2019. április 25., csütörtök

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Sík 4K HDR Samsung QLED tévé a tesztpadon

Nálunk járt a vállalat sokat reklámozott, új technológiával felvértezett, 65 hüvelykes üdvöskéje.

Samsung QE65Q7F

A Samsung 2017 januárjában mutatta be a továbbfejlesztett kvantumpontokra, de továbbra is LED LCD technológiára épülő QLED tévécsaládját, amelyet kimondva-kimondatlanul az OLED-ek ellenfelének szánnak. A vállalat az elmúlt években a felső kategóriában mereven ragaszkodott az ívelt kialakításhoz, amely így a cég védjegyévé vált szinte, ám az idei évre kicsit lazítottak a termékpolitikán, és a hagyományos, tehát sík modelleket is beengedték az elit osztályba.

Samsung QE65Q7F
Samsung QE65Q7F [+]

Pont az egyik ilyen készüléket, egész pontosan a QE65Q7F típusszámú, vagyis a Q7 családba tartozó 65 hüvelykes modellt kaptuk meg végre egy rövid időre. Alapvetően az érdekelt minket, hogy hétköznapi körülmények között, a saját forrásainkkal hogyan muzsikál a bemutatótermekben kétségkívül jól teljesítő QLED technológia, milyen a megújult Tizen okostévé platform, és hogy szól a 4.2-es integrált hangrendszer.

Hirdetés

Minimalista dizájn

A hivatalos oldalon a vállalat "keret nélküli dizájnnal" kecsegtetett, de az az igazság, hogy kivéve a dobozból meg kellett állapítanunk, hogy bizony a keret, vagys a készülék oldalán, tetején végigfutó vékony, ezüstszínű szalag nem hiányzik. Ez egyébként színében jól passzol az ugyanilyen fényezésű, szimpla, két csőből álló, V alakú talphoz. A Samsung ezúttal tehát elfelejtette a korábban favorizált girbegurba, organikusnak nevezett állványokat, és egy letisztultabb irányzat mellett tört lándzsát. Egyébként a káva alaphelyzetben tényleg láthatatlan, de ha bekapcsoljuk a készüléket, akkor azért feltűnik egy vékony, körülbelül fél centiméteres fekete csík a kép körül.

Samsung QE65Q7F
Samsung QE65Q7F

A Samsung évekkel ezelőtt vezette be One Connect koncepcióját, aminek lényege, hogy a tunereket, csatlakozókat egy külön dobozban helyezik el, ami egyetlen kábellel csatlakozik magához a televízióhoz. Ez ennél a modellnél sem történt másként, és az egyik idei újítás is ehhez kapcsolódik: ugyanis a már említett vezeték minden korábbinál vékonyabb, sőt a cég szerint már-már láthatatlan. Az tény, hogy nem túl vastag, de az is tuti, hogy ettől még látszik. Ráadásul ott a tápkábel is, ami maradt ugyanolyan vastag, mint volt. Személy szerint egyébként sem tartottam ezt a kábelügyet olyan égetően fontos problémának, akit zavart a látványa, az eddig is meg tudta oldani az eltüntetését.

Samsung One Connection, és a "láthatatlan" kábel Samsung One Connection, és a "láthatatlan" kábel
Samsung One Connect, és a "láthatatlan" kábel [+]

Az One Connecten mindenesetre helyet kapott négy darab HDMI 2.0 (egy-egy ARC, illetve MHL támogatású), három USB 2.0, digitális, optikai audió, illetve Ethernet csatlakozó is egy CI+ slot társaságában. Egyébként maga az ötlet jó, tényleg sokkal kényelmesebb egy különálló dobozba dugdosni a kábeleket, mint a tévé hátuljába.

Főbb paraméterek
Samsung QE65Q7F
Panel Samsung VA QLED LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás Igen
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 1500 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes
Hangbeállítások Normál, Optimalizálva, Hangosított
Hangrendszer 4.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot, Ethernet
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, GameFly felhőalapú játékok, integrált mélynyomó, hangalapú vezérlés, kislexikon, HDR támogatás, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel 101 watt (normál mód), 225 watt (maximális), készenléti üzemmódban 0,07 watt
Méret 144,4 x 82,6 x 3,7 cm (talppal 37,7 cm)
Tömeg 24,3 kg (talppal 28,3 kg)
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung QE65Q7F
Fogyasztói ár kb. 1 100 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.