Kipróbáltuk az LG új, 8K felbontású NANO99 tévéjét

Nanocellás technológiára épülő 8K tévé új webOS rendszerrel, HDR-támogatással és pontos színekkel.

Kezelés, okostévé

Mint minden más idei LG televízióba, a NANO99-be is a cég saját, exkluzív okostévérendszerének legfrissebb verziója került. A webOS 5.0 esetében az alapokat változatlanul hagyták, csak kisebb átalakítást hajtottak végre a grafikus kezelőfelületen, illetve megjelent néhány új szolgáltatás. Ebből fakadóan a grafikus kezelőfelület továbbra is átlátható, és bizonyos keretek között személyre szabható, ugyanis meghatározhatjuk, hogy milyen alkalmazások, funkciók kerüljenek ki az azonnal elérhető főképernyőre vagy a gyorsmenübe. A magyar nyelven is kommunikáló rendszer tapasztalatunk szerint kellően gyors és stabil, semmilyen lassulást, akadást nem tapasztaltunk, és fagyást sem produkált.

Hirdetés

[+]

A platform egyik nagy újításával a sportbarátoknak kíván kedveskedni a vállalat. A Sportriasztás nevű menüpont alatt kiválasztható több sportág topligájának valamelyik csapata, és a felhasználó ezt követően értesítést kap arról, ha kezdődnek a meccseik, illetve ha szeretné, még a mérkőzés aktuális állása is feltüntethető a képernyőn.

[+]

A komolyabb újdonságok között kell megemlíteni az Otthoni Irányítópult nevű szekciót, amelyben látványosan megtalálhatóak az egyes bemenetek, illetve itt lehet egyszerűen hozzáadni az okosotthon-rendszerhez a különféle  kompatibilis eszközöket. Itt természetesen ellenőrizhető ezek állapota, és arra is van lehetőség, hogy különféle, úgynevezett "rutinokat" hozzon létre a felhasználó. Ezek előre meghatározott, automatizált folyamatok, amelyek több eszköz működését érintik. Beállítható például, hogy ha elhagyjuk az ingatlant, akkor automatikusan kapcsolódjon le az összes lámpa és hangrendszer, aktiválja magát a mozgásérzékelő, illetve induljon útjára a robotporszívó. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy az Otthoni Irányítópulttal az LG jó irányba indult, hiszen a kialakítás kellően felhasználóbarát, és segíthet még inkább az okosotthon-rendszerek irányába terelni a felhasználókat.


[+]

A távvezérlő maradt az évek óta jól bevált Magic Remote. A gyakorlatilag légiegérként működő, mozgásérzékelős periféria fogása kényelmes és nagyon jól használható. A távirányító a szokásoknak megfelelően kiváltható ingyenesen letölthető mobil applikációval (LG TV Plus), ami szintén jól működik, és a tévé képes együttműködni USB porton keresztül csatlakoztatott billentyűzettel, egérrel vagy kontrollerrel is.

Erre pedig szükség is lehet, hiszen az okostévérendszeren keresztül nagyjából 200 netes alkalmazás érhető el, és ezek között jó pár olyan akad, ahol jól jön mondjuk egy billentyűzet. A kínálatban a mai trendeknek megfelelően nagy arányban találhatóak meg a különféle tartalomszolgáltatások, tehát például az Amazon Prime, az HBO Go, a Spotify és persze a Netflix, valamint a YouTube sem hiányzik. Sőt, a modell már fel van készítve a Disney+-ra is, úgyhogy ha egyszer elstartol Magyarországon is, akkor az LG tévéi, köztük ez a modell készen fognak állni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés