IFA 2014: tablet és noti egyszerre, ez az Acer R13

Az Acer Berlinben lerántotta a leplet a sokoldalú Aspire R13 sorozatba tartozó modellekről, amelyek notebookként és táblaképként egyaránt megállják a helyüket. A kevesebb mint 2,5 centiméter vastag, mindössze másfél kilogramm súlyú készülékeket egyedülálló, két zsanéros, Acer Ezel Aero névre hallgató technológiával vértezték fel, amely annak ellenére stabil, hogy rugalmas használatot tesz lehetővé, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kijelző 180 fokban elforgatható.

Acer Aspire R13
Acer Aspire R13 [+]

Ennek köszönhetően a termékek féltucatnyi különböző módban használhatóak, amelyek így értelemszerűen a megszokottnál jóval sokoldalúbbak. Lássuk ezeket:

  • Notebook mode: hagyományos mód, könnyed, kényelmes gépelést eredményez
  • Ezel mode: közelebb hozza a kijelzőt a jobb olvashatóság és webböngészés érdekében
  • Stand mode: egyszerűbbé válik a rajzolás, jegyzetek beírása, prezentációk elkészítése, illetve érintőképernyő-centrikus interakciók használata
  • Pad mode: lehetővé teszi, hogy az R 13 táblagépként legyen használható, ami ideális lehet webböngészéshez, játékhoz, vagy videók megtekintéséhez.
  • Tent mode: ez akkor jön jó, ha korlátozott a hely, tehát ha például valaki repülőn vagy buszon utazik
  • Display mode: ez fotók nézegetéséhez vagy videók lejátszáshoz találták ki, sőt akár még játéknál is beválhat

Acer Aspire R13 bemutató
Acer Aspire R13 bemutató [+]

Full HD, illetve WQHD (2560 x 1440 képpont) felbontású változatokban érhetőek el. Az előbbinél IPS paneleket alkalmaztak, míg a második verziónál az IGZO technológiát hívták segítségül, amely magasabb fényerő esetén is viszonylag energiatakarékos. Megkapták az anti-fingerprint, azaz ujjlenyomat mentességet biztosító eljárást, amely értelemszerűen abban segít, hogy ne legyen maszatos, foltos a kijelző. Meg kell említeni még az anti-reflective eljárást, amely a cégtől kapott információk szerint 90 százalékkal csökkenti a zavaró tükröződést és fényvisszaverődést. Aktiválható a beépített fényérzékelő is, amely automatikusan a külső fényviszonyokhoz igazítja a képernyő fényerejét. A Gorilla Glass 3 üvegnek köszönhetően pedig nem kell attól tartani, hogy átlagos használat mellett bármilyen sérülés keletkezne a kijelzőn.

Acer Aspire R13
Acer Aspire R13 [+]

Az R13 sorozat kompatibilis az opcionális Acer Active tollal, rajzoláshoz, közös feladatok végzéséhez jó alternatíva lehet. A toll 256 különféle hegylenyomást érzékel, de használható egérként – az alkalmazott palm rejection technológia által minimális erőkifejtés kell a vastagabb-vékonyabb vonalak megrajzolásához, nem kell külső nagyobb nyomás a használathoz, így sem az ujjak, sem a képernyő nincs kitéve terhelésnek. A toll képes együttműködni az Acer exkluzív szoftverével, a Hover Access-szel, mely jó néhány alkalmazással rendelkezik munkához, játékhoz: jegyzetek gyors megírásához, rajzoláshoz, grafikákhoz vagy szerkesztéshez.

Acer Aspire R13
Acer Aspire R13 [+]

A maximális teljesítmény érdekében a modellek Intel Core i5 vagy i7 processzorokkal, illetve akár 1 TB SSD-vel, RAID-0 konfigurációval is elérhetőek, és lehetőség szerint 8 GB rendszermemóriával rendelkezhetnek. Nem hiányzik belőlük a Dolby Digital Plus Home Theatre technológia, amelynek köszönhetően elméletileg képesek a térhatású hangzás megteremtésére. Az árukról egyelőre nem sikerült megtudni semmi konkrétumot, de igyekszünk összekaparni majd némi infót

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés