2019. július 18., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Tavaszi hardvercsokor

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

Gépépítés

Nagyjából egy hónapja mutatkozott be a Cooler Master különleges mechanikus billentyűzete, az 59 730 forintos MK850, melynek érdekessége, hogy a QWER és az ASDF gombok kupakjai alatt egy-egy infravörös LED segíti a Cherry MX Red kapcsolókat, pontosabban lenyomásuk érzékelését. Ezzel nem csak lenyomott és felengedett állapotot képes megkülönböztetni a rendszer, hanem a kettő közötti pozíciót is, így hasonló élményt ad, mintha egy analóg joystickot használnánk.


[+]

A billentyűzetről természetesen nem maradhatott le a gombonként állítható RGB világítás, a beállítások tárolásáról pedig az 512 kB kapacitású beépített memória gondoskodik. Az eszközt a számítógéppel egy 1,8 méter hosszú, harisnyázott vezeték segítségével tudjuk összekötni, melynek végén USB Type-C csatlakozó fityeg.


[+]

A gyártótól persze nem csak klaviatúrákat vásárolhatunk, forgalmaznak például kompakt vízhűtést is, melyre jó példa a 40 470 forintért árult MasterLiquid ML360R RGB. Ahogy az a terméknévből is kitalálható, a radiátor hossza 360 mm, melyre három darab MF120R ARGB típusú ventilátor került. A lapátos alkatrészekről nem hiányozhatnak a programozható RGB LED-ek, szerencsére ezekből a duplakamrás CPU-blokkra is jutott. A vizesblokk a legtöbb ma kapható processzorfoglalattal kompatibilis, az ezekhez szükséges felfogatókat természetesen megtalálhatjuk a dobozban.


[+]

A következő két termékkel viszonylag ritkán találkozhatunk az átlagos számítástechnikai üzletek polcain. A fantáziadúsan Cooler Master ATX 24 Pin 90° névre keresztelt, 4360 forintos eszköz egy adapter, melyet az alaplap 24 tűs tápcsatlakozójába illesztve kiemelhetjük a foglalatot az alaplap síkjából, a derékszögű kialakításnak köszönhetően pedig meghajlítás nélkül csatlakoztathatjuk a tápellátásért felelős vezetéket. Akinek ennyi tudás nem lenne elég, 5490 forintért választhatja azt a verziót is, amiben egy plusz kondenzátor is helyet kapott, ami kiegyensúlyozottbbá teszi az alaplap áramellátását.

SidCorky

Hirdetés

Azóta történt

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Hardverajánló a munka ünnepe előtt

  A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

 • Sarkvidéki kedvezmények

  A betörő hidegfront alaplapok, processzorok, kijelzők és játékosoknak szánt notebookok árait is magával sodorta.

 • Visszafogottabb hardverkínálat

  Aktuális összeállításunkban adattárolókat, memóriát, néhány notebooot és kiegészítőket mutatunk.

Előzmények

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.