...

Bocs, nem tőled akartam kérdezni, hanem úgy mindenkitől csak véletlenül arra nyomtam hogy válasz , sorry 

)