Bálint utáni akciók

Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

Adattárolás


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Szerelem helyett az adat napja van a PCX.hu-nál, és ez azt jelenti, hogy merevlemezek, SSD-meghajtók és RAM modulok árai is vágásra kerültek. Az akció keretében a Kingston A400-as SSD-jének 240 GB-os változata például 13 000 forintért vihető haza – a pénzért ebben az esetben egy 2,5”-es helyre beépíthető SATA III-as adattárolót kapunk, mely tökéletes megoldás egy régebbi PC vagy notebook felgyorsítására. Az adatátviteli sebességeket itt inkább az interfész korlátozza, az alacsonyabb tömeg, fogyasztás és sokkal kedvezőbb hozzáférési idő pedig valóban érezhetően javítja egy 2,5”-es HDD-vel szerelt noteszgép használhatóságát.


[+]

Amennyiben a 240 GB-ot kevésnek érezzük, 23 000 forintba kerül a WD Blue szériájának 500 GB-os példánya – itt is 2,5”-es belépőszintű meghajtóról beszélünk, a SATA interfész által korlátozott adatátviteli sebességekkel és három év garanciával.


[+]

A lehető legjobb kapacitás/ár értéket keresők ma általában a QLC-s meghajtókhoz nyúlnak: a Samsung 860 QVO szériájából az 1 TB-os változat nálunk is járt, a PCX.hu-nál most 35 000 forintot kell fizetnünk érte. A QLC NAND előnye nem annyira a sebesség vagy a tartósság (mondjuk ennek ellenére azért a három év garancia jár), viszont segítségével egész olcsón helyettesíthetjük akkor is a HDD-t noteszgépünkben, ha nem elég nekünk a 240-500 GB-os kapacitás.


[+]

Áttérve a modernebb, M.2-es foglalatba illeszkedő egységekre, a Samsung méltán népszerű 970 EVO Plus szériájából a 250 GB-os modellt három év garanciával 27 000 forintért tudjuk hazavinni. Ezt a PCIe 3.0 x4 interfészt használó SSD-t már tényleg olyan helyekre ajánljuk, ahol a sebesség is számít, hiszen itt 2300 MB/s írási és 3500 MB/s olvasási sebességre számíthatunk. A meghajtó erőssége, hogy a Turbo Write néven futó SLC cache 13 GB-os maximális mérete elég arra, hogy az általános felhasználás során ne is kelljen a lassabb TLC NAND-dal foglalkoznia a vezérlőnek.


[+]

Ugyanez a 970 EVO Plus, de duplázott, 500 GB-os kapacitással és három év garanciával, ebben az esetben 39 000 forintot kell kifizetnünk érte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés