Hirdetés

A maximum, amit a Samsung nyújtani tud a szórakoztatóelektronikában

Csúcsszett a tesztpadon: SUHD tévé, UHD Blu-ray lejátszó és 3D térhatású hangprojektor.

K8500 UHD Blu-ray lejátszó

Mozi otthon a Samsung csúcsmodelljeivel

Hirdetés

A technológia fejlődésével ma már lehetőség nyílik arra, hogy bárki megteremtse otthonában a mozizás illúzióját. Ehhez "csupán" egy jó megjelenítő eszköz, tehát tévé vagy projektor, egy megfelelő hangrendszer, jó minőségű forrás, és az ennek kezelését biztosító lejátszó szükségeltetik. Ezzel a Samsung háza táján is tisztában vannak, és a vállalat kínálatában meg is találhatóak azok az eszközök, amelyek elméletben megfelelnek a fent említett kritériumoknak.
Samsung UE55KS9000LXXH, Samsung HW-K950, Samsung UBD-K8500 [+]

A vállalat hazai képviseletétől kaptunk egy komplett pakkot néhány napra, egészen pontosan egy KS9000 szériába tartozó 55 hüvelykes, HDR támogatású SUHD LCD tévét, egy Dolby Atmos támogatású HW-K950 hangprojektoros házimoziszettet és egy UBD-K8500 UHD Blu-ray asztali lejátszót, valamint néhány UHD Blu-ray filmet. A megszokott részletes tesztek helyett most többek között az idő rövidsége miatt is inkább arra koncentráltunk, hogy megnézzük, mennyire képes visszaadni a moziérzetet egy ilyen kombó, valamint hogy teljesít játék során, illetve azért röviden bemutatjuk és véleményezzük az eszközöket.


Balró jobbra a tévé, a hangrendszer és a lejátszó távirányítója [+]

Az UHD Blu-ray lejátszó

A Samsung a közelmúltban már megszokott módon elsők között lépett színre az UHD Blu-ray lemezek kezelését biztosító asztali eszközével, az UBD-K8500-zal. A készülék tehát képes a 3840x2160 képpont felbontású, Rec.2020 színteret lefedő, 60 fps képfrissítésű, 100 Mbps maximális bitrátájú, nagy dinamikatartományú filmeket, videókat, illetve objektumalapú hangsávokat tartalmazó korongok lejátszására. Egyre több egyébként az ilyen adathordozó, ráadásul az értékesítési adatok is váratlanul jól alakultak, ami annak is betudható, hogy jó pár gyártó szerint ez a technológia jobb kép- és hangminőséget garantál, mint az online streaming, vagy a különféle kétes forrásokból, illegálisan beszerezhető állományok.


Samsung UBD-K8500
Samsung UBD-K8500 [+]

A vállalat ívelt tévéihez kialakításában is passzoló modell korrekt, magyarul is kommunikáló grafikus kezelőfelülettel és távirányítóval rendelkezik. Sebessége kellően gyors, működés közben stabil, nem fagyott, nem lassult, a lemezt sem köpte ki vagy rágta meg. Menürendszerének felépítése gyakorlatilag ugyanolyan, mint amit a vállalat tévéinél már megismerhettünk, azaz a struktúra logikus és kellően sekély. A távirányító mellett vezérelhető USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel, billentyűzettel, sőt még egy alkalmazás révén okostelefonnal is.

Samsung UBD-K8500
Samsung UBD-K8500 [+]

Természetesen rendelkezik beépített médialejátszó alkalmazással, és a készülékre a legegyszerűbben USB porton keresztül juttathatóak el a különféle médiaállományok, de a hálózat többi elemén található fájlok kezelése is megoldott. A szoftver a JPG mellett a BMP és PNG formátumú képek megjelenítését biztosítja, nem hiányzik a diavetítés funkció sem, ami aláfestő zenével is színezhető, és az EXIF adatokkal is boldogul. Az audiotartalmaknál az MP3 és a WMA mellett a FLAC és a WAV típusú anyagok jöhetnek szóba. Videós tesztcsomagunk végigfuttatása során kiderült, hogy Suzumiya, Sword Art, és a Killa_sample lejátszását megtagadta, a 4K 120 fps HEVC TS-nél pedig a hanggal volt gond. A többit hibátlanul játszotta le, sőt kipróbáltuk néhány Dolby Vision és HDR 10 videóval is, azokkal sem volt semmi problémája.

Samsung UBD-K8500 Samsung UBD-K8500
Samsung UBD-K8500 [+]

A rendszer a külső feliratok megjelenítését szavatolja, itt megváltoztatható a karakterkódolás, módosítható a betűk mérete, és ha gond lenne a szinkronizációval, akkor a szöveg eltolására is van lehetőség.

Főbb paraméterek
Samsung UBD-K8500 UHD BR-lejátszó
Támogatott lemezformátumok CD DA, CD-R, CD-RW, DVD-Video, DVD±R, DVD±RW, Blu-ray, 3D Blu-ray UHD Blu-ray
Beépített médialejátszó Van
Internetes tartalmak elérése Támogatott
4K és 3D videojel-továbbítás Támogatott
Interfész 2 db HDMI 2.0, USB 3.0, optikai digitális audió, Ethernet
Méret 406 x 44,7 x 230 mm
Tömeg 1,9 kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UBD-K8500
Fogyasztói ár 100 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés