Hirdetés

Időmérő helyett hardverek szombatra

A törölt F1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzése helyén tátongó űrt néhány hardverrel igyekszünk betölteni.

Tápegységek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A rajongókat bizonyára érzékenyen érintette, hogy a hosszú téli szünet után erre a hétvégére tervezett Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjének programját hosszú huzavona után az utolsó pillanatban törölték, így többek közt a szombat reggeli időmérőn való izgulást is kénytelenek a szurkolók alvással helyettesíteni. Az ébredés utáni üresség betöltésére remek elfoglaltság lehet néhány akció átböngészése, és ígérjük, a későbbiekben a sportághoz kapcsolódó hardverek is előkerülnek, kezdésként azonban mással készültünk.

Tápegységeket ajánlani sosem hálás feladat, hiszen a számítógépes komponensek közül talán ez az a kategória, melyben mindenkinek megvan a jól bevált márkája, amit nem szívesen enged el. Ettől függetlenül vannak olyan brandek, amelyek a legtöbb esetben a megbízhatóbbak közé tartoznak, és jó eséllyel nem nyúlunk mellé, ha az ő logójukkal fémjelzett tápok közül választunk. Ilyen például a Seasonic, akik 5 év garanciával 23 000 forintos áron kínálják S12III modelljük 650 wattos verzióját.


[+]

A termék dobozán a 80 Plus Bronze minősítéshez tartozó plecsni díszeleg, ennek megfelelően tápegységük legalább 82%-os hatékonyságra képes 20 és 100%-os terheltség mellett, míg 50%-os kihasználtsággal ez az érték elérheti a 85%-ot is. A modell megkapta a vállalat S2FC névre keresztelt félpasszív funkciót, mely több konkurensnél is megtalálható (csak persze más fantázianévvel ellátva), lényege pedig az, hogy egy bizonyos terhelésig a hűtésre szolgáló ventilátorok egyáltalán nem kapcsolnak be, ezzel elérve a teljesen hangtalan működést.


[+]

Legnagyobb hátránya az S12III szériának, hogy a kábelek nem modulárisak, hanem fixen beépítettek, így egy szűkebb házban nehézkesebben tudjuk majd ízlésesen elrendezni azokat a vezetékeket, amikre épp nincs szükségünk. Árban kicsit feljebb lépve azonban ott van a Seasonic Focus PX, melyet használva nem vagyunk rákényszerítve arra, hogy a kihasználatlan vezetékeket is a ház belsejében „tároljuk”, a szükségtelen kábeleket egyszerűen a dobozban hagyhatjuk, hála a moduláris kialakításnak. A 80 Plus Platina tanúsívánnyal rendelkező, 550 wattos eszközre már 10 év garanciát vállal a gyártó, ennek fényében pedig a 36 000 forint körüli vételára sem mondható rossznak, míg a 750 wattos GX modell 38 000 forintot kóstál.


[+]

A Cooler Master neve a legtöbb esetben szintén egyet jelent a minőséggel, a tápegységek piacán azonban viszonylag háttérbe szorult szereplőnek számítanak. 13 040 forintos árával az 500 wattos Elite V3 modelljük inkább az olcsóbb ligában játszik, amit a fix kábelezés és a mindössze 3 év gyártói garancia is jól mutat, a 82%-os hatékonyság azonban nem mondható rosszabbnak az átlagnál ebben az árkategóriában, a fentebb taglalt, itt is megtalálható intelligens ventilátorvezérlés pedig egyenesen a pozitív tulajdonságok közé sorolható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Hardverek, hogy otthon maradhass

  A távolságtartás nehézségeinek elviselését segítő bútorok, noteszgépek, hálózati eszközök és kiegészítők kerültek fel heti listánkra.

 • Legalább a gép ne álljon le!

  PC-k, noteszgépek, házak és kiegészítők kerültek zsákunkba a héten – irány az online vásár!

 • Szép időben is gép előtt

  Erre a hétre sem fogytunk ki az otthon maradást támogató hardverek kínálatának nézegetéséből.

 • Akciók tojáskereséshez

  Számítógépek, meleg időben használható hűtők, házak és beviteli eszközök gyűltek egybe heti válogatásunkban.

Előzmények

 • A tavasz első ajánlatai

  Március első szombatjára perifériákkal, notebookokkal és érdekes komponensekkel készültünk.

 • Hosszú február, még több akció

  A héten processzorok és hűtések, gépházak és kiegészítők, illetve pár speciális szerszámkészlet került terítékre.

 • Akciósan végződik a hét

  Hálózati eszközök, notebookok és különböző apróbb kiegészítők árai is csökkentek az elmúlt napokban.

 • Bálint utáni akciók

  Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

Hirdetés