- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiberiusz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnénk ilyen tv-t venni, de nem tudom melyiket érdemes megvenni. Ezt LG 55UN81003LB vagy az LG 55UN80003LA típust. Tudnátok ebben segíteni?Köszi előre is.
-
Kansas
addikt
válasz
Partizan182 #139 üzenetére
Ezt mondjuk nem tudom, honnan veszed...
A prémium TV-k ára leginkább a kis szériás gyártás költségeit fedezi, illetve a a prémuim felár van benne - nincs jobb, tehát majdhogynem annyit kérnek érte amennyit akarnak, persez ésszerű kereteken belül.
A 120e-s TV-k annyival nagyobb volumenben kelnek el, hogy de, bizony a K/F költség(és minden más költség) java részét abból fedezik, ezt anélkül biztosra veszem, hogy konkrét számokat láttam volna...@(#138) lakotibi : ugye nem gondolod komolyan, hogy PC-s procik vannak ezekben? Manapság a leggyakrabban valami filléres ARM procit tesznek beléjük, mint amilyen a 20-30e-s médialejátszó boxokban van.
Az árkülönbség részben abból adódik, hogy azokban a TV-kben mindenből picit/sokkal jobb van, a paneltól kezdve a tápon és elektronikán át a merevítés/burkolatig(műanyag helyett fém pl.), és hát igen, a profit is magasabb rajta. -
Partizan182
senior tag
-
törölt tag
válasz
Wolverine #136 üzenetére
Az árváltozás tényleg nem a képátlóval arányos, a felületet (ami a képátló négyzetével arányos) viszont egész nagy méretekig szépen lekövetik az árak.
A komolyabb tévékben szerencsére szokott lenni színhelyes profil, amihez max. műszerrel lehet érdemes hozzányúlni, amúgy kb. csak rontani lehet rajta. A "komolyabb" fogalmát egyszerűsítem azzal, hogy valamelyik felső modell, amelynek többnyire hétszámjegyű a forintos ára. Engem ezek érdekelnek, többnyire ezeket ismerem, ezek közelítik azt, amit egy tévétől ma várok. A kisebbekhez kevésbé tudok hozzászólni.
-
Wolverine
félisten
válasz
lakotibi #135 üzenetére
Csakhogy a gyári beállítás is sokféle
Van az, amivel kijön a gyárból és bekerül a dobozba, az otthonra kb. használhatatlan, de az üzletben jól néz ki (én ezért mondom mindig a vásárlóknak, hogy ha hazaviszik, be kell állítani és ne az alapján döntsenek, hogy milyen a kép a polcon levő kiállított tévénél).
A komolyabb tévéknél 2 dolog emeli főleg az árat: 1. minél nagyobb a panel, annál drágább előállítani és a drágulás nem egyenesen arányos a képátló növekedésével, hanem inkább exponenciálisan; 2. egy PC-hez hasonlóan egy gyorsabb processzor, gyorsabb RAM, komolyabb szoftver egyben drágább előállítási költségeket is jelent.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
lakotibi #131 üzenetére
A tévé osztályon, (pl Media Markt) iszonyat erősen kivilágított helyen vannak a készülékek.Nem véletlenül.Tényleg megtévesztő tud lenni, aztán otthon félhomályban jön a pofáraesés. Pár ismerős is járt már így. "...de a boltban szép képe volt..." mondat hagyta el a szájukat, mikor este nézték a tévét.
Van különbség olcsó és drága tévé között, még akkor is, ha te ezt nem is látod illetve nem érdekel. Inkább örülj neki.Engem sötét szobában durván idegesít az iPS kijelzővel megáldott tévénél a szürkés fekete meg a gyenge kontraszt.Nagyot ront az összképen.Te ezt kb meg pont leszarod. Nem vagyunk egyformák. -
mrmft
senior tag
A tv nem tamogatja a Dolby Vision-t. Javitsatok az adatlapjat!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
lakotibi #122 üzenetére
Mondom, látni kell.
Megvan a régi tévé, a gyerekszobában van.
A 13 éves fiam észrevette, hogy mennyivel szebb a Q82n a mozgásmegjelenítés. A színek, a fekete feketébb, a HDR meg gyönyörű.Igen a normálisan megírt HDR brutál szép...konkrétan a ps4en játékon létványban nagyot dobott.A neflixen a 4K/HDR eszméletlen szép.
De én leírhatom ezt 100x. Amíg nem látja az ember, addig nem hiszi el. -
válasz
lakotibi #125 üzenetére
fekete-fehér tévén nőttem fel, 10 perc volt mire bemelegedett az összes tranzisztor meg tököm tudja mi és beindult a tévé
Jesszus, és tényleg! Erre én is emlékszem, kazettás C64-et azért vígan használtam vele!
Ma meg azon rágódom, hogy Q60R, Q82R, vagy csak egy sima VA panel legyen? -
kicsigee444
csendes tag
Uramisten egy szinte alapkategóriás tévé 200.000 FT! Ezek szerint a kinaiak nem rugták rá az ajtót az LG-re? Hozzánk finoman bekopogtattak. A Media Markt-ban Hisense 58" tv 118.000 FT alap 2 év garival. Miközben a LG-Samsung terelné át a jónépet Nanocell/Oled, Qled technológiákra, a k*rv@ árak viszont csak nem akarnak lejjebb menni. Nem mindenki szeretne 200-400.000 Ft-ot költeni egy tévére azért, hogy nézze a tíz percenkénti reklámokat meg időnként egy kis Netflixes filmet. Idei VA paneles Samsungok nem remekelnek, az LG meg egy hulladék temető lett. Valaki egymás után két LG tévét vitett vissza mert rosszak.
Ennek csúnya vége lesz szerintem. -
Kansas
addikt
válasz
lakotibi #116 üzenetére
Honnan vetted, hogy okosórát hordok? Ha fizetnének érte akkor se... már évek óta butaórát se... a nap vicce, köszi!!!
De az jó, hogy a "megállítós" képesség nem hiányzik a TV-ből neked, de a BT igen... hát igen, eltérő igények...
Ezzel együtt nem rémlik, hogy inkább meg akartalak volna győzni bármiről téged, mint te engem... -
Kansas
addikt
válasz
lakotibi #112 üzenetére
Igen, mert ha sörért akarok kimenni film közben, akkor leszakad a plafon, ha leállítom a lejátszást és leteszem a fejhallgatót a fotelba... nem hiányzik a vezetéknélküli füles "élménye", ahogy a vezeték nélküli billentyűzeté sem, próbáltam, nem látom értelmét. Az egér pl. más kérdés, abból nem szívesen használok vezetékest...
-
törölt tag
-
-
Kansas
addikt
válasz
lakotibi #107 üzenetére
Nekem van 4m-es fejhallgató-kábelem, TV-hez és PC-hez is használom, nem kell hozzá dob, csak arra kell figyelni, hogy ne akadjon bele semmibe és ne menjek át rajta gurulós székkel.
De használhatsz BT dongle-t is, mondjuk ezek egyikét, de sok TV-ben működnek a kis USB-s adapterek is.
Ne kelljen már elmagyaráznom a Google működését... ezekhez a találatokhoz 3 perc kellett... -
Dr. Akula
félisten
Most sem értem mit nem értesz, simán csak beállítottam a monitort hogy jó legyen és az azóta is jó.
Egyszerűen csak ez a beállítás nem azonos az íróasztal mellett vonalzóval megtervezettel. Nekem az a természetes ha a fejem egyenesen áll, nem kell semelyik izomnak ellentartani a túloldalra bebólintás miatt, és ettől felfele és lefele is ugyanannyira kell nézegetni a szememmel. Azaz kb. szemmagasságnál van a középvonal.
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #95 üzenetére
Az érdekes. Nekem nem kell fejet mozgatnom a 32" aljához.
De pont erről beszéltünk a másik topicban és ott sem értetted miért mondom ugyanezt: hogy az asztal korlátoz a max méretben, legalábbis magasságban (és ezért van értelme a 21:9-nek is).Te ezek szerint más ergonómiával dolgozol.
mindenki más azt lövi be amit fentebb írtak: kb. a monitor tetejét, felső részét nézi, ez a kényelmes.
-
sb
veterán
Ki a f*sz beszélt a képarányról?
Arról beszélek amekkora területet elfoglal a képen egy fej.
Ez nem komfortos nagyképernyőn. Legalábbis kevésbé mint egy arra komponált kép.
Kis képernyőn pedig nem zavar mert az abszolút méretéről beszélek. Ez az amit nem bírsz megérteni.Milyen 5:5-öt néz valaki? Hol? Édesf*szom!
Kiszálltam. -
Yodamest
veterán
Szerintem senki sem érti az agymenésedet, látok két képet, két tök különböző képaránnyal. Mit bizonyít ez??? Az alsó 5:5 vagy 4:3-as kép ugyan olyan lesz egy nagy és egy kis képernyőre kivetítve is, csak a méret lesz más, de ha zavar a nagy fej az ugyanúgy ( a kijelzőhöz képest) nagy lesz egy 21" panelen is.
De amúgy eleve: aki 5:5 képarányú 1998-as műsorokat néz, az ne várja el, hogy az BÁRMILYEN képernyőn majd jól fog kinézni, nem fog. Régen sem nézett ki jól, csak régen nem volt más, azt néztük, azon néztük, amink volt. Ez nem érv. Én sem nézek 1972-es Godzillát a 65" TV-men, mert egyszerűen nem.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #97 üzenetére
Jó, az valóban túlzás volt, illetve egy kis logisztikával kihozható átlagban, mert mondjuk nem kellene egyszerre Netflix és Prime is, hanem amelyiken éppen van olyan sorozat, arra előfizetek egy hónapig, megnézem, aztán lemondom. A YT prémium és CS meg együtt összesen 10€ talán.
Kábelnél ráadásul nincs ilyen, hogy egyik hónapban van másikban nincs, hanem előfizettél, egész évben jön a moslék rajta. -
törölt tag
válasz
#16820480 #96 üzenetére
Az nem igaz, hogy a négy stream szolgáltatásra elő lehet fizetni a kábeltévé árán.
(Nálunk még durvább, mert olcsóbb az internet, ha kábeltévé is van a csomagban. Gyakorlatilag fizet a szolgáltató, hogy legyen kábeltévénk. UPC Gold csomag, azt hiszem. Meg ne kérdezze senki, hogy a vodás felállásban hogy hívják és milyen adók vannak benne, mert lövésem sincs.) -
Dr. Akula
félisten
Kis monitornál ez még lehet hogy így van, de nekem itt a 32"-esen kb. felezővonalnál kicsit feljebb van a szemmagasság. Ha feljebb nyomom magam a széken hogy a tetejét lássam szemben, akkor az alját már nagyon köldökbámulósan látom csak. Vagy előre hajtom a fejem, ami ugye nem jó.
-
Kansas
addikt
válasz
Dr. Akula #92 üzenetére
Ha a monitor felső kávája van szemmagasságban akkor nem kell előre dőlni, a szemgolyó elintézi a dolgot, hidd el, az ergonómiai szakemberek nem a seggükből beszélnek amikor ezt javasolják.
Én is egy ülőbajnok rendszergazda vagyok, az elmúlt 15 évben el is basztam a korábbi egyenes tartásom a nagy fetrengésben, meg felkaptam jó pár kilót a normálison felül - nem mindig a legkényelmesebb a legegészségesebb tartás... -
Dr. Akula
félisten
Legalábbis annak aki szereti ha minél hamarabb beáll a nyaka. Ha lefele kell nézned, akkor előredől a fejed, amit a nyakad ellentartással fárasztja a hátsó nyakizmodat. Szerintem szemmagasságban a monitor közepe legyen, akkor fog leginkább egyenesen állni a fejed, és legkevésbé dolgozni a nyakizmok ellentartásra. Persze láttam én is mindenféle íróasztal mellett gyártott ergónómiai ábrákat, de talán nem véletlen hogy az ülőbajnok rendszergazdák se a karót nyelt szálfaülésről híresek, hanem a székben elfetrengésről, láb az asztalon. Mert hosszú távon kényelmesebb. A billentyűzet meg megy az ölbe, odáig nem ér el a kar.
-
Dr. Akula
félisten
Aki a 400 cd/m2-re képes volt szabványosítani a HDR plecsnit, annak letörném a kezét. Ez olyan mintha a sarki kutyahúsos kínai kifőzde Michelin csillagot kapna.
-
azbest
félisten
Van, aki tudja, hogy a képernyőn nem a valóság van, így nem rémül meg atttól, hogy a való életnél nagyobb valami. Persze, ha valaki nem fél a törpéktől, de retteg az óriásoktól, akkor annak kicsi tévé kell
Lehet azért nem tudom átérezni a problémát, mert két és fél méterre van a székem egy 235 cm (~92") átmérőjű vászontól és egyáltalán nem olyan óriási. Látótér szempontból csak egy picivel nagyobb, mint a tőlem 90cm-re lévő 21.5" monitor. A 60cm-re lévő 32 colos sokkal nagyobb részt tölt ki a látóteremből. De még egy 24"es monitor is nagyobb látótéret töltene ki előttem, mint a vászon.
Abban viszont igazad lehet, hogy a nagyobb méretű tévék elterjedte miatt manapság jellemzőbb a nagyobb teret befogó stúdiókép. Persze előfordulhatnak még évtizedekkel régebbi 4:3-as felvételek, ahol még a 15 colos tévére optimalizált közelit használtak (az alsó kép 1988-ból, a fölső meg egy harmadával vágott, cikkekkel használt kép). Meg a mozifilmekben is van közeli, ha a rendező azzal akart érzékeltetni valamit.
Amúgy poénos eset: a napokban anyám panaszkodott, mert a 22" szélesvásznú monitoron valami régi gagyi szappanopera nézése közben két oldalt fekete rész van és nem tetszett neki, hogy miért nem tölti ki a képet... mert bezzeg a reklám. Mondtam neki, hogy képarány...de nem hiszem hogy értette
Minden esetre a 22"es kijelző a manapság jellemzően sugárzott 16:9 tartalommal nagyobb képet ad, mint a régi, nagyobb átlós képcsöves tévén megjelenő letterboxos mai adás.
-
sb
veterán
Te sík hülye vagy ha nem fogod fel sokadjára sem.
MÁS A JELLEMZŐ TARTALOM.
Ez a TV Mari néninek:Egy kurva nagy fej középen.
És most be ne vágj filmből hasonlót mert abban is van fej, csak nem az idő 90%-ában és legtöbbször nem teljes képre vágva. Filmben a "maradék" 90%-ban meg ott a nagytotál és normál, többszereplős jelenetek.Csak neked lefordítva: filmben az idő nagyobb részében kisebb embereket és ojjektumokat, nagyobb tereket látsz legtöbbször. Itt meg nem.
De lapozzunk ha ennyire szarul megy az értelmezés... én normálisan leírtam mire gondolok, látszik, hogy nem sikerül megérteni azt a pofonegyszerű dolgot.
És még egyszer: én is a nagyobb méretet preferálom csak azt az orbitális faszságot akartam cáfolni, hogy MINDEN esetben a MINÉL nagyobb kijelző a jobb. -
Yodamest
veterán
Na jó te troll vagy szerintem, de jól csinálod az a baj nem tudom eldönteni, hogy csak hülyülsz vagy most fullba nyomod
Az egész 1. fejezetet nem tudom értelmezni, konkrétan próbálod megmagyarázni, hogy egy nagy TV-n a hiradóban a fej is nagy egy kis TV-n pedig pont jó???? WHAT? a képarány attól még nem változik, olyan nincsen, hogy csak a nagy TV-n lesz nagy a fejük.
Ez totál agyhalál tényleg nem tudom értelmezni, troll alert szerintem.A 2. részt értem, de nem kell, hogy a lábamig érjen a monitor, azért elég nagy mozgástér van addig is. Azt már írtam korábban is, hogy abban egyetértek ha valakinek fájós a nyaka vagy bármi és nem kényelmes neki a nagy méret oké, de nálam még simán szépen élesen belátható a 49" is, azért húzom a szemöldökömet, amikor valaki olyanokat ír, hogy a 32" már túl nagy neki... azt el nem tudom képzelni, az még egy full kicsi kijelző lényegében.
-
sb
veterán
Írtam érvet. Az nem az én dolgom ha nem tudod elfogadni vagy megérteni.
1. A "híradós fej" egy valós érv volt. Erre odaböfögöd, hogy nem tudod miről van szó de nem is érdekel. Akkor talán meg kéne nézni és nem lehúzni a listáról, nem?
Én sem nézek "Híradót". Ezért nem is zavar és ezért van 55 meg lesz 65 (75?) colos TV-m a következő. De a logikád ettől még semmire sem jó ebben a formában.
a. Kérlek nézd meg miről van szó, utána majd eldöntheted jogosan, hogy valid-e. Segítek: SOKKAL nagyobb a fejük mert nem a mai TV-kre méretezték az egész kompozíciót.
b. Még mielőtt a híradóra szűkítenénk abban is segítek, hogy miért írtam idézőjelben. Ezt összefoglaló típusnak szántam. Értsd úgy: bizonyos TV-s tartalmak Mari néniknek szánva 19"-ra. Van más is, nem csak a hiradó ami nem arra van vágva, hogy te teljes látómeződben filmet nézel. Ha ez nincs meg akkor nem tudok többet segíteni, keress rá, nézz meg 1-2 műsort innen-onnan milyenek a méretek/kompozíciók egy szélesvászonra szánt film esetében és a Fókusz stúdiófelvételen.2. Monitorról is volt szó fentebb. Ott is írtam érvet: Azt asztalra teszed általában, perifériával amin dolgozol pl. Tehát fizikailag van korláta a kijelző méretnek, a bokádig nem érhet pl. Jobban mint TV-nél ami előtt csak bambulsz, esetleg alszol interakció nélkül.
Más a felhasználás is: TV-nél az a cél, hogy lefedje a teljes látómeződ. Aminek csak egy igen kicsi, középső része az éleslátási terület. De nem is cél, hogy mindent élesen láss. Fedjen, ne legyen a látókörödben más benne, segítse az immerziót. Ennyi a lényege.
Monitornál meg többnyire szeretnéd látni pontosan mi van rajta mivel munka/információ.
Ott így elkezded forgatni a fejed, nyakad. Stb... Nyilván az is ergonómiát ad, ha nem 19"-on Photoshopolsz vagy próbálsz meg kódot írni, videót vágni. De a fizikai paraméterek miatt el is vesz a fenti miatt. legalábbis egy méret felett... tádááám! Elljutottuk az állításodig. Hogy a nagyobb MINDIG jobb-e. Nem. -
Yodamest
veterán
A 65"-ös tv az nekem is kb 4 méter távolságra van, úgy totál szuper egyébként. Inkább az a durva ilyenkor ha visszanéz az ember az előző készülékre, ami nálam egy 46"-os tv volt és odaképzeli... hát nem szivesen filmeznék már azon. A DARK német netflix sorozatot nézzük 4K-ban asszonypajtival és eszméletlen jól néz ki ekkorában ezen a tv-n. Sokszor van, hogy azt veszem észre, nem is a feliratot olvasom, hanem azt nézem mennyire szépek a fények, hajszálak, ember körme ahogyan fogja az elemlámpát, az elemlámpa fénye stb.
-
-
Kansas
addikt
én egy 27"-os monitort nézek úgy 90cm-ről, de volt, hogy 32"-es TV volt befogva monitornak - 60cm-ről az nekem nagy volt, 1m-ről mondjuk 40" amit még el tudok képzelni magamnak, most úgy 120-140cm-ről nézem a 40"-os 4K TV-met, ami nekem pont jó TV-zésre,. monitornak közelebb kéne, mert ilyen messziről skálázás nélkül kb. minden szöveg(normál 10-12-es méretű) olvashatatlan rajta(persze hogy próbáltam
)
65"-os vagy nagyobb kijelzőt meg se próbálnék 1,5-2m-nél közelebbről, monitor távolságból(max 1 m) meg végképp nem.
-
Yodamest
veterán
Jó az, ha valaki nem látja be valóban gond lehet és ez lehet egyéni preferencia is, pláne ha valamilyen ok miatt nem tudja úgy tartani a nyakát. Személyes oldalról nekem elfér a 49" monitorként kb 1 méterről nézve, abszolút nem kell forgatnom a fejem még intenzívebb játékoknál sem. Így tudom én valószínű a másik véglet vagyok, bár azt azért hozzátenném, hogy amikor lefotóztam a pozíciót honnan nézem a 49"-t és megmutattam ismerősnek, meglepődött és azt mondta, hogy hmm hisz ez nem is nagy, ő sokkal nagyobbnak gondolt 1 méterről egy 49" kijelzőt.
Szóval sokszor a predikció sem egyezik a valós felhasználással, lehet te azt hiszed nagy lesz, de elé ülve látod csak, hogy "jah hisz ez csak ekkora?" (lányok pláne
)
-
Kansas
addikt
Példát kértél, azt adtam, azt nem mondtam, hogy ez mindenkinek elég jó indok kell legyen ahhoz, hogy ne vegyen nagy TV-t, de néhányaknak ez igenis valós szempont.
Egy másik valós dolog, az az ergonómia: nem tesz jót, ha forgatni kell a fejed, hogy átlásd a képet, plusz gyakorlatilag haszontalan képernyőterületeket szül.
Ha viszont olyanra akarod belőni a képet, hogy belásd az egészet, onnantól kezdve a szükséges képméret direkt arányosságban áll a nézési távolsággal - egy 10"-os tablet kézből akkora részét fedi le kb a látótérnek, mint egy 40"-os TV 3m-ről...
Innentől meg kinek-kinek pénztárca méret szerint... -
Yodamest
veterán
Köööszi!
de ne már gyerekek, most komolyan: azért ne vegyek nagy tv-t mert a 480p tartalom szarul fog rajta kinézni??? 2020-ban? Ez nálam nem kifogás vagy érv, ez vicc, már bocs.
Komolyan nevetséges, de tényleg. Használjunk akkor képcsöves tv-ket, mert azokon meg mégjobban néz ki mivel a technológiából adódóan az még el is mossa a pixeleket így ergo kapsz egy élsimítást is a képre, így még a 240p is jól néz majd ki.
-
-
Piftuka
veterán
Nincsen igazság több okból is.
A "sz*" a minőség meghatározásakor meglehetősen relatív fogalom. Tárgyilagosan nézve a világon jelenleg kapható összes tévé az, ugyanis nem tudsz olyat mutatni, amelynek valamilyen - jellemzően a technológiai sajátosságokból adódó - hiányossága ne lenne.
Nincsen minden tulajdonságában kifogástalan, "tökéletes" televízió. Csak olyan, ami az adott felhasználó számára tökéletes. Ez nagy különbség! Nem ugyanaz a kettő.
Amikor valaki televízió készüléket választ, akkor előtte fel kell mérnie hát a saját igényeit, meg kell ismernie az egyes készülékek számára nyújtott várható előnyeit és hátrányait, majd az alapján dönteni.
A drágább, magasabb kategóriákból választva nyilván kevesebb a kompromisszum is.
Aki pedig nem tud érdemi segítséget adni azoknak, akik az olcsóbb, belépő-, vagy közép-kategóriából szeretnének választani, azok inkább ne írjanak semmit.
(Egyébként akik plazma televíziót használtak, ők nagy általánosságban nem az utóbb említett kategóriás televíziók közül választanak, amikor lecserélik a tévéjüket.) -
Yodamest
veterán
"elférne". a TV 55" és már 65" alatt nem vennék újat.
De ettől még 1-2 fenti példa valid. Van ami ezeken szarabb lenne.Azt mondod felhasználás függő, de konkrét példát nem tudtál írni, hogy mégis mi az az alkalmazás ahol hátrány lenne a nagyobb méret. Én elképzelni sem tudom, szóval kérlek oszd meg velem is, ha jogos én elfogadom, de én nem tudok ilyenről azért kérdem. A hiradós fej nagysága nem érv, 1. dolog, hogy nem nézek hiradót szóval ez ügyben nem tudok nyilatkozni, a 2. pedig, hogy engem nem zavar most sem az, hogy nagyobb a színészek feje a vásznon, nem is értem, nekem ez csak ilyen kamu-érvnek hangzik, hogy " nagy a fej". ????
-
törölt tag
Napokban járt nálunk hasonló LG készülék, azt FHD felbontású képpel megtámadva HDMI-n, életlenek, nagyon nehezen olvashatóak voltak a karakterek. Szóval a felskálázás nincs rendesen megoldva.
-
törölt tag
válasz
viharhozo #60 üzenetére
Csak a korrektség kedvéért, a Telekom annyi pénzért ad 1080i anyagot max, ráadásul az adásidő felét reklámok töltik ki. Ennél már az ingyenes YT is jobb ajánlat akkor. Ráadásul a Netflix és hasonló szolgáltatások nem kérnek plusz pénzt tévénként, le lehet őket mondani havi szinten és reklámmentesek. Most arról ne beszéljünk, hogy mennyivel minőségibb tartalmak vannak rajtuk, mint a 100+ csatorna 90+%-án
Csak a korrektség kedvéért.
-
Georgexy_hun
tag
válasz
muxi-muxi #27 üzenetére
Én is itt vagyok Németországban és VPN-t használok a perek ellen. Nekem még egy régebbi 55-ös 8409-es LG-m van. Ez is 4K HDR hasonló. Pár hónapja kezdtem a full HD helyett 4K-t tölteni. Előtte csak 1-2 volt. Nem azért szedem le most, mert ezen akarom kiélvezni persze ezen is meg tudom nézni. Hamarosan eljön a váltás ideje és egy új OLED-en kiváló lesz majd. Előre felkészülök. Én nem használok online filmadatbázist. Nekem meg van a saját kb 2000 filmet + sorozatokat tartalmazó adatkupacom. 90% 1080 remux vagy 4k. A maradék pedig roszabb. De még azok is jobban néznek ki a nagyobb tv-n. Szóval van létjogosultsága.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
viharhozo #60 üzenetére
....a netflix megosztható másik három emberrel, és akkor csak egy ezres....
Az iPS nálam a gyenge feketéknél és a kontrasztnál bukik el.A drágább Samsung VA paneles tévéknél van betekintési szöget javító bevonat.Az IPS panel este vagy félhomályban gyenge feketét produkál, így rontja az összképet. Ezt a legtöbb felhasználó észre sem veszi, de ha megmutatod neki, onnantól tényleg bosszantóan zavaró tud lenni a "pasztás" világos, szürkés fekete... Haverral ez egy konkrét megtörtént eset.
A drágább LG nanocell tévék már nem rosszak (bár ott is jelen van a gyenge fekete és a kontraszt) de azok már annyiba kerülnek, mint egy tavalyi kifutott oled vagy minőségi VA paneles tévé....
Szerintem. -
Csandi
őstag
válasz
viharhozo #60 üzenetére
Csak kérdés, hogy nézel-e annyi csatornát, illetve tűröd e a reklámokat es roszabb képminőséget amit sugároznak.
Inkább legyen 0 csatornám és csak netflixem, amennyit nézem az ott található tartalom is bőséges.
Egyébként netflixem és hbo go-m van, kövi marvel phasere meg disney+ is valszeg becsúszik
-
MeszesKPT
őstag
Sok sebből vérzik ez a tv. IPS-hez képest gyenge betekintési szög, Direct LED-hez képest 23%-os inhomogenitás, tudásához képest magas ár. Van egy ötéves belépő szintű Samsung is a háztartásban, de az is kicsit jobb ennél azért.
"Az LG CX támogatja az Apple AirPlay 2 eljárást"
Túltoltátok a copy/paste-t. -
viharhozo
addikt
válasz
#16820480 #23 üzenetére
A fent említett 4 szolgáltatóra elő lehet fizetni kb annyiért, mint amiért kábeltévét kap az ember itthon, csak jóval minőségibb műsorokat lehet rajtuk nézni.
2800 forintot ker tolem a Telekom a 100+ csatornas kabelteveert, a Netflix 4k onmagaban 4000. Csak a korrektseg kedveert. -
K0vasz
aktív tag
ez az "érdekes" árazás miatt van: 1 év után már kifutó termék lesz belőlük, és annyira lemegy az áruk, hogy még egy kisebb kategóriás friss tévénél is olcsóbbért haza lehet vinni. és figyelembe véve, hogy egy év alatt alig van fejlődés (már ha van), egy tavalyi évjáratú tévé igencsak best buy
-
Az a 400nit nem kevés egy kicsit?
-
válasz
muxi-muxi #54 üzenetére
Egyedül élek, csak magamra számíthatok,
Nem olcsó a lakhatás, melyet további számlák fejelnek meg,
Záros határidőn belül inkább a magam lakását szeretném fizetni,
Elnézést, de hadd röhögjek már ezen a kifogáson! A havidíjat még magyar fizuból sem lehetetlen kigazdálkodni, hát még németből. És itt nem vezetői fizukról beszélünk.A különböző streaming szolgáltatók portfoliójából válogatni kéne, azaz egyszerre többet kéne előfizetnem a szélesebb választék miatt,
Mivel egyes évadok egyben letölthetőek / nézhetőek, ezért 1-1 hónapra elég egyetlen szolgáltatónál előfizetéssel bírnod. Köv. hónapban tudsz ugrani a másikra, illetve más sorozatokra.A Nyugat nem Kánaán, inkább lehetőség magasabb igényű fogyasztáshoz/megtakarításhoz. Egy gyári melós itt is vakarja a kókuszt, hogy mi legyen az asztalon. Nem kitántorogtam, hanem meghívtak, és erre a mai napig büszke vagyok.
Elég meggondolatlannak kell lennie annak a melósnak, aki ennyire nem tudja beosztani a havi fizetését... elképzelem az Opel / VW gyár munkásait...
Ha hívtak akkor meg pláne nem értem, mire ez a nagy szegénység?
Vagy akkor már nem érné meg inkább itthon maradni?Persze igazából nem akarok a zsebedben turkálni, maximálisan magánügy, de hogy ne fussa havi 1 streaming előfizura német bérből... ezt inkább nem kommentálom.
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
AxBattler #34 üzenetére
Több tényező miatt hanyagolom az előfizukat, ezek;
Egyedül élek, csak magamra számíthatok,
Itt ez a korona-balhé, kitörése óta kézifék az első ok miatt,
Nem olcsó a lakhatás, melyet további számlák fejelnek meg,
Záros határidőn belül inkább a magam lakását szeretném fizetni,
A különböző streaming szolgáltatók portfoliójából válogatni kéne, azaz egyszerre többet kéne előfizetnem a szélesebb választék miatt,
Az előzmény-folytatás-franchise háromszögből maximálisan elegem van, ezért a filmezés, mint hobbi értéke devalválódott,
A filmezésből, mint szórakozásból általánosan hiányolom az interakciót, nem top prio,
Jobban szeretek kockulni, mert arra van némi ráhatásom. Nem sajnálom a jó címekre a mannát mindent eredetiben töltök le.A Nyugat nem Kánaán, inkább lehetőség magasabb igényű fogyasztáshoz/megtakarításhoz. Egy gyári melós itt is vakarja a kókuszt, hogy mi legyen az asztalon. Nem kitántorogtam, hanem meghívtak, és erre a mai napig büszke vagyok.
Tyúkper és körülményei: hazamentem egy lagzis hétvégére, és benéztem a virágboltba. Ott megtetszett a John Wick 3, leszedtem. Visszajövetkor bekapcsoltam a laptopomat, a uTorrent automatikus indítással seedelt német IP-ről, egy múlva levél a német jogi képviselettől (csoportos per, kb ötven seederrel). Elmakogtam a bánatomat egy ügyvédnek, szánom-bánom levél, tételcsökkentés. A decemberi hazalátogatás előtti reptéri pufferidőben John Wick 3 megnéz, az immár tulajdonomban levő film kapott egy Shift+f8-at.
Tanulság: ne b@szakodjatok John Wick-el
U.i.: akkor volt meg az első jelentősebb megtakarításom, a tízéves i7-esemet akartam belőle kikozmetikázni. John Wick szépen elvitte a felét, kompromisszum lett belőle.
-
sb
veterán
AOC Q3279VWF
Tök normál sebességű (ami mellett olvasni tudsz... csak nem ezen a monitoron
) görgetésnél sötét háttérnél kb. 1cm-es szellemképet húzott. Tehát nem kicsit.
Nem ez a legjobb monitor de annyira nem is rossz. Papíron 5ms és 75Hz.
Nyilván van jó VA panel. Mondom, a TV-n konkrétan 0 bármiféle árnyék/keret/akármi.
Meg a mostani IPS-emen is. Az előzőnél volt némi overshoot, de alig. az vállalható volt. -
Kansas
addikt
Milyen VA monitort próbáltál? Az se mindegy, elég széles palettán szóródnak sebesség szempontjából(8-24ms overdrive nélkül, overdrive-val lemegy 2-4-re, de már láttam 1ms-al reklámozott VA panelt is).
Nekem a mostani két monitorom(adatlapon) nem mosódik jelentősen(az egyik 6 a másik 4ms-es), bár volt már olyanom is, ami nekem is durva volt, de pl az első TFT-m(Samu 770p) esetében az overshoot fehér "árnyéka" volt időnként zavaró.
-
samu74
addikt
Az adatlapon csak a DVB-T van DVB-T2 meg kellene a földfelszini adásokhoz...Ha nincs benne akkor a mindig tv-sek meg se nézzék.
-
sb
veterán
A fentebb írt Híradósfej itt is ugyanaz lesz. Az már nagy lenne.
Meg más programmal sem biztos, hogy ennyire jó... ültem 40" előtt, most 32". Jó a nagy felület és minél nagyobb annál produktívabb, de sokszor itt is gázos a méret más szempontból: ergonómiailag.
Photoshopra meg épp jó lehet.
Ugyanott tartunk: felhasználás- és tartalomfüggő még mindig.szerk: Most pont azt ragozzuk ami fentebb ment offtopic. Nem tudsz elrugaszkodni a saját preferenciádtól. Félreértés ne legyen, mondom, én is 32" monitor előtt ülök és nagyobb is "elférne". a TV 55" és már 65" alatt nem vennék újat.
De ettől még 1-2 fenti példa valid. Van ami ezeken szarabb lenne. -
Yodamest
veterán
jó persze, 100" 3 méterről lehet nagy lenne már nem tudom, de ez irreleváns egyébként is, a vita nem ezen szokott menni, hanem azon, hogy valakinek már egy 32" monitor vagy egy 49" tv is túl nagy.... ilyen értelemben írtam, hogy gyakorlatilag a nagyobb méret minden tartalomnak jót tesz csak megszokás kérdése.
most csak egy példa ha már így, hogy ne is a filmeket vagy játékokat mondjam: a photoshop használata egy 49" monitoron olyan mint az álom, annyira szépen látni és kezelni lehet a kivágásokat, éleket, a radírt, maszkolást használni, pixelenként lehet javítani. Lehet mondani, hogy ez igaz egy 27" monitorra is de nem.... tökre nem az, nagyban annyival tisztábban látod a részleteket.
-
sb
veterán
Azért van az a méret ami már rossz lehet, mert nem látod át. Nyilván a mozivászon - első sorok szintje, otthon nem sok gond van ezzel.
De azért abszolút méretlimit létezik emiatt.Meg még a tartalom is adhat ilyet. A filmek tipikusan nagy vászonra vannak komponálva ezért jó így. Egy Híradónál viszont már nem komfortos egy méteres arc előtted.
-
sb
veterán
Pontosan. Régóta szajkózom itt ezt.
Elsődlegesen alig van pár ember aki tud (a sajátján kívül más) cél, teljesítmény-/árszint és más preferenciarendszer szerint ajánlani.Hangcucc: 300k alatt ne vegyél semmit. Lakásba, 5 szomszéddal meg 2 kisgyerekkel?
Autó: 300LE alatt semmi. Laptop: hogyhogy érdekel a súlya, miért nem csak az fps? Stb...Nem sok szaktopicba érdemes betévedni tanácsért, mert kevés az ami nem eszerint alakul.
ON:
IPS vs VA.
Mindkét tábor írt már. Most jöjjön egy mixelt változat mert szerintem ez sem fekete-fehér.
Monitorból csak IPS-em volt, VA-t egyszer próbáltam, sikítva vittem vissza nagyon durva ghosting/smearing (webscrollozás, nem fps!) miatt. Tehát szarlassú a VA!
De nem, TV-ből 12 éve VA-m van (közép-felsőkat, tehát 120Hz-esek). Ugyanaz a scroll 0 utánhúzással megy a 6-7 éves TV-n. A régi IPS monitoromon is több volt. Az új IPS-en szintén 0.
IPS TV-t is próbáltam, a konrtasztja és a feketéje borzasztó... a plazma meg mégsem vonzott, mert a VA fekete is elég. Monitorban szintén nem zavart soha mert más a méret/tartalom. Sőt ott, a VA fekete árnyalatok összeolvadása zavart.
Szóval ez sem egybites. -
Yodamest
veterán
válasz
Rozisoft_Bp #45 üzenetére
Ez a képméret dolog csak megszokás kérdése, szerintem nem létezik túl nagy. Monitorként egy 49"-os TV-t használok, TV-nek pedig egy 65"-ost és eszméletlen nagy élmény mindkettő a szó átvitt és valódi értelmében is. Nem mennék már ezek alá méretben, egyszerűen zavarna az immerzióban.
Ez hasonló dolog a színmelegséghez, ott is a legtöbb megjelenítőn a "meleg, profi" színhőmérséklet az amúgy valós és legszínhűbb, viszont sokan vannak, akik sárgásnak látják úgy a képet, mert a hideget szokták meg. Ott is csak pár nap kellene, hogy ráálljon a szemük a valós színekre és utána már nem látnák sárgásnak, sőt pont a hideg profilt látnák zavaróan ledesen kéknek.
-
Rozisoft_Bp
tag
válasz
muxi-muxi #21 üzenetére
Ez a képméret kinek mire elegendő, ez megszokás kérdése is. Apám 3 méterről nagyolta az új 80cm-es tévét, mikor lecseréltük a 30 éves képcsövest. Én pedig 3,5m képátlójú projektorképről szoktam vissza ideiglenesen 80cm-re; hát mit mondjak 1,5m-nél távolabbról már nem tartom kényelmesnek vagy elegendőnek...
Teszem hozzá, hogy 3 méterről nézve egy 55colos tv pont akkora látőszög alatt látszik, mint egy 10 colos tablet 55cm-rről. Térlátás nélkül meg se mondanánk a különbséget. -
Mezcal
addikt
Mondjuk akinek nem volt anno plazmája, az nem biztos hogy észreveszi a hibákat, de azután visszalépés bármelyik ilyen olcsó LCD TV.
Az olcsóknál igen, de a plazmák már óriási lemaradásban vannak a középkategóriához képest is. 4K HDR stb nem volt plazmán. Képminőségben egy QLED még le is veri. Szép volt a plazma, olcsó és nagy, de elég volt.
-
tisn
addikt
Mondjuk akinek nem volt anno plazmája, az nem biztos hogy észreveszi a hibákat, de azután visszalépés bármelyik ilyen olcsó LCD TV.
nekem plazmam volt, de a kepminosegnel sokkal jobban boszant az okosresz lassusaga a beleposzintu fullhd lgnel (2016-os). ezert lassan cserelnem 200-250k koruli 65-os bestbuyra. tobbet nem akarok tvre kolteni... -
Kansas
addikt
És magánvéleménynek ez teljesen érvényes.
Attól még faszkalapság ilyet kijelenteni egy segítségkérésre válaszul, mert talán a kérdező nem plazma után venné, hanem egy vacak 768p Orion TV után, és neki már egy közepes minőségű FHD is állejtős előrelépés.
Innentől meg igenis el kell tudni magyarázni a VA és az IPS jellegzetességeit, mint betekintési szög, glow, felhősödés, bevilágítás stb. részrehajlás nélkül, mert mindenkit más zavar - engem pl az IPS glow kerget őrületbe, mást meg az overshoot, netán a gyenge kontraszt, megint más pedig szarik a színhűségre és az élénk színeket preferálja - és mindre más a megoldás/javallat. -
Kansas
addikt
válasz
AxBattler #37 üzenetére
De gondolom Piftukához hasonlóan te is észrevetted azt a tendenciát errefelé(témakörtől függetlenül), hogy sok hozzáértő(bb) fórumtárs nem lát le a high-end alá és képtelen normális középkategóriás, vagy - horribile dictu! - belépőszintű terméket ajánlani.
Az én tapasztalataim alapján ezeket a tipikus okokat látom erre:
1. a saját ízlését erőlteti másra is
2. tényleg high-end csőlátása van és nem ismeri az alsóbb kategóriákat
3. nem akar/nem tud annyi időt szánni rá, hogy megismerje a segítségkérő perferenciáit és hogy miben hajlamos/tud kompromisszumot kötni a kedvezőbb árért(vagy egyéb paraméterért, pl válaszidő, input lag), ezért a lehető leginkább kompromisszum mentes javaslatot teszi, ami ebből fakadóan nyilván a high-end felé tendálTisztelet annak, akire a fentiekből egyik sem illik
-
Piftuka
veterán
válasz
#16820480 #33 üzenetére
Persze; olyan is van. Ők nem tudatos vásárlók. Nem kérdeznek, nem néznek utána, emiatt jó esély van rá, hogy csalódnak. És ehhez hasonlóan a "felhősödéssel" kapcsolatos kérdések is visszatérőek. Már a megvásárlást követően.
Azzal viszont sokat segíthetne mindenki (aki ért hozzá) az egyébként tudatos, vásárlás előtt kérdező felhasználóknak, hogy a kérdésükre teljes, mindenre kiterjedő választ adnak az egyes technológiák előnyeivel, és hátrányaival kapcsolatban.
Persze ehhez az is szükséges, hogy a hozzáértőben realizálódjon... a kérdező számára nem feltétlenül az a megfelelő megoldás, amelyet ő - a hozzáértő - annak tart.
Mert amikor valaki semmilyen információval nem rendelkezik a televíziók világából, vagy konkrétan IPS és VA paneles készülékeket szemelt ki, és azokról kérdez, akkor a "Csak az OLED", és a "VA-t vegyél, mert az IPS sz*r", vagy a "300.000 alatt ne vegyél semmit, mert minden sz*r" az nem segítség. -
Az a szomorú, hogy a tavalyi 55ru8000 kapható volt 200k-ért és kb más galaxis mint ez a ips-es csoda...
Bevezető vs kivezető ár... de ettől függetlenül igazad van, szégyen, hogy a nagy gyártók a butításban látják a jövőt. Akkor már inkább adnák ki ugyanazt, mint tavaly +1-2 feature-rel, vagy szoftveres fejlesztéssel. Vagy lenne csak minden második évben modellváltás...
Egyébként én is ezeket az új 8-as modelleket néztem ki magamnak - többek között - az LG-től, csak 50"-os méretben, VA panellel. Jó lenne, ha már egyszer egy ilyet is sikerülne letesztelni az oldalon!
-
válasz
muxi-muxi #27 üzenetére
A 4K-s ripek töltögetéséről az első kilencsszáz eurós tyúkper után lemondtam, Német kisvárosban élek...
Itt, Mo-on (pl. a fórumnról) rengetegen streaming előfizetők, de Te német dolgozóként nem engedhetsz meg magadnak HBO GO, Netflix, Disney, stb. havidíjat?
Ilyenkor kicsit elnyúlik az arcom: külföldre költözünk, mert itthon nem lehet megélni / kibírni, oszt' odakint megy tovább a magyar módi... akkor minek mentél ki, ha ilyesmire se fussa'?Persze nem vagyok tisztában a helyzeteddel, lehet tévedek, de ez így erősen ééééérdekessh.
-
Piftuka
veterán
válasz
muxi-muxi #29 üzenetére
Én pedig a televíziók világában történő implementációját az elmúlt ~20 év legnagyobb innovációjának.
Amúgy visszaolvasva itt minden hozzászólást, elég szomorú, mennyien nem látják be, hogy a televízió vásárláshoz nem lehet "csak a kontraszt" alapon közelíteni.
A saját ismeretségi körömből is egy seregnyi felhasználót tudnék sorolni, akik számára a VA panel nem volt és soha nem is lesz alternatíva, és a lehető legjobb döntést egy IPS paneles tévé megvásárlásával hozták.
Ráadásul éppen ebben a kategóriában alkot korrekt készülékeket az LG nagyon rég óta. Most a "Nanocell" tévéikkel pedig még egy szintet is ugrottak. Ha a híreknek hinni lehet, még kontraszt terén is...
Szóval azért tessék elhinni, hogy "van élet a VA, vagy OLED panelen" túl is... -
törölt tag
válasz
muxi-muxi #27 üzenetére
Sok ember hasonlóan van szó se róla, de már olyan olcsóak a 4K panelek, hogy szinte a legalsó kategóriába is az kerül. Azért egy másik széles réteg emellett streamel, filmez, játszik a tévén, ezekhez passzol a benga 4K panel (komoly HDR képességekkel, ami szerintem többet dob ezeken az anyagokon, mint a 4K felbontás).
-
muxi-muxi
senior tag
Uhh, kapom. Nem az informatikusok közt néztem szét, hanem családom és a szomszédok szokásait tanulmányoztam. Nem reprezentatív a minta. (Zárójelben megjegyzem, vidéki kisvárosban éltem eddig, az utcánkban csak PR-Telekom volt, de nem erőltette magát a HD tartalommal. A 4K-s ripek töltögetéséről az első kilencsszáz eurós tyúkper után lemondtam, Német kisvárosban élek, örülök, ha megy a 4K youtube 16 mbites ADSL-en (RDR2 telepítése kb. 24 óra - már itt van az üveginfrastruktúra, csak még nem górták rá a földet). A netflixes sorozatokat kumulatíve letöltöm a megengedőbb magyarországi IP-ről, mikor hazajárok. Konzolom 4K-s (One X), hat éve 3440X1440-en garázdálkodom. - szóval nem én nem haladok a korral, no...
Ismétlem, nem reprezentatív a minta, azonban:
Azt vettem észre a környezetemben azért elég szokott lenni a 1080p-s anyag egy feliratkezelős okostévén (nCORE-os visszaseed után csuklóból törlik, vagy rosszabb, bennehagyják a listában, hadd erőlködjön vele a net), a Blu-Ray ripjeimet már úri huncutságnak tartják. Hangrendszert nem használnak (a Samu, LG tv-k papírbasszusa bőven elég nekik) laptopjaik sima HD-sak, Netflixet, HBO GO-t mobilon habzsolják.
Ez egy IT fórum, természetes, ha olvasói haladnak a korral, igyexem én is. A magyarországi netes infrastuktúráért összetehetitek a két kezeteket, itt 35 ojró a vodás net ADSL2-n, és akkor csatornákat még nem is választottál hozzá. Én szívesen megtöltök egy 4K-s kijelzőt tartalommal - csak vas, meg tartalom is legyen hozzá... -
törölt tag
Úgy vagyok vele, hogy ez is személytől függ. Én például inkább a VA-t választom, mert ez a hátránya nem tűnik fel, a mélyebb feketéket viszont szeretem.
Monitorban a mai napig VA-zom, két évvel ezelőttig tévéből is VA panelesem volt végig. (Aztán az OLED mellett döntöttem, amivel elégedett is vagyok.)
-
törölt tag
válasz
muxi-muxi #21 üzenetére
Nem tévéműsort érdemes nézni rajta, hanem egyéb forrásokat. Ott van a Netflix, Youtube, Amazon, Curiosity Stream és hasonlók, mind adnak 4K felbontásban, és mondjuk egy dokumentum vagy természetfilm az elég jól tud mutatni rajta. De ugyanúgy ki lehet rá tenni Bluray képet, vagy streaming filmet is 4K-ban.
A fent említett 4 szolgáltatóra elő lehet fizetni kb annyiért, mint amiért kábeltévét kap az ember itthon, csak jóval minőségibb műsorokat lehet rajtuk nézni.Az meg, hogy pár évtizede egy 40-50 centis képernyőtől ültél 3 méterre, nem jelenti azt, hogy az az ideális méret, csak hogy akkoriban nem volt nagyobb. Manapság simán lehet mozi élményt kapni, ha beteszel egy kellően nagy tévét a szobába.
-
muxi-muxi
senior tag
El szoktam olvasni a TV-s teszteket is, mert azért kiváncsi vagyok, merre halad a mainstream képalkotás. Azonban sok kérdés fogalmazódik meg ilyenkor bennem, ezek:
Minek ekkora képátló? Húsz évvel ezelőtt 54 centis tévéket bámultunk, kb 640X480-ban ma kb százhuszasakat, sok esetben SD műsorszórással, erre a tárgyalt TV 4K-s, borzalom lehet a rákerülő anyag. Tapasztalatból rudom, hogy a tartalomfogyasztás átkerült telefonra, ott pedig nem merészkedik a magyar userek többsége FullHD fölé. Ha le is tölti (mert hazánkban legalább le lehet a jogi körülmények hallgatólagos áthágási engedélyével), marad a FullHD, ami megint kb negyven collig néz ki jól (ha megfelelő a tömörítési minőség).
Konzolok megint FullHD-ig képesek megfelelő képkockaszámra jelenleg, oda is túlzás az ekkora méret/felbontás (oké, ez záros határidőn belül változni fog)
Nappaliméret: jelentős részünk tömblakó, nem bír elég távol helyezkedni egy ekkkora böhönctől.
Szóval értem én hogy nagy meg (relatíve olcsó), de minek is
Egy 43-as alap LG tulajdonosaként mondom mindezeket (6300MLB), amivel alapjában véve elégedett vagyok, csak ne kéne a 21:9-es szintén LG monitorom mellé rakni, mert akkor sírógörccsel távozom a szobából...
-
slezsi
csendes tag
válasz
Krugszvele #3 üzenetére
1-9 es számokra kb bármi beálltható gyorsgombra. youtube, böngésző, tv csatorna, bemenet stb. tényleg kb bármi és akkor az a szám hosszan nyomva a beállított funkciót indítja
-
Milka 78
nagyúr
750:1-es kontraszt, 350 cd/m² fényerő és ez is eldobja a maradék feketéjét ha oldalról nézed (konkrétan a 3 méteres kanapé széléről, igaz csak sötétben tünik fel, de mivel céges/információs kijelzőként van használva...olymindegy). Értem én, hogy belépő, de azért nah.
Az a szomorú, hogy a tavalyi 55ru8000 kapható volt 200k-ért és kb más galaxis mint ez a ips-es csoda, bár most trendi minden gyártónál a rommá butítás, gyengébb paraméterekkel, drágábban/változatlan áron. -
Yodamest
veterán
hát már nem releváns, mert vége az akciónak de ez az:
sony xg7096
én még 190 körül vettem kb 1-2 hónappal ezelőtt, bár még mindig nagyon jó áron van itt, mindenhol máshol sokkal drágább, legtöbb helyen 300 felett van.Amúgy eszméletlen jó TV, nem tudok betelni vele, képminőség kifogástalan. IPS de semmi foltosodás, semmi backlight bleed nincs rajta, full patent a fekete is.
-
Rasnac
aktív tag
Sziasztok
A cikk íróját kérdezem, lesz esetleg nanocelles LG tv bemutató? Gondolok ott a 2020as SM8050es szériára,ami a nanocell belépő szintű de még 300k alatti "megfizethető" szegmenst érinti? Egyre elterjedtebb és sokat segítene a döntésben egy jofajta teszt, mert azokat a tvket még nem tesztelte magyar hozzáértő.Előre is köszönöm
-
törölt tag
Ez is sajna PWM-es gondolom.
-
jack982
senior tag
olcsóbban láttam tegnap lg nanocell tv-t mediában :-)
-
Krugszvele
senior tag
Vannak tanítható gombok? Például a netflix gomb helyett lehet valami mást indítani?
A lassú szoftver mit takar? Dühösek lettettek a teszt közben, vagy még alatta marad a mértéke? Milyen sűrűn kell újraindítani a tévét? Egy újraindítás sok idő? Ha elég 2-3 havonta, akkor nem annyira számít, de ha heti ötszöt kell akkor már fontos lehet.Egyébként 200 rugó és lassú a szoftver? gyalázat.
-
.LnB
titán
Ez még mindig 8 bits + FRC
Mondjuk gyanús is volt az ára miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a klasszikus LED LCD technológiára épülő, 4K felbontású LG 55UN81003LB televíziót.
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Napelem
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- További aktív témák...
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt (Euronics jótállás)
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Sony TA F470
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest