Radeon HD 2900 XT: elkészült, de tényleg!

Hirdetés

Tesztek – III.

Need for Speed: Carbonban a tuning kellett ahhoz, hogy a HD 2900 XT a GTS-ek elé tudjon kerülni. A 8800 GTX elsőségét ismét nem fenyegette semmi.


Radeon HD 2900 XT / GeForce 8800 GTS

Az autós képek egyformák voltak. A hátsó jelzőtáblák csak a képlopás pillanatában nem világítottak, amúgy mindkét kártyánál villogtak.

Nagy kedvencünk, a Carbonnál sokkal jobban sikerült Test Drive Unlimited jobban ment a Radeon HD 2900 XT-vel, mint a nagy GeForce-szal. HDR nélkül még minimális volt köztük a különbség, de HDR-rel már több mint 20%-osra nőtt. Ezt a hátrányt valószínűleg a 8800 Ultra sem tudja majd maradéktalanul ledolgozni.


Radeon HD 2900 XT (nincs HDR, van HDR) / GeForce 8800 GTS (nincs HDR, van HDR)

A képek grafikai minősége ismét egyforma volt, de színviláguk különbözött. A Radeon melegebb képe nekünk jobban tetszett.

Company of Heroesban is jól muzsikát az új Radeon. A GTS-eket messze maga mögött hagyta, és tuninggal a GTX-et is veszélyesen megközelítette. A két konkurens képe között nem láttunk említésre méltó különbséget.


Radeon HD 2900 XT / GeForce 8800 GTS

Utolsó tesztmenetünkben is jobbnak bizonyult a Radeon HD 2900 XT a GTS-eknél, pontosan a kétfajta GeForce 8800 közé ékelődött be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés