Lemezjátszó ritkasággal ünnepli a szülinapját a Technics

Európában mindössze 700 darab kapható a teljesen fekete, közvetlen meghajtású SL-1210GAE készülékből.

1965-ben mutatkozott be a Technics, a márka tehát már a 55. születésnapját ünnepli. A vállalat az elmúlt évtizedekben számos legendás audiokészüléket fejlesztett már, köztük hangrendszereket, erősítőket és audiolejátszókat is. Idén a Technics bejelentette, hogy a márka fennállásának 55. évfordulóját a korlátozott kiadású SL-1210GAE Limited Edition közvetlen meghajtású lemezjátszóval ünnepli. Ez a modell a nemzetközileg is elismert Grand Class SL-1200G lemezjátszóra épül és teljes egészében fekete színű, hiszen ez a szín a közelmúltban megjelent Technics termékeknél is nagy népszerűségnek örvendett. Az SL-1210GAE 2020 júniusától lesz kapható, és Európában mindössze 700 darab elérhető el.

Technics SL-1210GAE
Technics SL-1210GAE

A gyártótól kapott információk értelmében a jubileumi termék tartogat néhány különlegességet. Ilyen például, hogy a cink szigetelő αGEL-t, egy puha, zselészerű anyagot tartalmaz, amely kiváló rezgéselnyelő képességgel rendelkezik, és a nagy hírnevű SL-1000R zászlóshajó lemezjátszóban is megtalálható. A nagy sűrűségű, öntött cink váz kiváló rezgéscsillapítást és hosszú távú megbízhatóságot nyújt. Az új szigetelés hatékonyan óvja a lemezjátszót a külső rezgésektől, hogy zavartalan legyen a zenei hangképzés, amely megőrzi a zenei jelek legfinomabb részleteit is.

A közvetlen hajtású SL-1210GAE kifejlesztése során a Technics együttműködött a Nagaokával, amely hangszedőivel és pick-up rendszereivel lett világhírű. A Nagaoka világelső mikrogyártási technológiákkal rendelkezik a nehezen vágható anyagok területén, és idén ünnepli 80. évfordulóját. Az SL-1210GAE mozgó mágneses JT-1210 patronnal rendelkezik, amelyen egy Technics és Nagaoka mérnökökből álló csapat végzett egyedi hangolást. A JT-1210 bór tűszárát úgy tervezték és hangolták, hogy a részletekben is kimagasló teljesítményt nyújtson más mozgó mágneses patronokhoz képest. Ez a patron kizárólag az SL-1210GAE lemezjátszóban lesz elérhető. A JT-1210 patron és az SL-1210GAE közvetlen meghajtású lemezjátszó páratlan hangtechnikai teljesítménye garantálja, hogy még értékesebb és vonzóbb legyen ez a korlátozott számban elérhető szett.

SL-1210GAE termékjellemzők

Mag nélküli, közvetlen meghajtású motor

Hirdetés

A hagyományos analóg lemezjátszóknál sokszor a forgásból származó apró rezgések vagy a „cogging” néven ismert nyomatékingadozás miatt romlik le a hangminőség. Az SL-1210GAE mag nélküli (nincsen vas mag), közvetlen meghajtású motorja kiiktatja a cogging jelenséget. Az ikerrotoros konstrukció ráadásul a magas fordulatszám mellett is csökkenti a csapágyak terhelését valamint a forgásból származó finom rezgéseket. Ezeknek a képességeknek köszönhetően születik meg az analóg felvételekre jellemző meleg, részletgazdag hangzás.

Precíziós motorvezérlési technológia

A Blu-ray-lejátszókhoz kifejlesztett motorvezérlési technológiával és a meghajtási mód üzemmód szerinti megválasztásával nagyobb kezdő nyomaték és magas fokú sebességstabilitás érhető el az optimális lejátszáshoz.

Háromrétegű lemeztányér

A lemeztányér háromrétegű konstrukciójában egy felső bronz lemezt ötvöztek egy öntött alumínium maggal, az alját pedig egy tömör gumiborítás fedi, ami kiszűri a nemkívánatos rezgéseket, hogy ezzel páratlan merevséget és rezgéscsillapítást lehessen elérni. Ez összességében finom forgási stabilitást és nagy tehetetlen tömeget biztosít, ami még az SP-10MK2 (világszerte számos rádióállomás által használt, közvetlen meghajtású lemezjátszó) képességeit is meghaladja, és kétszer akkora tehetetlen tömeg ad, mint az SL-1200MK5 lemezjátszó.

Magas szintű egyensúlyállítás

Ha egyenetlen a lemezjátszó súlyeloszlása, az nemkívánatos rezgést és zajt eredményez forgás közben, amely rontja a hangminőséget. Ennek semlegesítésére a gyárban speciális egyensúlyállító műszer segítségével állítják be az összeszerelés után az egyes alkatrészeket. Azokat a lemezjátszókat, amelyek részt vettek ilyen beállításon „BALANCED” (kiegyensúlyozott) címkével látják el, ami azt jelzi, hogy elvégezték az egyedi kiegyensúlyozást.

Nagy érzékenységű lejátszókar

A lejátszókar könnyű, rezgéselnyelő magnéziumból készült, hideg húzással, amely javítja az anyag jellemzőit és nagy fokú pontosságot biztosít. Ráadásul magas fokú kezdő mozgásérzékenység valósul meg a hagyományos Technics kardános felfüggesztéssel, amelyben a vízszintes forgástengely és a függőleges forgástengely egy központi pontban metszi egymást, és ezt segítik a precíziós, vágott perselyes csapágyak is.

Kiváló minőségű csatlakozók

A hengerelt bronzból készült, arany bevonatú phono és föld csatlakozók megakadályozzák a hangminőség romlását és egyszerű kábeles csatlakozást biztosítanak. A váz belsejében található fém árnyékolás pedig csökkenti a külső zajok hatását.

Négyrétegű burkolat

A szálcsiszolt, 10 mm vastag fekete felső panelt az öntött alumíniumból, BMC-ből (Bulk Moulding Compound) és nagy súlyú gumiból álló, háromrétegű vázra rögzítik. Ez a négyrétegű kialakítás a kiváló rezgéselnyeléshez szükséges merevséget adó, rendkívül masszív szerkezetet ötvözi a luxusszínvonalú külsővel.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés