Hirdetés

Bálint utáni akciók

Ma még van esély, hogy egy akciós notebookkal, adattárolóval vagy valamilyen kütyüvel jóvátegyük, ha tegnap nem vettünk volna virágot!

Drónok és tablet

A Mobil Digital a héten a drónokkal foglalkozik: a 15 000 forintos Overmax X-bee 2.5 hattengelyes giroszkóppal, távirányítóval, 0,3 megapixeles kamerával és microSD foglalattal érkezik. A távirányítóra felszerelhetjük okostelefonunkat is, így menet közben WLAN kapcsolaton keresztül végig látjuk majd a drón kamerája által közvetítetteket. A csomag tartalma hat darab propeller és két akkumulátor – az üzemidő ezekkel 10+10 perc, míg feltölteni őket 120 perc alatt lehet.


[+]

Jóval drágább, 50 000 forintba kerül az Overmax X-bee 7.2, mely már alakjával is a sebességet sugallja. Ezen a repülőn 2 megapixeles kamera található, és akár 200 méterre is eltávolodhatunk vele a távirányítótól; igaz, ekkor már a közvetített kép nem biztos, hogy megjelenik a telefonunkon. A 2,2 kg-os, 60 x 35 x 12 cm-es szerkezet microSD kártyafoglalattal is rendelkezik, tehát a felvétel ekkor sem megy veszendőbe.


[+]

Harmadik, tulajdonképpen már profinak nevezhető eszköz az Overmax X-bee 9.5, a maga 90 000 forintos árával. A 4K-s kamerával és 500 méteres hatótávolságot biztosító távvezérlővel rendelkező drón egy töltéssel 20 percig tud repülni, képes automatikusan visszatérni elindulása helyszínére vagy magától követni a mozgó távirányítót (így készíthetünk remek felvételeket például arról, ahogy lesiklunk egy hegy oldalán). További extraként térképen előre meg is tervezhetjük a berepülni kívánt útvonalat, és drónunk ezt automatikusan követi majd nekünk.


[+]

Az Overmax márka égisze alatt azonban a Mobil Digital nemcsak drónokat, de tableteket is kínál, mégpedig a belépőszintre célozva: a 25 000 forint alatti sávban vásárolhatjuk meg a LiveCore 7032 nevű készüléket, mely elég jó választás lesz arra, hogy a gyerek a hátsó ülésen filmet nézzen, otthon játsszon az Angry Birdsszel vagy hogy mi a konyhában ezen ellenőrizzük a letöltött receptet.


[+]

A kissé idejétmúlt, 7.1-es Androidot futtató készülékbe Rockchip RK3126 rendszerchip, 1 GB RAM és 8 GB flashmemória került, ez utóbbit microSD kártyával bővíthetjük, de USB-OTG támogatás is rendelkezésre áll. Hálózati adapterként egy 802.11n kompatibilis egység jöhet szóba, a 7”-os kijelző pedig 1024x600 pixel felbontású.

Wombath

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés