Melyik 10"-es, Windows 8.1 tablet a nyerő?

Hirdetés

Kamera, üzemidő

Jó kamerát eddig nem igazán láttunk tableten, és ebben mai tesztünk alanyai sem hoztak változást. Az Acer, Lenovo és Prestigio előlapi kamerája sem több kötelező szükségmegoldásnál, ami ideális fényviszonyok mellett sem készít túl jó képeket vagy videót. Az Acer és Lenovo esetében legalább van némi lehetőségünk a korrekcióra a Full HD felbontású végeredmény kisebbre méretezésével, a Prestigio viszont csak 720p-t tud.


Balról jobbra: Acer, Lenovo, Prestigio előlapi kamerájával készült fotó

Az Acernél nem is vesződtek hátlapi kamera beépítésével, ami nem mondható olyan rossz ötletnek, hiszen a konkurenseké sem sok mindenre használható, ugyanakkor a százezer forint fölötti kategóriában mégiscsak illik betenni a csomagba, ha másért nem, hát azért, mert a többiekében is van. A Lenovo és a Prestigio is 5 megapixelt tud, de a Miix 2 10 produkciója sokkal meggyőzőbb, optikája fényerősebb. Több forrásból érkező vagy az ideálisnál gyengébb fény mellett azért zajosodott, de a félhomályban készült, tulipános témával nagyon jól megbirkózott, a közelije is elfogadható lett. A kinn, fátyolfelhők alatt lőtt fotó viszont úgy néz ki, mintha vakító napfényben készítettük volna, pedig még expozíciókompenzációt is alkalmaztunk.Lenovo Miix 2 10 hátlapi kamerájával készített fotók

A Visconte 2 hátlapi kamerája nem igazán tudott mit kezdeni gyenge fényben. Képei annyira zajosak lettek, hogy eltűnt róluk minden részlet, és a JPG tömörítés még egy pofont adott neki. A félhomályos, tulipános téma nagyon sötét lett, a közelinél nem sikerült fókuszálni, a kinti fotó iszonyatosan párássá vált.Prestigio Visconte 2 hátlapi kamerájával készített fotók

Akkumulátoros üzemidőben a Lenovo versenyzője volt a nyerő, annak ellenére, hogy képernyőjén a legtöbb pixel kellett mozgatnia. Igaz, neki van a legnagyobb, 25 wattórás akkuja, az Acer 21, a Perstigio 24 wattórásat kapott, míg a legtöbb ARM konkurens és az Asus T100 is 30 wattórával gazdálkodik. A Lenovo nyugalomban, kikapcsolt vezeték nélküli hálózati eszközökkel, minimális fényerővel elért közel tizenkét és fél órás ideje kimondottan jó az Acer kilenc és fél, illetve a Prestigio kevesebb mint nyolc órájához képest. Így a Lenovo hozza az Asus Transformer Book T100 szintjét, de az Androidot vagy iOS-t futtató konkurensek ennél sokkal jobbak. Hasonló a helyzet a videólejátszással is, ott hat és fél órával nyert a Lenovo az Acer hat és a Prestigio öt és fél órájával szemben, de az Asus T100 vagy az ARM konkurensek a tíz órát is felülmúlják.

Teljes terhelésen a Lenovo és az Acer valamivel több mint három órát, a Prestigio valamivel kevesebb mint három órát bírt. Meg kell még említeni, hogy csak a Visconte 2 töltője 5 voltos, micro USB-s, de közel nyolc óra kellett neki a teljes feltöltéshez. Szintén sokalltuk a Miix 2 10 kereken ötórás töltését, ugyanis a Switch 10 egy azonos teljesítményű töltővel alig több mint két óra alatt visszatáplált. Hogy teljes legyen a kép, az Asus Transformer Book T100-nak hat óra kellett a feltöltéshez az Aceréhez és a Lenovóéhoz hasonló töltővel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés