Interjú: jones965, avagy modding mesterfokon

Kandalf, BTX, TJ-07 mod

PH: Mennyire tolerálja ezt a családod?

jones965: Maximálisan! Minden férfinak annyira megértő társat kívánok, mint a feleségem. Nem egy esetben volt, hogy az eredeti elképzelésemet az Ő tanácsára módosítottam. Mivel nagy család vagyunk négy kis gyermekkel, el tudjátok képzelni, részéről mekkora plusz terhet vállal azért, hogy én hódolhassak a szenvedélyemnek! De úgy érzem, amikor egy gépet befejezek, és az elkészült alkotás nem csak a mi tetszésünket, hanem a publikumét is kiváltja, az számukra is elégtétel a családtól elvett időmért.

PH: Mi lesz a sorsa az elkészült gépeknek?

Hirdetés

jones965: Mint ahogyan a helyszínen Te is láthattad, minden eddigi munkám házon belül található. Jelenleg a két fiam használja a Kandalfot és a BTX modot, a legutóbbi TJ-07-et pedig jómagam. Sokan kérdezték, miért nem adom el ezeket. Valahogy a munkák a szívemhez nőttek, mint a gyerkőcök, és nem utolsósorban ajándéknak tekinthetjük a gyermekeim részére. Ráadásul most már ők követelik, hogy a következő munkám nekik készítsem. De mivel üzleti világban élünk, úgy fogalmaznék: van az a pénz!

PH: Vezess körbe egy kicsit az otthon fellelhető csodákon!

jones965: Mint előzőleg utaltam rá, a gyerkőcök szobájában találhatóak korábbi modjaim. Nem mennék bele részletesen a bemutatásukba, ahhoz kevés egy interjú terjedelme, de a Logouton minden munkám megszületéséről részletes naplót vezettem, úgyhogy akit részletesebben érdekelnek, ott megnézheti őket. A 2007-es Kandalf ház, amire talán a tervezői sem ismernének rá, gyakorlatilag három reinkarnáción esett át. Végig arra törekedtem, hogy a vízhűtés minden eleme a házon belül maradjon.


Kandalf mod és...

A BTX mod különlegessége, hogy a bővítőhelyekben lévő eszközön kívül semmilyen más hardverelem nem látható, csak a hűtés. Ahogyan alakult a ház, építés közben mondhatni orra esett, ami eredetileg az eleje volt, az alulra került, a tetejéből lett az eleje, a felülre került hátuljára pedig egy teleszkópos fedelet szerkesztettem.


...BTX mod: két világszínvonalú mod egy gyerekszobában

A legutóbbi munkám, a Silverstone TJ-07 ház átalakítása pedig igazi kihívás volt, mivel próbáltam a lécet olyan magasra tenni, hogy megismerjem saját képességeim határait. Ebben volt az eddigi legtöbb és legösszetettebb lemezmunka, illetve a folyadékhűtés krómozott rézcsövei is különlegesek. Aki próbált már fix csövekből építkezni, az tudja csak igazán, mennyire komplex ez a munka, ráadásul a hajlításokat mind kézzel csináltam, így számtalanszor szét és össze kellett szerelni a rendszert, míg végre tökéletesen működött.


Silverstone TJ-07 mod

PH: Melyik a legkedvesebb átalakításod?

jones965: Ez nagyon furcsa kérdés számomra. Mindig az, amit éppen csinálok. Ha nem így lenne, akkor nem lenne inspiráció...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés