Hirdetés

Interjú: jones965, avagy modding mesterfokon

Modder közösség

PH: Az elejétől fogva versenyeztél a gépeiddel?

Hirdetés

jones965: Számomra ez a világ 2009-ben nyílt meg, mikor éppen Kandalf házam második átépítése zajlott. Akkor kezdett divatba jönni a gépházon belül lévő elektromos vezetékek szálanként harisnyázása, amihez az alapanyagot nem volt egyszerű beszerezni. Ezügyben kapcsolatba kerültem egy modding termékeket áruló webáruház akkori tulajdonosával, aki megemlítette, hogy lesz a Pap László arénában a BGS keretén belül egy modder verseny, a 8. Mod-Tech Hall, és javasolta, hogy próbáljak meg nevezni rá. Megtettem, bekerültem, hatalmas élmény volt. Ez volt az első publikus kiállításom.


Infernal Kandalf a 2010-es Mod-Tech Hallon

Ebből az ismeretségből adódan a 2010-es Mod-Tech Hall kiállításon a versenyzés mellett szervezőként is részt vettem. Az Infernal Kandalf fantázianevű gépemmel indultam, ami kategóriáján belül első helyet ért el. Erről a rendezvényről is írtam a Logouton.

Időközben több barátommal beszéltem, akik korábban részt vettek a nemzetközi DCMM (Deutsch CaseMod Meisertschaft – német házmod bajnokság) versenyen, és bátorítottak, próbáljak szerencsét. Gondolkodtunk, melyik gépet vigyem, és a többség a BTX modra szavazott. Így hát azzal nyújtottam be a nevezésemet, amit el is fogadtak (előzsűri van a versenyen, csak a legjobbak kapnak meghívást – a szerk.). Itt sajnos nem sikerült helyezést elérnem, de nem is ez volt a fő célom, hanem hogy felmérjem, a külföldi munkákkal viszonyítva hol tartunk mi magyarok. Bátran kijelenthetem, nincs szégyenkeznivalónk!


BTX mod a német DCMM-en

PH: Jól tudjuk, hogy nem kis közöd van a hazai látványos átalakításokat minőségi képeken bemutató PC-Style oldalhoz?

jones965: A pc-style.hu oldal létrejötte a Prohardverhez kapcsolódik. A Hogyan is néznek ki a gépeink? topikban egyre több színvonalas alkotás fotói bukkantak fel, és jött az ötlet, hogy ezeket gyűjtsük össze egy helyre. Eleinte nagy volt a lelkesedés, a megjelenésre jelentkező gépeket több főből álló csapat bírálta el, ami mára két főre apadt. Gyakorlatilag most aero fórumtárssal üzemeltetjük az oldalt, aki az egész arculatot létrehozta, a tárhelyet pedig beteg kollégával ketten finanszírozzuk.

PH: Milyen gyakran jelentkeznek képekkel?

jones965: Mint említettem, eleinte dúskáltunk a gépekben, volt hónap, amikor több gép is felkerült az oldalra. Az utóbbi időben sajnos apadt az érdeklődés, pontosabban az arra alkalmas gépek száma. Jelenleg is vannak talonban gépek, amik alkalmasak a PC-Style-ra való felkerüléshez, csak a fotózás minőségén szükséges javítani. Próbálunk következetesek lenni magunkkal, illetve a látogatókkal szemben is. Kis ország vagyunk, kicsi lehetőségekkel, de büszkén mondhatom, hogy a világ minden tájáról látták már az oldalunkat. Ebben természetesen aktívan próbálok magam is részt venni, népszerűsítem az általam készített modokkal párhuzamosan.

Itt jegyzem meg, számomra nagyon fájó, hogy a jubileumi, tizedik Mod-Tech Hall kiállítást rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk megrendezni, de bízom benne, hogy a hazai modderek visszakapják a rendezvényüket, illetve a fokozatosan elsorvadt Radikalmod helyett új virtuális játszóteret találnak maguknak.

PH: Ebben a PROHARDVER! a segítségetekre lehet. Az amúgy is közösségorientált Logouton létrehozunk egy új, kiemelt modding rovatot, így a témába tartozó írások nagyobb hangsúlyt kapnak, a Prohardveren pedig mostantól külön rovatban számolunk be a modder világ érdekességeiről, szép átépítésekről, akár a hazai porondról. Ami pedig a rendezvényt illeti, ezen a téren van egy jó hírünk. Április 14-én a Veletech 2012 rendezvényen hardverek és mobilos érdekességek mellett élőben találkozhatnak olvasóink néhány hazai modderrel és munkájukkal.

jones965: Ha mód van rá, ott leszek gépeimmel a Veletech 2012-n!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés