Hirdetés

Az idei legolcsóbb LG OLED tévé a tesztpadon!

Kipróbáltuk a 4K HDR támogatású, 55 hüvelykes LG B9 OLED televíziót.

LG B9

Az OLED képalkotási technológia évről évre egyre fontosabb szerepet tölt be a televíziós univerzumban, hiszen egyre több ilyen modellt adnak el, és lassan kezd megjelenni a középkategóriában is. Az LG, mint az eljárás első számú támogatója és motorja értelemszerűen igyekszik megtartani vezető pozícióját a szegmensben.

LG B9
LG B9 [+]

Ennek érdekében 2019-ben is több új szériával léptek színre, például az általunk is tesztelt E9 sorozattal, emellett érkezik a világ első 8K OLED készüléke is. Természetesen idén sem hanyagolta el a vállalat a "belépő" kategóriát, már ha beszélhetünk ilyesmiről az OLED-ek esetében. Ezúttal is a B széria tölti be ezt a szerepet, egészen pontosan a B9 modellcsalád, amelynek 55 hüvelykes verzióját próbálhattuk ki az LG magyarországi főhadiszállásán.

Hirdetés

Visszafogott dizájn

A B család hagyományosan a legszolidabb külsővel bír az LG OLED tévék között, és e tradíciót idén is életben tartotta a dél-koreai konszern. A készülékház ott, ahol nincs semmilyen elektronika, rettenet vékony, de szemből ebből értelemszerűen sok minden nem látszik. A káva a mai trendeknek megfelelően igen keskeny, és egy síkban van magával a képernyővel. A nyak nélküli talp már ismerős tavalyról, de nincs ezzel gond, jól áll a készüléknek ez az enyhén döntött tartó. Az összhatás semleges, igazán nem rántja a tekintet magára a készülék, de ez nem is baj egyáltalán.


[+]

A hátlapon kapott helyet négy darab HDMI 2.1 (az egyik ARC támogatású) és három USB 2.0 port, mellettük egy-egy Ethernet, digitális optikai audió és 3,5 mm analóg audió csatlakozó, valamint a fizetős műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot.


[+]

Főbb paraméterek
LG OLED55B9PLA
Panel 10 bites WRGB OLED panel
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás HDR 10, HLG, Dolby Vision
Input lag 17,1 ms
Maximális fényerő 900 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház, Technicolor
Hangbeállítások Eredeti, Játék, Sport, Színház, Tiszta hang, Zene
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.1, 3 db USB 2.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha7 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS ThinQ AI okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast, Intel Widi, AirPlay 2 támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 111 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 122,8 x 74,4 x 24,6 cm
Talp nélkül: 122,8 x 70,6 x 4,69 cm
Tömeg Talppal: 19,9 kg ,
Talp nélkül: 18,9 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG OLED55B9PLA
Fogyasztói ár 400 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés