Hirdetés

Bálint utáni akciók

Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

Adattárolás


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Szerelem helyett az adat napja van a PCX.hu-nál, és ez azt jelenti, hogy merevlemezek, SSD-meghajtók és RAM modulok árai is vágásra kerültek. Az akció keretében a Kingston A400-as SSD-jének 240 GB-os változata például 13 000 forintért vihető haza – a pénzért ebben az esetben egy 2,5”-es helyre beépíthető SATA III-as adattárolót kapunk, mely tökéletes megoldás egy régebbi PC vagy notebook felgyorsítására. Az adatátviteli sebességeket itt inkább az interfész korlátozza, az alacsonyabb tömeg, fogyasztás és sokkal kedvezőbb hozzáférési idő pedig valóban érezhetően javítja egy 2,5”-es HDD-vel szerelt noteszgép használhatóságát.


[+]

Amennyiben a 240 GB-ot kevésnek érezzük, 23 000 forintba kerül a WD Blue szériájának 500 GB-os példánya – itt is 2,5”-es belépőszintű meghajtóról beszélünk, a SATA interfész által korlátozott adatátviteli sebességekkel és három év garanciával.


[+]

A lehető legjobb kapacitás/ár értéket keresők ma általában a QLC-s meghajtókhoz nyúlnak: a Samsung 860 QVO szériájából az 1 TB-os változat nálunk is járt, a PCX.hu-nál most 35 000 forintot kell fizetnünk érte. A QLC NAND előnye nem annyira a sebesség vagy a tartósság (mondjuk ennek ellenére azért a három év garancia jár), viszont segítségével egész olcsón helyettesíthetjük akkor is a HDD-t noteszgépünkben, ha nem elég nekünk a 240-500 GB-os kapacitás.


[+]

Áttérve a modernebb, M.2-es foglalatba illeszkedő egységekre, a Samsung méltán népszerű 970 EVO Plus szériájából a 250 GB-os modellt három év garanciával 27 000 forintért tudjuk hazavinni. Ezt a PCIe 3.0 x4 interfészt használó SSD-t már tényleg olyan helyekre ajánljuk, ahol a sebesség is számít, hiszen itt 2300 MB/s írási és 3500 MB/s olvasási sebességre számíthatunk. A meghajtó erőssége, hogy a Turbo Write néven futó SLC cache 13 GB-os maximális mérete elég arra, hogy az általános felhasználás során ne is kelljen a lassabb TLC NAND-dal foglalkoznia a vezérlőnek.


[+]

Ugyanez a 970 EVO Plus, de duplázott, 500 GB-os kapacitással és három év garanciával, ebben az esetben 39 000 forintot kell kifizetnünk érte.

Notebookok és PC-k

A Foramax kínálatában a Lenovo játékosoknak készített, felsőkategóriás notebookja, a Legion Y7000 most 419 900 forintért egy Intel Core i7-9750H processzor, 16 GB RAM, 512 GB-os SSD és GTX 1660 Ti grafikus kártya kombinációját kínálja.


[+]

A szögletes, a szériától már megszokott, félreismerhetetlen dizájnú ház 360 x 267 x 26 mm-es mérettel és 2,3 kg-os tömeggel rendelkezik, a felső részbe épített IPS paneles kijelző pedig 15,6” képátlójú 144 Hz-es frissítéssel és Full HD felbontással. A gépben egy 57 Wh-s akkumulátor található, mely felett többek között egy magyar kiosztású, háttérvilágítással is rendelkező billentyűzet kapott helyet, körben pedig HDMI, mini DisplayPort, Gigabit Ethernet, illetve összesen négy darab USB port került elhelyezésre – az utóbbiak közül egyik Type-C konnektorral szerelt.


[+]

Az erősebb „általános” noteszgépre vágyóknak ajánlható az IdeaPad széria L340-es modellje, mely 299 900 forintért Core i7-9750H processzort, 16 GB memóriát, 128 GB-os SSD-ből és 1 TB-os HDD-ből álló tárhelyet és egy GTX 1650 grafikus kártyát kínál. Ezzel a hardverrel a gép már játékra is alkalmas, melyben partner lehet a 15,6”-es Full HD IPS panel is. A 360 x 255 x 24 mm-es, 2,2 kg-os gép amúgy sem feltétlenül hordozhatóságáról lesz híres, a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, a gigabites LAN és a három darab USB port viszont jót tesz a használhatóságának.

Asztali számítógépes vonalon 159 900 forintért kínálják a Foramax Intel Game PC v13-at, mely a cég által kedvelt DeepCool Smarter házat kombinálja egy 550 wattos tápegységgel, ASUS H310M-K alaplappal, Intel Core i3-9100F processzorral, 8 GB RAM-mal és 480 GB-os Kingston A400-as SSD-vel. Az integrált GPU-val nem rendelkező, F szériás CPU mellé persze kötelező a grafikus kártya (meg a „Game PC” nevet sem lehetne máshogy kiérdemelni), ebben az esetben egy ASUS GTX 1650 Supert kapunk a pénzünkért.


[+]

Ugyanez a ház, tápegység és grafikus kártya található a Foramax Game PC v14-ben is, melynek 199 900 forintos árában dupla mennyiségű, 16 GB memória és 2 TB-os merevlemez található, de más a processzor is: egy négy helyett már hat magos, viszont valamivel alacsonyabb órajelre képes Intel Core i5-9400F.

Bevitel játékosoknak

A Cooler Master rengeteg területen van jelen, a iWay pedig most a játékosoknak szánt beviteli eszközök piacára koncentrált, így akciósan árulja a CK550 RGB névre hallgató, 26 810 forintba kerülő mechanikus billentyűzetet.


[+]

A barna Gateron kapcsolókra építő, RGB háttérvilágítással is rendelkező egység saját 512 kB-os memóriával rendelkezik, itt tárolhatjuk a beállításokat, makrókat – ezek elkészítéséhez pedig még a mellékelt szoftverre sincs szükség, ugyanis minden elvégezhető kizárólag a klaviatúra gombjainak használatával. A sötétszürke, lebegősapkás elrendezésű, hagyományos kiosztású beviteli eszköz 1,8 m-es kábelt kapott, extra gombokkal viszont nem rendelkezik, a multimédiás funkciókat az Fn gombokra delegálták.


[+]

Ha nem szeretnénk ennyit kiadni egy billentyűzetért, akkor 12 200 forintért vihető haza a Cooler Master Devastator 3 Plus kombó, melyben a hibrid „mem-chanical” kapcsolókkal szerelt klaviatúrához az MM110-es egeret társították. A Devastator billentyűzet maga hét színben pompázó háttérvilágítással és dedikált multimédiás gombokkal rendelkezik, míg az egeret 800/1200/1600/2400 cpi-s felbontással és Kailh kapcsolókkal ruházták fel. A két egység háttérvilágítása természetesen összehangolható. Az egér maga klasszikus, szimmetrikus formát kapott, de gombkiosztása jobb kézre optimalizált.


[+]

Aki külön vásárolna egeret, az természetesen megteheti ezt: itt van például a 7490 forintos CM110 szintén a Cooler Mastertől, mely háromzónás RGB világítással és 6000 cpi maximális felbontással bír. A szenzor a PixArt készletéből érkezik a PWM3050 személyében, a maximális sebesség 60 ips, a teljes egység tömege pedig 92 gramm. Hat gombjának elhelyezése a jobbkezeseknek kedvez.


[+]

Akciós áron 7490 forint a CM310 RGB egér, mely nemcsak kettővel több, így összesen nyolc darab gombot, de másféle szenzort is kapott, mint a CM110: a PixArt A3325 érzékenysége hét fokozatban egészen 10 000 cpi-ig növelhető. A 3 mm körüli LoD, 20 g-s maximális gyorsulás és 60 ips követési sebesség is elég a mindennapi játékok során.

Drónok és tablet

A Mobil Digital a héten a drónokkal foglalkozik: a 15 000 forintos Overmax X-bee 2.5 hattengelyes giroszkóppal, távirányítóval, 0,3 megapixeles kamerával és microSD foglalattal érkezik. A távirányítóra felszerelhetjük okostelefonunkat is, így menet közben WLAN kapcsolaton keresztül végig látjuk majd a drón kamerája által közvetítetteket. A csomag tartalma hat darab propeller és két akkumulátor – az üzemidő ezekkel 10+10 perc, míg feltölteni őket 120 perc alatt lehet.


[+]

Jóval drágább, 50 000 forintba kerül az Overmax X-bee 7.2, mely már alakjával is a sebességet sugallja. Ezen a repülőn 2 megapixeles kamera található, és akár 200 méterre is eltávolodhatunk vele a távirányítótól; igaz, ekkor már a közvetített kép nem biztos, hogy megjelenik a telefonunkon. A 2,2 kg-os, 60 x 35 x 12 cm-es szerkezet microSD kártyafoglalattal is rendelkezik, tehát a felvétel ekkor sem megy veszendőbe.


[+]

Harmadik, tulajdonképpen már profinak nevezhető eszköz az Overmax X-bee 9.5, a maga 90 000 forintos árával. A 4K-s kamerával és 500 méteres hatótávolságot biztosító távvezérlővel rendelkező drón egy töltéssel 20 percig tud repülni, képes automatikusan visszatérni elindulása helyszínére vagy magától követni a mozgó távirányítót (így készíthetünk remek felvételeket például arról, ahogy lesiklunk egy hegy oldalán). További extraként térképen előre meg is tervezhetjük a berepülni kívánt útvonalat, és drónunk ezt automatikusan követi majd nekünk.


[+]

Az Overmax márka égisze alatt azonban a Mobil Digital nemcsak drónokat, de tableteket is kínál, mégpedig a belépőszintre célozva: a 25 000 forint alatti sávban vásárolhatjuk meg a LiveCore 7032 nevű készüléket, mely elég jó választás lesz arra, hogy a gyerek a hátsó ülésen filmet nézzen, otthon játsszon az Angry Birdsszel vagy hogy mi a konyhában ezen ellenőrizzük a letöltött receptet.


[+]

A kissé idejétmúlt, 7.1-es Androidot futtató készülékbe Rockchip RK3126 rendszerchip, 1 GB RAM és 8 GB flashmemória került, ez utóbbit microSD kártyával bővíthetjük, de USB-OTG támogatás is rendelkezésre áll. Hálózati adapterként egy 802.11n kompatibilis egység jöhet szóba, a 7”-os kijelző pedig 1024x600 pixel felbontású.

Wombath

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés