LG CX OLED tévé a középkategóriából

Villámteszteltük az új webOS rendszerrel felszerelt 4K HDR televíziót.

Kezelés, netes tartalmak

A 2020-as modellekbe az LG saját, exkluzív okostévérendszerének legfrissebb verziója került. A webOS 5.0 néhány új funkciót és kisebb módosításokat tartalmaz, de az alapok változatlanok maradtak. Ennek köszönhetően a grafikus kezelőfelület továbbra is átlátható, és bizonyos keretek között személyre szabható, ugyanis meghatározhatjuk, hogy milyen alkalmazások, funkciók kerüljenek ki az azonnal elérhető főképernyőre vagy a gyorsmenübe. A magyar nyelven is kommunikáló rendszer tapasztalatunk szerint kellően gyors és stabil, semmilyen lassulást, akadást nem tapasztaltunk, és fagyást sem produkált.

[+]

Hirdetés

A komolyabb újdonságok egyike az Otthoni Irányítópult nevű szekció, amelyben látványosan megtalálhatóak az egyes bemenetek, illetve itt lehet egyszerűen hozzáadni az okosotthon-rendszerhez a különféle  kompatibilis eszközöket. Itt természetesen ellenőrizhető ezek állapota, és arra is van lehetőség, hogy különféle, úgynevezett "rutinokat" hozzon létre a felhasználó. Ezek előre meghatározott, automatizált folyamatok, amelyek több eszköz működését érintik. Beállítható például, hogy ha elhagyjuk az ingatlant, akkor automatikusan kapcsolódjon le az összes lámpa és hangrendszer, aktiválja magát a mozgásérzékelő, illetve induljon útjára a robotporszívó. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy az Otthoni Irányítópulttal az LG jó irányba indult, hiszen a kialakítás kellően felhasználóbarát, és segíthet még inkább az okosotthon-rendszerek irányába terelni a felhasználókat.

[+]

A webOS 5.0 másik nagy újításával a sportbarátoknak kíván kedveskedni az LG. A Sportriasztás nevű menüpont alatt kiválasztható több sportág topligájának valamelyik csapata, és a felhasználó ezt követően értesítést kap arról, ha kezdődnek a meccseik, illetve ha szeretné, még a mérkőzés aktuális állása is feltüntethető a képernyőn.


[+]

A távirányítón nem sokat variáltak, a vezérlőperiféria maradt az évek óta jól bevált Magic Remote. A gyakorlatilag légiegérként működő, mozgásérzékelős eszköz fogása kényelmes és nagyon jól használható. A távvezérlő kiváltható egy ingyenesen letölthető mobilos alkalmazással (LG TV Plus), ami szintén jól működik, és a tévé képes együttműködni USB-n keresztül csatlakoztatott billentyűzettel, egérrel vagy kontrollerrel is.

[+]

A perifériákra szükség is lehet a különféle netes alkalmazások futtatása során, amelyek közül néhány elő van telepítve a készülékre, a többit pedig az applikációs boltból lehet letölteni és installálni. Nagyjából 160 szoftverből áll a kínálat, amelyben a mostani trendeknek megfelelően kiemelt szerepet kapnak a különféle tartalomszolgáltató appok, tehát például a Spotify, a Netflix, a YouTube, az Amazon Prime, az HBO GO (fut rendesen!) vagy a YouTube. Amit láttunk, annak alapján azt tudjuk mondani, hogy a kép minősége kifogástalan az online streaming során, ami mostmár sokaknak kritikus fontosságú egy vásárlási döntés meghozatala során.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés