Radeon HD 2900 XT: elkészült, de tényleg!

Hirdetés

Extra – Ruby és a nagy puskás ember

Levezetőként pillantsunk bele az ATI vörös hajú szuperügynökének karrierjébe. Ruby a Radeon X800-as szériával debütált, megálmodója és elkészítője a RhinoFX volt. Három évvel ezelőtt még ámulva figyeltük a 80 000 polygonból felépülő hölgyet, ma már több játékban is látni hasonló grafikai részletességet.Olyan, mára hétköznapi effektek debütáltak vele, mint a Depth of Field vagy a Soft Shadow. Aki szeretné letölteni az eredeti demót vagy megnézni filmben, az ATI honlapján megtalálja.


2004 május – Radeon X800 – Double Cross

A következő, Radeon X850 megjelenésével összekötött menet egy 45 másodperces légrobogós repülés volt olyan, ma már ugyancsak hétköznapi hatásokkal, mint a Motion Blur vagy a Glow. Ez a demo is elérhető az ATI honlapján.


2004 december – Radeon X850 – Dangerous Curves

A harmadik menet 2005 végén, az X1000 modellcsalád bemutatásakor ismét egy látványosabb akció volt a Cyn nevű cyborg ellen. Természetesen az akkori divathatás, a HDR vitte a prímet. Hasonló grafikai részletességet láthattunk például Lara Croft legutóbbi kalandjában. A harmadik Ruby demó is letölthető az ATI-tól.


2005 október – Radeon X1000 – The Assassin

Valamiért az X1900-as Radeonokhoz nem készült újabb animáció, de most a HD 2000 széria startjára érkezett friss, snowboardozós. A korábbiakhoz hasonlítva a negyedik Ruby demó döbbenetesen részletes. A hegyvidéket és a hősnő kabátjának prémbetétjét is procedurális eljárással készítették. A felkavart hópelyhek részecskerendszerekként jelennek meg, és nagy hangsúlyt kapott az arcanimáció. Sajnos küzdős jelenet most nincs. Ha minden a régi rend szerint halad, egy-két éven belül játékokban is láthatunk majd hasonló szépségeket. A legfrissebb ATI demó egyelőre csak film formájában érhető el.


2007 május – Radeon HD 2000 – Whiteout


Ruby demók számokban

Különleges visszatérő jelenet volt Ruby szájhúzása, ami a legutóbbi részben már nagyon komoly szintet ért el. Az animáció majdnem teljesen élethű lett, a tükröződések pompásak.


Radeon X800 - X1000


Radeon HD 2000

Az egyre nagyobb geometriai részletességet biztosító, izmos shaderek nagy hozadéka a még részletesebb animáció lehet. A Radeon HD 2000 promóciós anyagával kaptunk néhány Valve videót, melyekben az eredeti Half Life, a Half Life 2 és az ősszel megjelenő Team Fortress 2 arcanimációját vetették össze. Az utóbbiból egy hosszabb, mókás részletet is kaptunk, melyben kigyúrt, puskás ember tesz tanúbizonyságot színészi képességéről.


Team Fortress 2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés