Hirdetés

Visszafogottabb hardverkínálat

Aktuális összeállításunkban adattárolókat, memóriát, néhány notebooot és kiegészítőket mutatunk.

Hirdetés

RAM és SSD


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.


[+]

A félvezető adattárolást ünnepli a PCX.hu, legalábbis most SSD-ket és memóriamodulokat kínálnak kedvező áron – pont azt a két terméket, amelynek árváltozásait annyira szoros figyelem szokta övezni. Az előbbi kategóriából például már becsúszott 10 000 forint alá a Kingston A400 240 GB-os modelljének az ára – ez a kapacitás elég arra, hogy egy notebookban vagy asztali gépben ne csak a Windows és pár alapvető szoftver férjen el a HDD-knél lényegesen gyorsabb hozzáférést kínáló, három év garanciával érkező tárolón.


[+]

Aki nem 2,5”-es, hanem már M.2-2280-as meghajtóban gondolkozik, annak szintén a 10 000 forintos határ alatti kiadást jelent a Western Digital Green családjának három év garanciával megvásárolható 240 GB-os változata. Ennél, illetve az előbbi Kingstonnál is TLC chipek gondoskodnak adataink tárolásáról, az elérhető sebességet pedig már inkább a SATA III interfész, mintsem a meghajtók korlátozzák, legalábbis szekvenciális hozzáférés esetén.


[+]

Ezt a korlátot léphetjük át az NVMe interfésszel, már amennyiben alaplapunk vagy notebookunk támogatja. Ilyenkor valamivel mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlni, és ha megtehetjük, akkor rögtön kapacitásban is ugorhatunk egyet: a Samsung jól sikerült 970 EVO Pluscsaládjának 500 GB-os tagja például öt év garanciával 36 000 forintba kerül. Ezt a meghajtót egy nemrég elkészült tesztünkben alaposabban is kiveséztük már, mint ahogy a kapacitásban előre-, sebességben viszont visszalépést jelentő, „csak” három év garanciával érkező, SATA interfészt és 2,5"-es formátumot használó 860 QVO meghajtót is, melyből az 1 TB-os változat is 36 000 forintért vihető haza. A QVO érdekessége, és egyben a kulcs a kategóriához képest igen kedvező forint/gigabájt arányhoz a cellánként már négy bitet tárolni képes QLC NAND flash használata.


[+]

Áttérve a RAM-ok világába, ma egy asztali gépbe már tényleg 8 GB az ajánlható minimum, de ha komolyabban terheljük a PC-t multimédiás programokkal, játékokkal, akkor inkább a 16 GB javasolt, mondjuk egy 2 x 8 GB-os készlet képében, mely egy átlagos alaplap esetében nyitva hagyja a kaput a későbbi egyszerű bővítés felé is. Az ilyen 2 x 8 GB-os kitek közül például 29 000 forintba kerül a HyperX Fury családjának DDR4-2666-os párosa, mely természetesen XMP 2.0 kompatibilis, az alap XMP profil szerint pedig a névleges sebességet 1,2 volton, illetve CL16-18-18 beállításokkal éri el. A fekete hőelosztó lemezekkel felturbózott modulok alacsonyak, mindössze 34 mm magasak, a CPU-hűtővel tehát biztos nem fognak összeakadni.


[+]

Nagyon hasonlóan néz ki a szintén öt év garanciával rendelkező, 32 000 forintos DDR4-3200-as változat, mely az alapprofil szerint a DDR4-3200-as sebességet CL18-21-21 időzítések mellett tudja, de egy alternatív XMP profil is rendelkezésre áll, DDR-2933-as beállítással és feszesebb, CL17-19-19-es időzítésekkel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Hardverek májusi eső idején

  Ezen a héten notebookok, házak, tápegységek, billentyűzetek és USB-s kiegészítők kerültek terítékre.

 • Hazai pálya: ajánlatok május végére

  Grafikus kártyák, házak, notebookok, hűtők és még sok egyéb termék fért bele ezen a héten akciós gyűjteményünkbe.

 • Ajánlatok víz mellé

  Eshet eső, fújhat a szél vagy lehet meleg: a most következő ajánlatok minden szituációban jól jöhetnek még nekünk.

Előzmények

 • Sarkvidéki kedvezmények

  A betörő hidegfront alaplapok, processzorok, kijelzők és játékosoknak szánt notebookok árait is magával sodorta.

 • Hardverajánló a munka ünnepe előtt

  A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Tavaszi hardvercsokor

  Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

Hirdetés