Magyarországra is megérkezik a Sony új tévéje

A LED LCD XH90-be speciális háttérvilágítási eljárás került, amely állítólag sokat javít a képminőségen.

Hirdetés

A Sony magyarországi kirendeltsége bejelentette, hogy május végén egy új televíziót tesznek elérhetővé hazánkban. Az XH90 típusjelzésű termék a LED LCD modellek sorát erősíti, és 55, 65, 75 valamint 85 hüvelykes változatban készül.


[+]

A fejlesztés 4K felbontású, és természetesen támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak (Dolby Vision is) megjelenítését. A készülékbe a vállalat saját fejlesztésű Sony Full-Array Local Dimming and Boosting névre hallgató háttérvilágítási technológiája került. Itt a LED-eket rács alakzatban helyezték el, csoportokra osztották, amelyek fényereje tökéletesen igazodik az éppen futó képi tartalomhoz. Ezáltal pedig a kontraszt remek lesz, míg a képi világ valósághű. Ez jól hangzik, de ilyesmivel már korábban is találkozhattunk Sony televíziókban, és más gyártók modelljeiben egyaránt.

A két nagyobb változat megkapta a cég Acoustic Multi-Audio névre hallgató eljárását. Ennek sajátossága, hogy a hátlap két felső sarka környékén elhelyeztek két extra hangszórót, aminek köszönhetően a cégtől kapott információk értelmében sokkal valósághűbbnek tűnik majd a hangzás. A Sony XH90 az Android TV smart platformra épül, és a készülék egy későbbi szoftverfrissítést követően alkalmas lesz a 4K-s 120 Hz-es jelek fogadására is.


[+]

A gyártó ajánlott fogyasztói árakkal kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal, de egyes boltokban már elérhetőek a kisebb modelleket: az 55 hüvelykes verzió 440 000, a 65 hüvelykes 520 000 forintba kerül, tehát a Sony XH90 nagyjából az olcsóbb OLED tévékkel van egy árkategóriában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés