Hirdetés

Teszten a Panasonic csúcstévéje!

Nálunk járt a vállalat 55 hüvelykes, 4K HDR csúcsmodellje, a Panasonic GZ2000 televízió.

Kezelés, netes appok

My Home Screen 4.0

Pletykálják, hogy a Panasonic is az Android TV rendszer felé kacsingat, ám ennek még nincsenek konkrét jelei, így tehát a GZ2000-be is a Mozillától átvett, Firefox-alapú okostévéplatform került. A My Home Screen 4.0 verziója nem tartalmaz komoly változásokat az elődökhöz képest, ami egyrészt jó, másrészt pedig rossz. Az mindenképpen pozitívum, hogy gyors, stabil, magyarul is tud és bizonyos korlátok között személyre szabható, viszont a grafikus kezelőfelület a mai szemnek már meglehetősen csúnyácska. Ezt persze bőven túl lehet élni, csak hát egy ilyen árú készüléknél egyszerűen furcsa a menü elavult kinézete.

[+]

A tévé mellé járó, fém távirányító kifejezetten ízléses! A szálcsiszolt felület a süllyesztett gombokkal nagyon jól néz ki, ráadásul a fogása is kényelmes. A funkciógombokkal sem spóroltak, így minden fontos szolgáltatás elérhető közvetlenül erről a perifériáról, és még a háttérvilágítást sem hagyták le róla. A távvezérlő egy ingyenesen letölthető alkalmazással is kiváltható, és a készülék képes együttműködni USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel, ami nagyon hasznos lehet a netes alkalmazások használata során.


[+]

A cég e modellnél is kihangsúlyozza a termékkommunikációban, hogy az Amazon Alexa és a Google Assistant támogatás révén a tévé beszédhanggal is irányítható, illetve ily módon is lehetséges rákeresni a különféle netes alkalmazásokra. Ám nekünk ezúttal sem sikerült aktiválni és használni ezt használni ezt a szolgáltatást, aminek hátterében valószínűleg lokalizációs problémák állnak. Ez egyébként sajnos nem csak a Panasonic modelljeinél jelentkező probléma, hiszen más gyártó termékeinél is azt tapasztaltuk már korábban, hogy Magyarországról nem működik ez a dolog.

Netes appok

Az okostévérendszert képező netes appok terén a My Home Screen rendszer mindig is a másodvonalat képviselte, ugyanis a kínálat nem túl nagy, nagyjából 150 szoftver érhető el közvetlenül a tévén keresztül. A legnépszerűbb, legfontosabb alkalmazások jó része persze megtalálható, így például lehet Netflix, Amazon Prime vagy YouTube tartalmakat nézegetni, de például a HBO Gót már nem leltük meg.

[+]

Emellett található még néhány életmóddal, hírekkel, időjárással vagy sporttal kapcsolatos tematikus, idegen nyelvű applikáció is a kínálatban, valamint akár a Plex médialejátszó is elindítható. A játékok sem hiányoznak, de ezek annyira primitívek és csúnyák, hogy még rövid ideig sem szórakoztatóak. A böngésző révén mód nyílik a netes szörfözgetésre is, ami nagyjából olyan élményt nyújt, mintha számítógépen vagy telefonon tennénk ugyanezt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés