Hirdetés

Kipróbáltuk az LG új, 8K felbontású NANO99 tévéjét

Nanocellás technológiára épülő 8K tévé új webOS rendszerrel, HDR-támogatással és pontos színekkel.

LG NANO99

Noha az LG első, 8K felbontás megjelenítésére képes, nagyméretű megjelenítőit, tévéit már fél évtizede bemutatta különféle szakkiállításokon, ahhoz még éveknek kellett eltelnie, hogy boltokban is megvásárolható televíziókkal is előálljanak. Ennek hátterében számos dolog áll, többek között az, hogy sokáig épkézláb tartalom sem létezett erre a felbontásra.

LG NANO99
LG NANO99 [+]

Azonban az elmúlt évben végre fordult a szél, és egyre több gyártó, köztük a dél-koreai konszern is csatába küldte extrém nagy felbontású televízióit, a vállalat ráadásul egyedüliként a világon OLED és LED LCD modelleket is kínál. Az utóbbi csoport egyik tagját, az exkluzív Nanocell technológiára épülő NANO99-et próbálhattuk ki a cég hazai főhadiszállásán. Így ezúttal is le kellett mondanunk a hagyományos tesztelési folyamatról, de megpróbáltuk a lehető legjobban feltérképezni az együtt töltött hat-hét óra alatt a készülék képességeit.

Egyszerű dizájn

Azt már megszokhattuk, hogy OLED tévéinél komolyan ráfekszik a dizájnra az LG, törekszik arra, hogy termékei külsejükben is jelezzék, hogy nem szokványos darabokról van szó. Viszont e modellnél, bár nem egy átlagos készülék, maradtak a hagyományos formavilágnál. A káva vékony, de a megjelenést alapvetően meghatározó, szélekre pakolt tappancsos talpmegoldással már a vállalat belépőszintű termékeinél is találkozhatunk. Egy szó, mint száz, első pillantásra az ember meg sem mondaná, hogy egy "extra" tévéről van szó.

LG NANO99
LG NANO99 [+]

A ki- és bemenetek a hátlapon, tehát nem egy különálló dobozon kaptak helyet. Található itt négy darab HDMI 2.1 (az egyik eARC támogatással), három USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, optikai és analóg audió csatlakozó, és természetesen a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.

[+]

Főbb paraméterek
LG NANO99 (LG 75NANO993NA)
Panel 10 bites Real 8K NanoCell IPS LED LCD (120 Hz)
Háttérvilágítás Direct-LED
Képernyőméret 75 hüvelyk (190,5 cm)
Maximális felbontás 8K (7680x4320)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 14,4 ms
Maximális fényerő 800 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Filmmaker, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Mozi, Sport, Standard
Hangbeállítások AI Sound Pro, Standard, Mozi, Tiszta hang, Sport, Zene, Játék
Hangrendszer 4.2 csatornás, 60 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 5.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, SmartShare, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, 8K felbontás
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 305 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 167,2 x 102,1 x 36,1 cm
Talp nélkül: 167,2 x 96,3 x 5,5 cm
Tömeg Talppal: 43,1 kg
Talp nélkül: 42,4 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG NANO99 (LG 75NANO993NA)
Fogyasztói ár 1 785 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés