Melyik 10"-es, Windows 8.1 tablet a nyerő?

Hirdetés

Kiegészítők

A Windows 8.1-es tabletek használhatóságának új dimenziót ad egy billentyűzet, ezt nagyon jól tudják az Acernél is. A Switch 10 nem hiába kapta a konzumer notebookok Aspire megnevezését: gyárilag dokkolóval érkezik, amivel kis notebookká – ha úgy tetszik, netbookká – varázsolható. Mint korábban említettük, mágneses a kapcsolat a két rész között, ami sokkal elegánsabb a Windows 8.1 vonalon eddig uralkodó reteszesnél, ráadásul nem csak egy, hanem két irányban is befogathatjuk a tabletet, mint azt az alábbi képek mutatják. Az Acer mérnökei példásan stabil zsanért terveztek, ami a nehéz tabletet is stabilan, minimális holtjátékkal tartja, messze lekörözve az Asus Transformer Book T100 mechanikus reteszes, lebegő megoldását.A Switch 10 mágnesesen csatlakozó billentyűzetével nagyon sokoldalú

Az Acer billentyűzetes dokkolója kivitelében is lekörözi az Asusét: a Switch 10 alsó része kellemes tapintású műanyagból készült, fenéklemeze pedig fém. Ennek köszönhetően meglehetősen masszív, és bár az Asus gombjai hosszabb úton, kellemesebb nyomásponttal dolgoznak, az Aceré mégis fölé emelkedik merev alapjának és jó anyagminőségének köszönhetően. A touchpad méretével és működésével is meg voltunk elégedve, csatlakozóból viszont csak egyetlen USB-t kapunk. A sima billentyűzetes változat mellett van vaskosabb, merevlemezes dokkoló is a Switch 10-hez.


A billentyűzet minősége és nyomáskomfortja is rendben van

A Lenovo is mágnesesen kapcsolódó dokkolót ad a Miix 2 10-hez, de ezzel vége is a hasonlóságnak. Itt a dokkoló opcionális kiegészítő, nem minden verzióhoz jár, a zsanér stabilitásának problémáját pedig egyszerűen megkerülték. A tablet egy bevágásba támaszkodik bele fix szögben, és sajnos meglehetősen labilisan, emiatt célszerű asztalon vagy nyugodt környezetben, ölben használni, mert némi rázás hatására kieshet helyéről. Ez a megoldás is kétféleképpen állítható össze, és a tablet mutatósan, dizájnosan illeszkedik a dokkolóba. További jó pont jár a két USB csatlakozóért és az extra hangszóróért, viszont a Lenovónál nem tudunk merevlemezes vagy akkumulátoros dokkolóról.


A Lenovo megoldása egyszerűbb és labilisabb

A Miix 2 10 billentyűzete nem valami fényes, nyomásútja és nyomáspontjának határozottsága messze elmarad az Acer vagy az Asus megoldása mögött, ráadásul az alapja és az egész dokkoló nagyon rugózik, ezzel még határozatlanabbá téve használatát. A gombok kiosztása sem sikerült valami fényesre, nincs felső, funkcióbillentyűs sor (Fn váltóval érhetőek csak el), az Esc nulla elé helyezése is több kellemetlenséget okozott, míg megszoktuk az elrendezést. A touchpad méretét és működését itt is megfelelőnek találtunk, nem éppen világklasszis, de megteszi.


A billentyűzet minősége is szerényebb, de kapunk két USB portot és hangszórót is

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés