2019. július 18., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Tavaszi hardvercsokor

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

Videokártyák

A PCX webáruházában már feltöltötték a készleteket a legújabb videokártyákból, köztük a nem rég bemutatott GTX 1660 modellekkel. 79 000 forintért kapható például a Gigabyte megoldása a GTX 1660 OC 6GB személyében, melynek 223 milliméteres hosszára kétventilátoros hűtőrendszer került.


[+]

A termék nevéből is sejthető módon a magórajel maximuma eltér a referenciától, akár 1830 MHz-ig is feltornászható, míg a memória órajele 8000 MHz-nél tetőzik. Nem csúcskategóriás kártya lévén tápcsatlakozóból elég egy 8 tűs is a működéshez, képkimenetből pedig 1:3 arányban kapunk HDMI-t és DisplayPortot.


[+]

Ennél csak hangyányival drágább a szintén Gigabyte gyártmányú GTX 1660 Gaming 6GB, melynek magórajele még egy kicsit több, 1860 MHz, a memória pedig 8002 MHz-en dübörög. Külsejét érintő eltérés a 280 milliméteres hossz, valamint a ráadás egy ventilátor, a csatlakozók típusa és mennyisége azonban megegyezik az előző bekezdések szereplőinél látottakkal. A kártya vételára 80 000 forint körül mozog.


[+]

Az Asus TUF GTX 1660 O6G 6 GB már 84 500 forintot kóstál, a többletárat valószínűleg a méretcsökkentés okozza, hiszen a specifikációk nem térnek el jelentősen az első két versenyzőtől, a GPU órajele is épp a kettő közti, 1845 MHz-es értéket tudja felmutatni. A kártya hossza viszont csupán 205 milliméter, ekkora területen osztozik a TUF termékekre jellemző dizájnnal ellátott keretben üldögélő két darab ventilátor. Az apró termetnek köszönhetően nem leszünk elkényeztetve portokkal, mindössze egy-egy HDMI, DVI és DisplayPort sorakozik a kártya rövidebb oldalán.


[+]

Hogy ne csak a zöldek rajongótáborát kényeztessük el, választottunk három modellt a piros táborból is, amelyek specifikációikat tekintve szinte teljesen megegyeznek, eltérést mindössze a hozzájuk járó szoftverben találunk. A trió legolcsóbb tagja a 234 479 forintba kerülő Asrock Radeon VII 16GB Phantom Gaming, melynek 1400 MHz-es alapórajelét a hozzá letölthető Phantom Gaming Tweak programmal tudunk húzogatni.


[+]

A 245 000 forintért gazdát kereső Sapphire Radeon VII 16 GB leginkább a gyári illesztőprogramra és tuning lehetőségeire hagyatkozik, ugyanis a gyártói oldal szerint nem kínálnak semmilyen saját fejlesztésű szoftvert. Ez nem mondható el ellenben az Asus Radeon VII 16GB variánsról, a 256 600 forintos árba ugyanis nem csak a GPU Tweak II tartozik bele, hanem az XSplit streaming szoftverének egyéves, valamint a leginkább pingcsökkenést elősegítő wtfast program féléves licence is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Hardverajánló a munka ünnepe előtt

  A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

 • Sarkvidéki kedvezmények

  A betörő hidegfront alaplapok, processzorok, kijelzők és játékosoknak szánt notebookok árait is magával sodorta.

 • Visszafogottabb hardverkínálat

  Aktuális összeállításunkban adattárolókat, memóriát, néhány notebooot és kiegészítőket mutatunk.

Előzmények

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.