Ezt tudja ma egy hagyományos LCD tévé

Kipróbáltuk a klasszikus LED LCD technológiára épülő, 4K felbontású LG 55UN81003LB televíziót.

LG UN8100

Jelenleg az LG televíziós kínálatát három nagy csoportra osztja: az egyik nagy gárdába tartoznak a különféle kategóriájú, felépítésű OLED televíziók. Mellettük megtalálhatóak azok a saját fejlesztésű Nanocell eljárásra épülő modellek, melyeket a vállalat kimondva-kimondatlanul a kvantumpontos QLED készülékek közvetlen ellenfelének szán. És végül a harmadik nagy halmazban találhatóak a különösebb extrát nem tartalmazó, közép- és alsó kategóriás, hagyományos LED LCD képalkotási technológiát használó darabok.

LG UN8100
LG UN8100 [+]

Ez utóbbiak, bár nem (annyira) innovatívak, természetesen továbbra is fontosak a dél-koreai konszern számára, sokan vannak ugyanis, akik jellemzően olcsóbb modellekben gondolkodnak, és a vállalat e készülékeket pont nekik szánja. Kíváncsiak voltunk, hogy mit tud egy ilyen tévé, és szerencsére el is jutott hozzánk egy modell az 55 hüvelykes LG UN8100 készülék személyében.

Hirdetés

Átlagos külső

Bár vannak kifejezetten figyelemfelkeltő, különleges formatervezési finomságokkal csábító LG televíziók, de a vállalat e megoldásokat láthatóan nem ennek a kategóriának tartogatja. A félkör alakú, stabil tartást biztosító talp például ismerős lehet már a cég régebbi televízióiról, és az sem újdonság, hogy a vékony káva egy síkban van a képernyővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan. A keret alsó része és a talp is ezüstszürke fényezést kapott, ami jól passzol a képernyő fekete tömegéhez, így az összhatás szerintünk teljesen rendben van kikapcsolva is.

[+]

A szabványos VESA konzolok segítségével falra akasztható készülék képernyője nem forgatható és nem is dönthető. A ki- és bemeneteket a szokásoknak megfelelően a hátlapon helyezték el: található itt négy darab HDMI 2.0, valamint kélt darab USB 2.0, mellett egy-egy Ethernet, komponens, kompozit, digitális optikai audio csatlakozó, illetve természetesen a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.


[+]

Főbb paraméterek
LG UN8100 (55UN81003LB)
Panel 10 bites IPS LED LCD
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 17,3 ms
Maximális fényerő 400 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, Filmmaker, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház
Hangbeállítások AI Hang, Eredeti, Színház, Tiszta Hang III, Sport, Zene, Játék
Hangrendszer 2 csatornás, 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, optikai digitális audió, komponens, kompozit, Ethernet, CI+ slot
Extrák rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 5.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 116 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 123,4 x 78,4 x 26 cm
Talp nélkül: 123,4 x 71,7 x 8,4 cm
Tömeg Talppal: 17,1 kg
Talp nélkül: 16,1 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG UN8100 (55UN81003LB)
Fogyasztói ár 200 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés