Hirdetés

Tavaszi hardvercsokor

Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

Hirdetés

Monitorok

Mielőtt nekiugranánk az ajánlott monitorok részletezésének, emlékeztetnénk olvasóinkat az Oázis Computer és a Prohardver közös nyereményjátékára, melynek fődíja egy Acer Nitro VG271UP monitor. A játék lezárására április 15-én délután kerül sor, ezért érdemes minél előbb megválaszolni a kérdéseket, nehogy véletlenül valaki lecsússzon a sorsolásról.


[+]

A szolgálati közlemény után maradunk is az említett webáruház kínálatánál, ahol most csak 39 900 forintért vásárolható meg az Acer Nitro VG240YBMIIX monitor 5 év garancia társaságában. A dönthető állványra rögzített megjelenítő 24 hüvelyk átmérőjű, 1920x1080 pixel felbontású IPS panelt kapott, melynek legmagasabb képfrissítési rátája 75 Hz, válaszideje pedig 1 ezredmásodperc. Az sRGB színteret 98 százalékban lefedő kijelző AMD FreeSync támogatást is kapott, a képkimenetek között pedig D-Sub és HDMI 1.4 csatlakozókat is találunk.


[+]

Nagyjából háromszor mélyebbre kell nyúlni a zsebünkbe az Acer XZ321QU modellért, hiszen ennek vételára szintén 5 év garanciával 149 900 Ft. Az említett összegért 31,5 hüvelykes VA panelt kapunk, melyen 2560x1440 pixel került szétszórásra, 144 Hz-es képfrissítése pedig leginkább a játékosoknak kedvez. Az ívelt monitor hátoldalán az egyedüli DisplayPort bemenet mellett két darab HDMI 2.0 csatlakozót, valamint négy darab USB 3.0 portot találunk, a felettük rögzített – igény szerint pedig bármilyen 100 x 100 méretű VESA konzolra lecserélhető – nyak pedig a pivot módot leszámítva minden irányban állítható.


[+]

Akinek mégis döntő szempont lehet a rövidebb oldalra állított orientáció, az a 259 900 forintos Acer ProDesigner BM320-ban ezt is megtalálja. A kifejezetten tartalomgyártásra fejlesztett eszköz 3840x2160 pixel felbontású, 32 hüvelykes AHVA panelje az sRGB mellett az Adobe RGB és a Rec.709 színtér megjelenítésére is képes, legfeljebb 60 képkocka/másodperc sebességgel. a tükröződésmentességről matt bevonat gondoskodik, a maximális fényerő 350 nit, míg a minimális válaszidő 6 ms, bár utóbbi érték grafikus munka végzése közben talán nem is annyira fontos.


[+]

Utolsó versenyzőnk az 5 év garanciával 369 900 forintot kóstáló Acer Predator XB273KP – a sorozatnévből már kitalálható, hogy a nem éppen olcsó eszköz a gamer monitorok táborát erősíti. Ezt a tényt igazolja a 144 Hz-es képfrissítési mutató és az NVIDIA G-Sync támogatás is, de a 90%-os DCI-P3 színtérlefedettségnek és a DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkező, 27 hüvelykes 4K IPS panelnek hála a grafikai feladatokat sem kell másra bíznunk. Az egy-egy HDMI és DisplayPort bemenet mellől nem maradhatott el a négy darab USB 3.0 csatlakozó sem, a szép hosszú listát pedig még megfejelték két hangszóróval, a matt kijelzőbevonattal és a 100 x 100-as VESA foglalattal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Hardverajánló a munka ünnepe előtt

  A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

 • Sarkvidéki kedvezmények

  A betörő hidegfront alaplapok, processzorok, kijelzők és játékosoknak szánt notebookok árait is magával sodorta.

 • Visszafogottabb hardverkínálat

  Aktuális összeállításunkban adattárolókat, memóriát, néhány notebooot és kiegészítőket mutatunk.

Előzmények

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

Hirdetés