CES pletyka: 150 hüvelykes "valódi LED" tévével rukkolhat elő a Samsung

Az otthoni felhasználóknak szánt modellbe minden pixel mögé egy LED-et építettek, állítólag.

Ahogy közeledik az év egyik legfontosabb technológiai eseménye, a vegasi CES, úgy csordogálnak a pletykák az esetleges bejelentésekkel, fontos újdonságokkal kapcsolatban. Legutóbb épp egy egész érdekes híresztelés látott napvilágot, amely szerint a Samsung bemutatna egy új, Micro LED technológiára épülő kijelzőt.


[+]

Ennek lényege, hogy minden képpont mögé egyedileg szabályozható, tehát akár ki is kapcsolható fénykibocsátó diódákat helyeznek el, amely révén mód nyílik a tökéletes fekete, és ezáltal a végtelen kontrasztarány megjelenítésére. A technológia tehát hasonló előnyöket kínál, mint az OLED képalkotási eljárás, de annál állítólag kevesebbet fogyaszt, és egyáltalán nem kell tartani a beégéstől. A cég már rendelkezik ilyen megjelenítő eszközzel, azonban az jóval nagyobb, és csak nagy termekben használható. A belebegtetett termék méretét viszont már sikerült 150 hüvelykre csökkenteni, köszönhetően az alkalmazott 100 mikron, azaz 0,1 milliméter átmérőjű LED-eknek. Ezáltal pedig az otthoni felhasználók egy részének is reális alternatíva lehet egy projektor, vagy akár egy nagy tv helyett is idővel.

Egy korábbi cikkünkben egyébként mi is felvetettük egy opcióként, hogy a Samsung ebbe az irányba mozdul, és most ez a pletyka is arra utal, hogy a dél-koreai holding komolyan számol ezzel az eljárással. Mindenesetre arról még nem szól a fáma, hogy mikor, és milyen áron kerülhetnek majd a boltokba az első ilyen termékek, de a CES után talán okosabbak leszünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés