Hirdetés

Hosszú február, még több akció

A héten processzorok és hűtések, gépházak és kiegészítők, illetve pár speciális szerszámkészlet került terítékre.

Szerszámok


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Valószínűleg kevés olvasónak kell bemutatni az iFixit nevű weboldalt, és még kevésbé az általuk tervezett szerszámokat és szerszámkészleteket, melyek a szimplán csak igényesen kialakított, számítógép- és mobiltelefon szerelők számára hasznos bitkészletektől az egészen speciális céleszközökig terjednek.


[+]

A CaseKing Hungary most ezen termékek közül ajánlja például a 12 000 forintos Mahi bitkészletet, mely egy könnyen nyitható dobozban összesen 48 darab bitfejet és egy csavarhúzót tartalmaz. Ez utóbbi alumíniumból készült, markolatának felső része pedig forog, így könnyebb megakadályozni, hogy egy beszorult csavar hornyait tönkretegyük a hirtelen kiugró bitfejjel. Ez utóbbiak között a szokásos Philips, egyenes hornyú és „imbusz” változatok mellett például háromágú, Robertson, Pozidriv és XZN is található, úgyhogy kicsi az esélye annak, hogy gépbővítésnél, javításnál egy csavar megtréfáljon bennünket.


[+]

Ha már úgyis a gépszerelésnél tartunk, akkor érdemes szót ejteni az alapvető biztonságot nyújtó antisztatikus szerelőszőnyegről és töltéslevezető csukópántról. Igen, mindenkinek van ismerőse, akinek még soha nem volt baja a sztatikus elektromossággal, de ez a 12 000 forintba kerülő, 60 x 60 cm-es egység még mindig olcsóbb, mintha meg kell vásárolnunk valaki elrontott RTX 2080 Ti kártyáját.


[+]

A notebookot házilag bővítők biztos tapasztalták már, hogy a direkt szerelőajtóval nem rendelkező gépeknél néha mennyire meg lehet szenvedni az alsó burkolat felnyitásával. A csavarhúzó használata erősen ellenjavalt, a gitárpengető jobb, de az igazi segítséget az okostelefonokhoz is használható iFixit Opening Picks adja, melyből 2000 forintba kerül egy hatos készlet. A merev, vékony lapkákat kiegészíthetjük egy komplett „nyitókészletté” is, így kapjuk a feszítőpálcákat (melyek lapkábelek csatlakozóinak oldására is kiválóak), műanyag lapokat és egyéb eszközöket tartalmazó feszítő és nyitó szerszámkészletet, amely 4500 forintba kerül.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés