Akciósan végződik a hét

Hálózati eszközök, notebookok és különböző apróbb kiegészítők árai is csökkentek az elmúlt napokban.

Hálózati eszközök


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

ASUS routereket ajánl megvásárlásra a Foramax – kezdjük is a sort a határozottan egyedi kinézetű kék barlanggal, mely nem valamilyen tenger melletti látványosság, hanem a tajvaniak Blue Cave nevű, két éve nálunk is megfordult terméke, melyet 49 990 forintért vásárolhatunk meg három év garanciával.


[+]

Kétsávos, Wi-Fi 5, vagy leánykori nevén 802.11ac szabvánnyal kompatibilis eszközről van szó, mely az 5 GHz-es sávon 1733, a 2,4 GHz-es tartományban pedig 800 Mbps maximális elméleti sávszélességet képes biztosítani a megfelelő vételi viszonyok és kliensek rendelkezésre állása esetén. Mindenesetre ha a rádiós átvitellel elégedetlenek lennénk vagy csak vezetékes kapcsolatra képes eszközzel szeretnénk a hálózatra lépni, a Blue Cave kínál még négy Gigabit Ethernet portot, és ezen felül kapjuk a szintén gigabites WAN portot, illetve az USB 3.0 sebességű USB csatlakozót, mellyel háttértárat vagy nyomtatót is megoszthatunk a hálózaton.


[+]

Ha egyszerűbb külsejű routerre vágyunk, akkor 24 990 forintért vásárolható meg az ASUS RT-AC65P modell, mely szintén három év garanciával rendelkezik. Az alapokat nézve egyébként igen hasonló készülékről van szó, hiszen ez is Wi-Fi 5 képes, viszont az 5 GHz-es sávon 1300 Mbps, a 2,4 GHz-es sávon pedig 450 Mbps maximális sebességre számíthatunk. Nem változott viszont a vezetékes kínálat, tehát négy Gigabit Ethernet és egy gigabites WAN port áll rendelkezésre az USB 3.0 kivezetés mellett. A készüléket elrejteni vágyóknak lehet hasznos infó, hogy 220 x 87 x 158 mm helyet foglal el az eszköz.


[+]

A modern Wi-Fi 6 (tehát a 802.11ax) szolgáltatásait kapjuk a 49 590 forintos RT-AX58U routerrel. Ez a három év garanciával érkező termék egyébként az ax-es kategóriában viszonylag egyszerű, hiszen „csak” 2x2-es kiépítésű. Mindenesetre ax-es klienssel ideális esetben 2,4 Gbps sávszélességet tud nyújtani az 5 GHz-es tartományban, míg 2,4 GHz esetben 574 Mbps a csúcs. A régebbi klienseknél 867, illetve 300 Mbps a maximum a frekvenciatartomány függvényében. Csatlakozókból a már megszokott 4+1+1-es kiosztást találjuk a burkolat hátsó részén.

Szoftveres funkcióit tekintve egyébként mindhárom router szinte teljesen megegyezik, kapunk egy jól használható, de kellően mélyre is menő kezelőfelületet különböző netes extrákkal, szülői beállításokkal, a nagyobb modelleknél pedig az AiMesh nevű szoftveres mesh megoldással.


[+]

Ha egy PC-t szeretnénk vezeték nélküli hálózati adapterrel felszerelni, akkor most 14 900 forintért vihető haza a három év garanciával rendelkező ASUS PCE-AC55BT, mely egy x1-es PCIe foglalatot igényel csak, és két darab külső antennával rendelkezik. Mint az a nevéből is látszik, 802.11ac kompatibilis, a két antennával pedig 300+867 Mbps elméleti sávszélességet kínál. A kisméretű kártya dobozában egy alacsony profilú takarólemez is van arra az esetre, ha apró gépházba szerelnénk be.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hosszú február, még több akció

  A héten processzorok és hűtések, gépházak és kiegészítők, illetve pár speciális szerszámkészlet került terítékre.

 • A tavasz első ajánlatai

  Március első szombatjára perifériákkal, notebookokkal és érdekes komponensekkel készültünk.

 • Időmérő helyett hardverek szombatra

  A törölt F1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzése helyén tátongó űrt néhány hardverrel igyekszünk betölteni.

 • Hardverek, hogy otthon maradhass

  A távolságtartás nehézségeinek elviselését segítő bútorok, noteszgépek, hálózati eszközök és kiegészítők kerültek fel heti listánkra.

Előzmények