Melyik 10"-es, Windows 8.1 tablet a nyerő?

Hirdetés

Megjelenés, minőség

Kézbe kapva, kicsit megforgatva az Acer, a Lenovo és a Prestigio tízhüvelykesétől sem estünk hanyatt; műanyagházuk korrektül össze van rakva, de semmi különös. Szerintünk a kisebb méretű, nyolchüvelykes Windows 8.1-esek mezőnye jobb ezen a téren, bár lehet, hogy csak kisebb mérete miatt tűnt jobban összerakottnak a Dell Venue 8 Pro vagy az Asus VivoTab Note 8.


Fentről lefelé: Acer Switch 10, Lenovo Miix 2 10, Prestigio Visconte 2

Ma már a mezőnyben legvékonyabb Acer 8,9 mm-es vastagsága sem számít különlegesnek, ráadásul elég bumfordira szabták a házát. Ízlés kérdése, de nekünk kevéssé tetszett az előlap sötét keretének extra, világos pereme, azt viszont értékeltük, hogy a homlokzatra helyezték, a felhasználó felé fordítva a két hangszórót. Szálcsiszolt hátlapja mutatós, nehéz eldönteni, hogy fémből vagy műanyagból van-e, inkább az előbbire voksolnánk. Csatlakozók terén korrekt a Switch 10 kínálata, a micro USB és a hangkimenet mellett micro HDMI-t is kapunk, van microSD kártyaolvasó és egy mágneses csatlakozósor, amivel a dokkoló kapcsolódik. Bár tableten nincs sok haszna, azért hiányoltuk a hátlapi kamerát.


Fentről lefelé: Acer Switch 10, Lenovo Miix 2 10, Prestigio Visconte 2

A Lenovo Miix 2 10 műanyagból készült háza az Acerhez hasonlóan igyekszik egyedi lenni, és ez a mutatvány szemre jól is megy neki, de kézbe véve már eléggé olcsó tapintású a burkolata, ráadásul két alsó sarka, amit az ember tenyérbe fogna, nagyon hegyes, emiatt kényelmetlen fogás esik rajta. A csatlakozókínálat itt is rendben van, lényegében megegyezik az Acerével (micro USB, micro HDMI, hangkimenet, microSD kártyaolvasó), még a mágneses csatlakozósor is jelen van az egyik hosszú oldalon, de persze nem kompatibilisak a tabletek egymás dokkolóival.


Fentről lefelé: Acer Switch 10, Lenovo Miix 2 10, Prestigio Visconte 2

Bármennyire vigyáztunk rá, néhány perc alatt sikerült pár karcolást csinálnunk a Miix 2 10 műanyag hátlapjára. Ezen már kamera is van, 5 megapixeles, a két hangszórót viszont a rövidebb oldalakra tették, szerencsére kellően magasra, így nem fogjuk kézzel eltakarni őket. Már az Acernél is szívtuk a fogunkat a viszonylag nagy, 585 grammos súly miatt, de a Lenovo még ezen is túltesz a maga 625 grammjával. Ilyen nehéz készüléket már nem kényelmes hosszabb ideig kézben tartani, ráadásul – nagyobb súlyuk ellenére – a jellemzően könnyebb Android és iOS konkurenciákénál kisebb, 21 és 25 wattórás akkumulátort kapunk.


Fentről lefelé: Acer Switch 10, Lenovo Miix 2 10, Prestigio Visconte 2

A maga 665 grammjával a Prestigio Visconte 2 még vetélytársaihoz képest is ólomsúlyúnak tűnt, pedig itt is csak 25 Wh alatti akkut kapunk. Klasszikus tablet külseje van, amin nincs egyedi részlet, viszont vágós él vagy előlapot elcsúfító plusz keret sem. A hátlap karcállóságáról nem tudunk nyilatkozni, mert hányattatott sorsú bemutatódarabot kaptunk, már kicsomagoláskor kisebb karcokkal a hátán, de az előlapja makulátlan volt. Hangszóróból csak egy került a hátlapra, viszont van rajta kamera is, a Lenovóéhoz hasonlóan 5 megapixeles. A Prestigio is társaival megegyező csatlakozókínálattal érkezett, de itt a micro USB, micro HDMI, hangkimenet és microSD kártyaolvasó mellett van egy SIM kártyahely is a 3G modemmel ellátott változatoknál, mint amilyen a tesztgépünk is volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés