Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

(#14001) VinoRosso válasza Ricco_hun (#13999) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem az úgy pont jó

(#14002) nygma válasza Ricco_hun (#13999) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Igen jó lesz,a hátsó 12 cm-eres amit beszív az egyszer megfordul a házban és a táp kifújja...utánna ugyanez kezdődik előről... :)

(#14003) lasarus

lasarus
(újonc)

Hello!

Egy kérdésem lenne:

hibaüzenet:

"A Windows Media Player nem tud DVD-videót lejátszani. Szükség lehet a Windows képernyőbeállításainak módosítására. Nyissa meg a Vezérlőpult képenyőbeállítási segédprogramját, és próbálja csökkenteni a képernyőfelbontást és lejjebb állítani színek minőségét."

op. rendszer: vista business 32 bit-es
alaplap: asus p5k3
videókártya: asus eah3850 512 MB
proci: intel e8400
ram: 2GB kingmax ddr3
monitor: samsung 223bw és a dvi bemenetet használom

codec pack: k-lite 3.9 full

Azt hiszem már egyéb infó nincs. Szóval valaki megtudná mondani, hogy mi a teendő (a felbontást már levettem és 16 bit-es színmélység mellett is ugyanez a hibaüzenet)

Köszönöm

(#14004) daa-raa válasza lasarus (#14003) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem lenne hátrány felrakni egy MPEG2 decoder-t...

Si vis pacem, para bellum.

(#14005) nygma válasza lasarus (#14003) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

VLC Media Player-rel próbáld meg... :)

(#14006) lasarus

lasarus
(újonc)

VLC media Player bejött köszi a segítséget!

(#14007) fastleslie válasza lasarus (#14003) üzenetére

fastleslie
(senior tag)

DVD videot én DVD lejátszóval játszanék le (pl. WinDVD, Power DVD) de codec nélkül még a Media Player Classic is elboldogul vele, ami ingyenes. A Media Player 10(?) baállításaival én nem is vessződtem... (Fránya Microsoft! Hagyja, hogy egy ingyenes progi olyat tudjon, amit a Nagy Microsoftos Media Player nem tud??? ) ;] ;] ;]

Akarsz Ingyen SMS-t küldeni? Ismét működik! regisztrálj itt: http://ppk.hu/91356

(#14008) fastleslie válasza shtml (#13998) üzenetére

fastleslie
(senior tag)

Egyetértek! :R

Akarsz Ingyen SMS-t küldeni? Ismét működik! regisztrálj itt: http://ppk.hu/91356

(#14009) fastleslie válasza VinoRosso (#13986) üzenetére

fastleslie
(senior tag)

Inkább a ventilátort kell megfordítani. Nem fog visszafelé pörögni. Még pörögni sem...

(#14010) nygma válasza lasarus (#14006) üzenetére

nygma
(PH! kedvence)

Szívesen... ;)

(#14011) VinoRosso válasza fastleslie (#14009) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jovanna, aszitem egy sima dc villanymotor az egész, nem tudtam hogy elektronika is van benne.

(#14012) daa-raa válasza VinoRosso (#14011) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Hall generátorral és egyebekkel.

(#14013) VinoRosso válasza daa-raa (#14012) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

na jó de az csak 2 eres volt.

(#14014) gombavadasz

gombavadasz
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van egy olyan probléma, hogy ismerősöm gépe (1,7celeron, win xp-vel)
usb-s floppy meghajtó, pen drive és nyomtató menne usb-n. De nem megy.
A win xp feltelepítése után az usb tökéletesen működött, mindent felismert.
Majd eltelt 2 nap,bekapcsolás, és semmit nem ismer fel usb-n.
Kiírás a következő: Az eszközt nem lehet felismerni. Hiba történt az usb porton.
Sárga kis felkiáltójel.
Ha törlöm az illetsztőrproramját, lehúzom és újból csatlakoztatom,akkor a kötvetkező :
új hardvert talált, új hadrvert sikeresen telepítette (de nem írja ki a hardver nevét: pl kingston data traveller, mint amikor jól működik, kiírja ezt is), majd következik a szokásos felirat:
Az eszközt nem lehet felismerni. Hiba történt az usb porton. Sárga kis felkiáltójel.

Mit lehet tenni?? És mi történhetett??
Előre is köszönöm

(#14015) n-tek válasza Sk8erPeter (#13940) üzenetére

n-tek
(tag)

de az a gond, hogy még a start menüt sem tom megnyitni, mivel az xp nem tölt be. ha másik gépbe rakom akkor sem tölt be. a töltés közben ujraindul a gép, még az asztal sem jelenik meg

Escape is Just the Begining

(#14016) VinoRosso válasza n-tek (#14015) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek szerint akkor ez nem jött be? Próbáld meg a checkdisket parancssorból futtatni, úgy hogy csökkentet mód parancssorral opciót választod boot menüből. Ha nem jó így sem, akkor nem maradt már hátra, tedd be a vinyót egy másik gépbe, amin van működő OS, és azzal bebootolsz, és lemeneted ami menthető és utána formatálod az egészet, majd egy hdtune vagy egy hd sentinel vizsgálat, hogy nem e badsectoros.

(#14017) daa-raa válasza VinoRosso (#14013) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A doksi is egy ilyet mutat. A bemeneten a Vdd és a GND van, a DO és a DOB a motor felé megy.

(#14018) VinoRosso válasza gombavadasz (#14014) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sp1 vagy sp2? szedd le a drivert, ha van rajta, reboot és amikor bedugod, és megjelenik az új hw varázsló add meg neki a cd-t hogy hol van, és hadd telepítse magától. Ezt próbáltad?

(#14019) VinoRosso válasza daa-raa (#14017) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nem 4 ér, ha 4 tűs a venti? Én úgy értettem hogy 2 tűs, mert a srácnak is mintha ezzel lett volna gondja. Azért mondtam, hogy mindegy h +-, meg volt egy codegen tápom, amit szétkaptam miután tönkrement, mert kiváncsi voltam a belsejére, és abban pont egy ilyen kéteres venti volt, és nem nagyon láttam rajta semmilyen elekrtonikát, egy sima villanymotornak nézett ki, lapátokkal. Félre is tettem, hátha még jó lesz valamire.

(#14020) Padree.c2 válasza gombavadasz (#14014) üzenetére

Padree.c2
(kvázi-tag)

nekem az mp3-asom csinál ilyet.
az nekem bevállt, hogy csak azután dugom rá a gépre, miután bekapcsoltam, olyankor nem ír ki semmi problémát, és minden megy rendesen..
csak 1 ötlet, bár nemtom, h neked segít-e a gondodon, de remélem..

Pp. ♠

(#14021) gombavadasz válasza VinoRosso (#14018) üzenetére

gombavadasz
(kvázi-tag)

Sp2. Floppyhoz és pen drivehoz nincs driver.
Nem is kínálja fel,hogy honnan telepítse az a baj.

(#14022) gombavadasz válasza Padree.c2 (#14020) üzenetére

gombavadasz
(kvázi-tag)

Próbáltam.
A gond azután jelentkezett,hogy a floppy bent maradt usb-ben így lett kikapcsolva, majd bekapcsolva. Ezután jött a gond, nem tudom összefügg-e vele.
De utána hiába húztam ki, majd bekapcsol úgy,hogy nincs bedugva, és akkor kötöttem be, semmi, ugyanaz a hiba :(

(#14023) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Segítség. PHP futási hiba!

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#14024) aboriginal74

aboriginal74
(fanatikus tag)

NOS Uraim a probléma megoldva!!!

gondolok itt erre!!!

1xü el kell távolítani a Kaspersky antivirus 7.x -et....nálam bevált...

THX mindenkinek a HELP-et.... :R

i don't know, but i need energy

(#14025) alex89

alex89
(fanatikus tag)

hy

Ha jól tudom van egy olyan progi amivel win alól lehet a particiók méretét állítgatni ,de sajna nem emlékszem a nevére és ebbe kéne nekem egy kis help

előre is köszi :R

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#14026) Jofi81 válasza alex89 (#14025) üzenetére

Jofi81
(őstag)

(#14027) alex89 válasza Jofi81 (#14026) üzenetére

alex89
(fanatikus tag)

"Partition Magic"-> na ez nem jutott eszembe :B , ezer hála :R

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#14028) Sk8erPeter válasza n-tek (#14015) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Ez az oldal azt írja, hogy a 0x00000024 számú hibajelenséget az ntfs.sys fájl meghibásodása okozhatja, és ez a probléma épp a Windows Setup alatt szokott előjönni. Ez a probléma elég veszélyes is lehet a fájljaidra nézve, szóval mielőtt bármit is csinálnál, ajánlanám, hogy mindenképpen készíts biztonsági mentést az adataidról egy működő gépen, mert gondolom nem örülnél, ha véletlenül elszállnának a fájljaid...
Az NTFS.SYS fájl az a driverfájl, ami engedélyezi az írás-olvasást a vinyódra/-ról. Maga a kékhalál-üzenet azért jön elő, mert a Windows nem tud elérni egy NTFS-partíciót/-kötetet a vinyódon! Ez amiatt lehet, mert a fájrendszer (NTFS) vagy a partíciós tábla megsérült (ez a rosszabbik eset), vagy driver-kompatibilitási probléma merült fel.
Mivel állításod szerint már be sem indul a Windows, ezért azt tudnám javasolni, hogy indítsd el a telepítő CD-t, és az első képernyőn menj a Helyreállító (/Javító) konzolra (J betű vagy R, nézd meg alul [Repair/Recovery Console]), itt kicsit várni kell, majd nyomnod kell egy 1-est, Enter, utána pedig írd be ezt: chkdsk /r
Ez futtat egy ellenőrzést+javítási kísérletet tesz, meglátjuk, mi lesz az eredmény. :K

Szerk.: ugyanez a segítség található egyébként a Microsoft honlapján is!!

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#14029) zsolesz010

zsolesz010
(senior tag)

Üdv!

Melyik a ma kapható (játékokban) legerősebb, külső tápcsati nélküli VGA?

- - - - - - - - - So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes. - - - - - - - SSD-HDD-proci-> http://href.hu/x/92hg - "Veszi a rák újonnan, hardverapróról van. :)" by lezso6 Ennyi :) - Rendszerben gondolkodunk. http://www.eligor.hu/

(#14030) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Beszívtam egy vírust mükdő NOD mellett,de nem irtja le mert nem fér hozzá vista alatt.Hogyan írtsam le?

(#14031) Jofi81 válasza ToBeY (#14030) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Csökkentett módban próbáltad már?

(#14032) ToBeY válasza Jofi81 (#14031) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nem.Vista alatt is úgy működik a csökkentett mód mint XP alatt?

(#14033) m4rc! válasza ToBeY (#14032) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Igen

"We are analog players in a digital wold"

(#14034) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Csökkentet módba valahogy nem akar elindúéni a nod. :O

(#14035) Llew válasza VinoRosso (#13973) üzenetére

Llew
(tag)

Újra itt vagyok az időnként csak újraindítással üzembe helyezhető géppel.

Megnéztem az Eseménynaplót. A Rendszer résznél egy csomó Információ és pár Hiba kezdető sor van. A Hiba forrásánál minden esetben a DCOM és a Service Control Mananger szerepel. Előbbi a 100005 eseménnyel, utóbbi pedig a 7001 és 7026-ossal.
Lefuttattam a chkdsket is. Először csak simán kapcsolók nélkül. Ezt adta eredménynek:
[link]
Mivel kérte így az /F kapcsolóval is lefuttattam. Ehhez újra kellett indítani, de amikor lefutott a ajvítás akkor csak csökkentett módban volt hajlandó elindulni. Néztem az indító képernyőt és valahol a Driverek között volt valami ami utoljára megjelent, de olyan gyorsan eltünt, hogy nem tudtam megnézni, hogy pontosan mi. Ezután valami SPTD.sys-es kiírás jött. Ha csökkentett mód után újra indítottam akkor rendben bebootolt. Sőt minden újraindításkor rendben ment minden, de amint kikapcsoltam a gépet és utána újra bekapcsoltam akkor jött a teljes sötétség, majd újra indítés után ismét a csökkentett mód és a win normál indítása választós menü.
A rendszer telepítésekor volt egy kis gondom a hangkártya driver telepítéssel. Az bekavarhatott annó?

Szóval én nem lettem okosabb, hogy mi lehet a gond, de hajlok egy teljse XP újra telepítésre. Külön partíción van a rendszer, így nem akkora gond.

A BIOS-ban load setup defaults választás az mit csinál? Alapbeállításra teszi vissza a BIOS-t? A BIOS-ban én csak ilyeneket találtam:
Load Fail-Safe Deafults ez = a load setup defaultsal?
Load Optimized Defaults

[ Szerkesztve ]

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#14036) Jofi81 válasza ToBeY (#14034) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Ez érdekes, pedig kellene neki... :F

(#14037) ToBeY válasza Jofi81 (#14036) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Valami konzolos dolog elindul de nem tudom azaz és ott se jutok előbbre mert hozzáférés megtagadva a file-hoz vagy valami hasonlót ír ki.

(#14038) Jofi81 válasza ToBeY (#14037) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Az normális dolog, hogy nem fér hozzá minden fájlhoz. Azokat éppen használja valamilyen rendszerfolyamat. De ettől még működik.

(#14039) ToBeY válasza Jofi81 (#14038) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Win alatt úgy sikerűlt leírtanom hogy ment vele a pár file is,így pár progimnak annyi...:(
Amúgy a nod is unknown virust ír ki nem írtotta csak megtalálta és karanténba tette.

(#14040) Jofi81 válasza ToBeY (#14039) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Ez a 2.7-es vagy a 3.0-ás Nod? Friss az adatbázisa?

(#14041) ToBeY válasza Jofi81 (#14040) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

3.0-nas mai friss adatbázissal

(#14042) Jofi81 válasza ToBeY (#14041) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Értem. Esetleg még azt tudnád tenni, ha van kéznél egy másik számítógép, hogy abba átrakod a vincsesztert, arról bootolsz be, és így nem ez lesz a rendszerpartíció, tehát minden fájlhoz hozzá fog férni a Nod. Bár az ismeretlen vírussal akkor sem tud mit kezdeni, csak el lehet küldeni analízisre.

(#14043) daa-raa válasza ToBeY (#14041) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Valamit elgyaktak az ESET-nél, teljesen normális file-okat is fertőzöttnek vél a mai frissítés után. (Pl Adobe Updater, ArcSoft Connection Manager...)

[ Szerkesztve ]

(#14044) ToBeY válasza daa-raa (#14043) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Az jó mert photoshopomot kitörölte szépen mert virusnak nézte.
Amúgy ennyit csinál a nod csökkentett módba [link]

(#14045) Jofi81 válasza ToBeY (#14044) üzenetére

Jofi81
(őstag)

A pagefile.sys a lapozófájl, azt azért nem nyitja meg. A bcd.log nem tudom mi, de az is valami ilyesmi lehet.

(#14046) ToBeY válasza Jofi81 (#14045) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

De ennél tovább 10perc múlva is ennyit mutatott csak.

(#14047) daa-raa válasza ToBeY (#14044) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ezért nem szabad hagyni, hogy automatikusan töröljön bármit is.

A bcd.log a bootmanagerhez tartozik.

(#14048) Jofi81 válasza ToBeY (#14046) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Akkor tényleg nem tudom, mi lehet a hiba... :(

(#14049) HofEE

HofEE
(újonc)

SZevasztok!
Lenne egy hatalmas problémám. Kedden hajnalban vihar volt mifelénk és a közelben becsapott a villám. Nos látszólag semmi problémám nem adódott ebből, de délelőtt amikor bekapcsoltam a gépet láttam hogy a hálókártyám(alaplapi) gyakorlatilag eltűnt! Tehát nem ismerte fel semmi a kábelt is hiába dugtam be. Ez még a kisebb probléma , a nagyobb az, hogy a gép váratlanul változó időközönként fogja magát és ujraindul , mintha ingadozna az áram. Egyből fogtam is a fejem , hogy ez bizony tápegység lesz mivel amugy is egy gagyi táp volt a gépben. Azért hogy biztosra menjek elkértem haverom teljesen jól működő chieftec tápját kipróbálni, de azzal is ugyanigy produkálta az ujraindulásokat!
Nem tudom mi lehet az oka talán az alaplap?

Ha valaki tud segítsen! Nagy szükségem lenne legalább azt tudni mi szarta össze magát a gépemben.

alaplapom: Gigabyte p35 DS3

hátja

(#14050) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Amúgy 14:12 frissitett a nod lehet javítottak valamit de már késő.
Na tolok egy win javítást mert szerintem system-ből is törölt a nod:(

Na úgy látom főleg az adobe termékekre jelzet vírust.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.