Hirdetés

Hardverajánló a munka ünnepe előtt

A munka megünneplésére talán nincs is jobb mód, mint egy kis hardvervásárlás.

Adattárolók


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Manapság, ahogy az egyre kisebb és csendesebb számítógépek válnak trendivé, egyre többen döntenek úgy, hogy nem szerelnek merevlemezt a gépházba, ezzel is csökkentve a kiszűrődő zajt. Ennek ellenére még mindig a HDD-k számítanak a legolcsóbb adattárolási megoldásnak, ha pusztán az adott összegért elérhető legnagyobb kapacitást tartjuk szem előtt. Jó példa erre a Seagate Barracuda sorozat 3 terabájtos tagja, melyet 24 100 forintos áron lehet megvásárolni a PCX webáruházából. A 3,5 hüvelykes házban percenként 5400 fordulatra képes lemezek várják a SATA 3 csatolón keresztül érkező adatokat.


[+]

Mindössze néhány, Mátyás királyt ábrázoló bankjeggyel kell többet fizetnünk, ha 4 TB kapacitásra lenne szükségünk, 31 000 forintért ugyanis már kapható a Toshiba X300 szériájának ekkora méretű tagja. A 3,5 hüvelykes adattároló lemezei ráadásul 7200-at tudnak forogni percenként, ami mindenképpen előrelépés az olcsóbb Seagate modellhez képest. A cache mérete azonban feleannyi, 256 MB helyett csak 128 MB.


[+]

Jóval drágábban, 55 000 forintért kínálja a Western Digital Black sorozatának 4 TB-os példányát, melyre 5 év garanciát adnak, így valószínűleg magabiztosak a 7200 rpm sebességre képes tányérok tartósságát illetően. A 256 MB mennyiségű cache memória mellett kétmagos processzor gondoskodik az adatátvitel sebességéről; a termékoldal szerint leginkább a játékosoknak és a tartalomgyártóknak kívánnak kedvezni ezzel a modellel.


[+]

A NAS meghajtókba szánt Red termékcsaládban is találni szinte mindenféle kapacitással szerelt variánst is, közös jellemzőjük a három év gyártói garancia, az 5400-as percenkénti fordulatszám, illetve természetesen a SATA 3-as csatlakozó. A két olcsóbb modell 4, illetve 6 TB kapacitással rendelkezik 64 MB cache memória társaságában, áruk 37 000, illetve 57 000 forint..


[+]

A 8, valamint a 10 terabájtos verziók már 256 MB cache-sel gazdálkodhatnak, ennek megfelelően árcédulájukon is magasabb összeg szerepel, előbbi 74 000, utóbbi pedig 99 000 forintot kóstál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Akciók a nyúl hetén

  Hosszú hétvégén is csökkenhetnek az árak: összeállításunkban notebookok, monitorok és különböző komponensek akciói szerepelnek.

 • Tavaszi hardvercsokor

  Ezúttal leginkább monitorok és notebookok közül cseresznyéztünk, de az épített konfigurációk híveinek is tudunk mit mutatni.

 • Ajánlatok, már nyári időszámítás szerint

  A hónap első hardverajánlójába monitorok, processzorok és gamer termékek kerültek.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

Hirdetés