Hirdetés

8K-s projektor elképesztő fényerővel

Az Astrodesign Insight Laser 8K nevű fejlesztése jó eséllyel nem lesz tömegtermék.

Az már évekkel ezelőtt kiderült, hogy a 8K-s megjelenítés áttörését nem a projektorok fogják levezényelni. Az extrém felbontású kép megjelenítésére képes vetítők ugyanis óriásiak, zajosak és piszok drágák. Ettől függetlenül vannak cégek, amelyek foglalkoznak ilyen jellegű termékek fejlesztésével és gyártásával. Közéjük tartozik a japán Astrodesign, amely a tajvani Delta Electronics-szal, és a brit Digital Projectionnel együtt dolgozik e fejlesztéseken.

 

A vállalat a közelmúltban bejelentette, hogy hamarosan elkezdik forgalmazni az Insight Laser 8K modell egy új verzióját, amely a korábbi változatoknál nagyobb fényerő megteremtésére képes. A DLP technológiára épülő, 20 000 órányi üzemidőt szavatoló lézeres fényforrást használó masinából nem kevesebb mint 37 000 ANSI lumen fényáramot tudtak kifacsarni.

A termék maximális valós kontrasztaránya 2000:1, és támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését is. A 75 centi széles, 49,3 centiméter magas, 113 centi hosszú készülék súlya 132 kilogramm. Az áráról egyelőre még nem szolgáltak pontos infóval, de ha abból indulunk ki, hogy a "rosszabb", 25 000 ANSI lumenes fényáramú rokona 266 000 euróba, azaz durván 93 millió forintba kerül, az nagyjából jelzi, hogy mire is lehet majd e készülék esetében számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés