Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#35001) rii

rii
(PH! nagyúr)

Firewire-to-USB átalakítóról hallott már valaki?

akárkivót'tevótá

(#35002) [oWn]f4te válasza Sk8erPeter (#35000) üzenetére

[oWn]f4te
(PH! addikt)

Vagy csak kirekesztenek és ezért nem kapok választ. Hiába, ilyen Outsider Csucsu vagyok én.:)) Egyébként ott sem válaszolnak.

[Hetes az asztrometriára!]:[Jobb holnap egy DFC, mint ma ezer boing.]:[Sweeet nymphets from dusk 'till dawn.<333]:[\exec qlzato_1 / return]:[MIPS under the pillow]:-->SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#35003) pumatom válasza rii (#35001) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Létezik ilyen mi a kérdés vele kapcsolatban?

Üdv!

(#35004) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

XP alatt hogyan lehetne letiltani a felnőtt,warez egyébb olyan oldalalkat ahonnan trojan spyware stb jöhet be?!

(#35005) kételkedem válasza ToBeY (#35004) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alapból úgy, ha nincs net elérés ;]

Sajnos az xp önmagában erre nem ad lehetőséget. Valamilyen szoftvert kell használnod. Itt van egy teszt, ahol kedvedre válogathatsz. Sajnos mind fizetős.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#35006) rii válasza pumatom (#35003) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

Adott egy G4-es MAC, amin van FireWire, és USB 1.0

és adott egy USB 2.0 1 terás külső HDD

az 1.0-s USB az használhatatlan, ezért lenne jó egy FireWire-TO-USB átalakítóval a FireWire portra rátenni a külső USB-s HDD.

akárkivót'tevótá

(#35007) rii válasza ToBeY (#35004) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

használj korlátozott user-t.
mivel nincs jogod telepíteni, és azok is a te jogaiddal rendelkeznek, így nem tudnak feltelepülni

akárkivót'tevótá

(#35008) Sk8erPeter válasza ToBeY (#35004) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

XP topicban már kaptál választ, kettőt is.

Sk8erPeter

(#35009) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyszer csak újraindult a gépem netezés közben. Friss win. hőmérsékletek tökéletesek. Nem volt kék halál se. Mitől volt? Eddig még csak ez volt az első alkalom 4 nap alatt. :W
Esetleg van erre megfelelő topik? :F

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#35010) Vasinger! válasza Vasinger! (#35009) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez aztán az azonnali kérdések órája. :DDD

(#35011) 8nemesis8 válasza Vasinger! (#35009) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Ha többet nem csinál ilyet, akkor lehet, hogy csak áramingadozás volt, vaqyis nagyon rövid áramszünet szerintem.
A hőmérsékleteket esetleg valamivel naplózd, hogy lásd, biztosan nem melegszik túl semmi sem.

Egyébként még csak pont 1órája tetted fel a kérdést:D

(#35012) Vasinger! válasza 8nemesis8 (#35011) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áramingadozás nem hinném, mert több gép is ment, TV is és az ébresztőóra se kezdett el villogni.

(#35013) Sk8erPeter válasza Vasinger! (#35009) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Mondjuk lehet, hogy volt kékhalál, csak nem láttad, mert automatikusan újraindult... :U
Win+Pause (Rendszertulajdonságok) - Speciális - Indítás és helyreállítás - Beállítások - "Automatikus újraindítás" elől szedd ki a pipát.
Utána látni fogod a kékhalál-üzenetet.
Így most igencsak nehéz lenne megmondani, mi volt az oka, mert hatezernyi oka lehet. Elsősorban ilyenkor tápegység és memóriahiba a gyanítható ok, de simán elképzelhető csupán szoftveres hiba is.

Nézz bele az Eseménynaplóba, ír-e valami komolyabb hibát: Start - Futtatás - EventVwr

(#35010): lehet, hogy van az embereknek más dolga is, mint egész nap a fórumon legelészni, és nyomkodni a frissítés gombot? :U E-mailes értesítőt beállítani az Azonnali kérdések órája topicba beérkezett hsz.-ekről meg kész öngyilkosság. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#35014) Vasinger! válasza Sk8erPeter (#35013) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem volt kékhalál, tisztában lennék avval, ha az lett volna, mit kell csinálni. Tudom, hogy kell kikapcsolni, hogy ne induljon újra.
Eseménynaplót néztem, üres.

Minek adnak olyan nevet a topicnak akkor, hogy azonnali kérdések órája? Miért nem elég, azonnali kérdések topicja? :U

(#35015) Sk8erPeter válasza Vasinger! (#35014) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Legyél már még te megsértődve, hogy valaki válaszolt... :N :D
Honnan a 'csából tudjam, mivel vagy tisztában? :Y :DD

Sk8erPeter

(#35016) Vasinger! válasza Sk8erPeter (#35015) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nem szidtalak le, nem sértődtem meg, csak közöltem a tényeket. A segítséget köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#35017) rii válasza rii (#35006) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

kérnék egy UP-ot

akárkivót'tevótá

(#35018) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van egy tápom, amiben a képen is látható csatlakozók vannak. Ha a képen látható bekarikázott csatlakozót kiszedem, akkor a táp még használható lesz? Elméletileg annak kellene maradnia, de nem vagyok benne biztos.
Amit ki akarok szedni, az máshova kellene :))

(#35019) pohár

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki flash zenelejátszóban szóló zenét lementeni?
Aki meg tudná csinálni, dobjon már egy pü-t :D

Előre is köszönöm! :R

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#35020) Winner_hun válasza total90 (#35018) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez nem egy régi fajta táp, az a csatlakozó meg a monitoré? Mivel nem használod, így az eltávolítása után sem kéne hogy galibát okozzon;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#35021) KrenAtesz válasza total90 (#35018) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szigeteld le rendesen, biztonságosan, akkor nem lesz para :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#35022) Winner_hun válasza pohár (#35019) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kazettás magnó felvevő funkcióval, egy üres kazettával (90 perceset ajánlani tudom) és egy működő mikrofonnal kivitelezhető a dolog;]
Miről lenne szó amúgy?

(#35023) pohár válasza Winner_hun (#35022) üzenetére

pohár
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még bejöhet... :U :D

Ment PÜ :K

BF3 --> kmisi99: "van valami ami nagyobb robbanő erőt ad az rakétáimnak?" Eagl3: "nekifutásból lődd ki" :D || eladó: http://href.hu/x/cl0a

(#35024) Winner_hun válasza rii (#35017) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tessék:

(#35025) zolisx4

zolisx4
(őstag)
LOGOUT blog

megtudná nekem mondani hogy a 2 magos 3100 Mhz magonként meg ennyivel
miért gyorsabb a 4 magos proci amikor az csak 2700 Mhz el megy ez AMD processzor
választ előre is köszi :R

[ Szerkesztve ]

http://terkeph.hangya.net/#47.676253276991204+19.52098846435547+12+p

(#35026) KrenAtesz válasza zolisx4 (#35025) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha ki tudnám hámozni, mit akarsz :)

Valszeg azért gyorsabb a 4 magos, mert kihasználja az a valami (amit nem írtál, mi gyorsabb) a 4 magot. És akkor sokkal jobban jársz, ha van 4x2700 ft-od, mintha 2x3000 lenne, ezt te is belátod :)
Ha meg nem használja ki, akkor azért lehet gyorsabb, mert más arcihtektúra, esetleg más gyártó, frissebb oprendszer, stbstb :)

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#35027) sz.viktor

sz.viktor
(újonc)

Tiszteletem!

A segítségeteket szeretném kérni!
Egy konfigurációt szeretnék összerakni, de már jó pár éve nem figyelem a piacot, és nem tudom mit érdemes megvenni mit nem.
Egy olyan gépet szeretnék amin mindenféle CAD-programok és Adobe programok gond nélkül futnak majd, nem kell majd várnom a gépre munka közben stb...
Nagyjából van elképzelésem, csak az örökös vacilálás hogy AMD-vagy INTEL...
Azt a tanácsot kaptam hogy csináljak AMD alapú gépet, mert valami nagyon jó chip van valamelyik alaplajukon...és hogy erre építsek...máshonnan meg ugye azt hogy az INTEL mindent megold izomból...

Szívesen fogadok minden tanácsot, bárkitől.
Előre is köszönöm.

Sz.Viktor

(#35028) KrenAtesz válasza sz.viktor (#35027) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Itt: [link] kérdezd meg, tuti segítenek, mindenben :)

(#35029) sz.viktor válasza KrenAtesz (#35028) üzenetére

sz.viktor
(újonc)

Köszönöm, és bocs az Offért...

(#35030) KrenAtesz válasza sz.viktor (#35029) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Semmi gond, senkit nem zavar, csak gondoltam ott sokkal jobban tudnak segíteni, mint itt :)

(#35031) zolisx4 válasza KrenAtesz (#35026) üzenetére

zolisx4
(őstag)
LOGOUT blog

pontosabban arra gondolok hogy a 4890 es vgám nak kevés a 2 mag proci limit van és a tervezett proci az 4 magos de csak 2700 MHZ en megy a játékok végett gondoltam a cserére

(#35032) KrenAtesz válasza zolisx4 (#35031) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha kompatibilis egymással a kettő, és tényleg procilimites, és tényleg kihasználja az a játék a 4 magot (nem sok van) és van pénzed, akkor cseréld :) De ugye itt nem 1 kérdés játszik :)

(#35033) zolisx4 válasza KrenAtesz (#35032) üzenetére

zolisx4
(őstag)
LOGOUT blog

a kompatibilitással nincs baj az alaplap támogatná csak ugye amit mondasz hogy nem sok játék van ami támogatja a 4 magot ami támogatja az oké biztosan jobb de ami nem támogatja ? az marad ilyen vagy a kevesebb órajel miatt romlik?általában a gtr 2 vel játszom
ez az én gondom :Whát a tesztprogramnál kihasznáná a 4 magot de a tesztel nem lehet játszani hiába jó a teszt eredmény ha a játék nem támogatj jól értelmeztem a dolgot remélem

[ Szerkesztve ]

(#35034) peterzonex

peterzonex
(kvázi-tag)

Hello.

Kiváncsi lennék valamire:
Hogy hány wattot ehet meg ez a jószág :D : Pentium MMX 166Mhz proci ,32MB ram,1mb vid.kari, 160GB winyó.

Ehhez képest egy: 1magos Amd 2Ghz proci, 2gb memó, 160Gb winyó, ATi 3850 mennyit ehet?

Mind2nél szinte üresjáratról van szó.

(#35035) kem válasza peterzonex (#35034) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tessék használni a keresőt, erre van megfelelő topic.

(#35036) Karma válasza rii (#35017) üzenetére

LOGOUT blog

Szerintem egy sima USB2-es kártyával gyorsabban és egyszerűbben és olcsóbban jönnél ki. Feltéve persze, hogy PCI-os PowerMacről van szó, ezt nem részletezted túl.

Break Driven Development

(#35037) rii válasza Karma (#35036) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

megnézem majd, PCI-os -e
de információim szerint túl drága mulatság a PCI slotos USB card

épp ezért kerestem volna FW-2-USB-t

akárkivót'tevótá

(#35038) Karma válasza rii (#35037) üzenetére

LOGOUT blog

Megnéztem, az összes PowerMac G4-nek van PCI slotja, úgyhogy ez nem akadály. Amúgy meg ebben mi a drága? :F:P A fórumokat nézegetve a noname kártyákkal is kompatibilis az OSX. Bár chipset függő lehet, még egy kicsit tovább olvasva, de a lényegen nem változtat.

A FW átalakítóra hamarabb menne rá a gatyád.
És még az se biztos, hogy működne.

[ Szerkesztve ]

Break Driven Development

(#35039) Karma válasza Karma (#35038) üzenetére

LOGOUT blog

Na, böngészgettem, az egyik legjobb Mac-es bővítőcuccokat gyártó Sonnet kártyája is csak 30 dolcsi, ami még így se egy egetrengető költség szerintem.

Break Driven Development

(#35040) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

KrenAtesz & Winner_hun :R

(#35041) luw2win

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Hali!
Kellene gyorsan a segítség,
Ha adott egy Ati 3850, és egy AMD A64 3500+ proci ami 2.2ghz-n megy.
és van mellete még 1 giga ram ddr 400mhz
Mennyire kellene felhuzni a procit hogy szépen kihajtsa a vga-t
Nem gyári hűtő van rajta, viszont a táp az egy 350W-s FSP
Alaplap:MSI K8N Neo4-f

köszi a választ :R

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#35042) KrenAtesz válasza luw2win (#35041) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gyakorlatilag húzd, ameddig tudod és stabil :)

Amúgy a helyedben vennék még 1 giga ramot, már nem drága, és meghálálja a rendszer és a játékok :)

(#35043) luw2win válasza KrenAtesz (#35042) üzenetére

luw2win
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagyok nagy tuningmester, de ugy egy jó sebességet amit minimum el kellene érni,
mennyi lenne az kb-ra?

MOD: ramgond az meg lesz oldva :)

[ Szerkesztve ]

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#35044) P100

P100
(senior tag)
LOGOUT blog

Inkább csak költői kérdés: hogy lehet ilyen kibxottul hangos az E5200 gyári ventije? :D Nem hiszem el, hogy nem voltak képesek valami halkabb ventit rárakni....

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#35045) jimmy399

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a mIrc-ben hogyan lehetne állandóan színes betűkkel írni, anélkül, hogy Crtl+k billentyűzetkombinációt kellene nyomni?

Úgy mint a MSN-ben, ahol csak beállítod a színt és kész...

Köszi a segítséget .

--- N/A ---

(#35046) Csabee.

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kérdésem a következő! van egy acer travelmate notebook! kedves illető a zöld jack dugóba beletörte a hangszórót!

van olyan szoftver, vagy bármi más megoldás amivel meglehet adni hogy a másik jack dugón szóljon a hang?

Mert van rajta Kék rózsaszín zöld jack dugó! a zöldbe tört bele a hangszóró!
Pl szeretném hogy a rózsaszínből szóljon!

erre van mód? mert mint ha hallottam volna már róla.. :)

Üdv: Csabee.

(#35047) Csabee. válasza jimmy399 (#35045) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szedjél le hozzá scriptet és azzal színes lesz, illetve beálíthatod hogy milyen.

(#35048) Sk8erPeter válasza Csabee. (#35046) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Az nem fog menni, mivel a rózsaszín jack-csatlakozóaljzat a mikrofon helye, a kék pedig a Line In... Egyedül a zöld a kimenet (a többi nyilván bemenet).
Szerk.: (#35049): a 7.1-es hangszóróknál persze, hogy lehet, mivel ott sokkal több kimenet van, nem csak egy (pontosabban kettő [bal, jobb] kimenetet jelent egy sztereó jack).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#35049) Csabee. válasza Sk8erPeter (#35048) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

oks akkor lehet a pc-s hangszóróknál láttam valami hasonlót mer ot 5-7 dugó van.. nah köszi azér :(

(#35050) jimmy399 válasza Csabee. (#35047) üzenetére

jimmy399
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

thanks. Script nélkül nem megy? Vagy egyszerűbbecske Scripttel?

--- N/A ---

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.