Hirdetés

Hardverekből csemegézve

Tabletek és notebookok

Gombamód szaporodnak az olcsó és egyre jobb hardverrel szerelt tabletek, most a Pentagram két egyszerűbb modelljét mutatjuk be. A kisebb Eon Prime héthüvelykes, érintőképernyője csupán 800x480 pixel felbontású, mögötte Allwinner A10 SoC dolgozik 1,2 GHz-en, 512 MB RAM és 8 GB-os háttértár segítségével, utóbbi microSD kártyával bővíthető. Az egyszerű tablet n-es Wi-Fi adaptert kapott, 3G modemet USB-n keresztül kezel. Operációs rendszere 4.0.3-as Android, vételára pedig 32 000 forint.

Egy fokkal nagyobb és okosabb a Pentagram TAB 8.0. Nevéből sejteni lehet, hogy kijelzője nyolchüvelykes, adatlapjáról pedig kiderül, hogy felbontása 1024x768 pixel. A hardveres alapot ugyanaz az Allwinner A10 SoC adja, mint az Eon Prime modellnek, de itt a 8 GB-os háttértár mellé 1 GB memória került. Sajnos a fejlődés az áron is meglátszik, a nyolchüvelykes Pentagram tablet 50 000 forintba kerül.

A legtöbb kedvező árú tabletből kihagyják a 3G modemet, viszont rendszerint támogatnak külső, USB-s egységet. A MyAudio az olcsó tabletek után most egy ilyen modemmel állt elő, de csavart egyet a dolgon. Az eszköz nemcsak szolgáltatófüggetlen HSUPA/HSDPA modem 7,2 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességgel, hanem microSD kártyát is dughatunk bele, amivel pendrive-ként használható. Legfeljebb 8 GB-os kártyákat kezel, vételára pedig 9900 forint.

Két hete mutattunk egy egészen kellemes Acer Aspire One D720 notebookot, melyet újra előveszünk, mert most még egy ezressel olcsóbb lett; ráadásul ennyi pénzért – 78 900 forintért – még egy kicsit fejlesztették is a konfigurációt, az 1 GB-os memóriát 2 GB-ra növelték. Megmaradhatunk az 1 GB-nál is, akkor egy védőtokot kapunk ajándékba.

Lassan, de biztosan szivárognak a második generációs Brazos platformra épülő notebookok. Ahogy az Intel, úgy az AMD sem sokat fejlesztett elsősorban netbookokba szánt megoldásán, talán azért, mert jelentősen visszaesett a kicsi, alacsony teljesítményű netbookok iránti kereslet. Az MSI sem kicsi, hanem hagyományos, 15,6 hüvelykes modellbe, a CR650-be tette bele 2 GB memória és 320 GB-os merevlemez társaságában. A kis kétmagos E1-1200 processzor a C vonalat váltja, CPU órajele 1,40 GHz, grafikus erejét a 80 számolóegységes Radeon HD 7310 IGP adja, aminek inkább multimédiás, semmint 3D-s képességei érdemelnek említést. További előrelépést jelent a vezérlőchip, ami natívan támogatja az USB 3.0-t és SATA 3.0-t, továbbá a HDMI sem hiányszik a számítógépről. Az alap teljesítményű, 15,6 hüvelykes MSI CR650 FreeDOS operációs rendszerrel és egy év garanciával 94 793 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

Előzmények

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

Hirdetés