Hirdetés

Hardveres érdekességek

Ház, ventilátorok, akciókHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Egyik kedvenc felső középkategóriás házunk, a Cooler Master CM 690 II befutott a hazai piacra egyedi, NVIDIA elemekkel tarkított változatban. Oldalfalára és elejére a grafikuskártya-gyártó logóját formálták, illetve kívül és belül is több helyen visszaköszön a rá jellemző zöld szín. A CM 690 II egy nagyon korrekt, 496 milliméter magas és 529 milliméter mély ház fekete vázzal, alsótápos kialakítással, rengeteg hellyel az alaplapnak, a grafikus kártyának, illetve a különböző méretű meghajtóknak és ventilátoroknak. Tetejének első részére két-két USB 3.0 és USB 2.0 csatlakozót tettek; az NVIDIA verzió vételára három év garancia mellett 36 500 forint. Akinek nincs szüksége az NVIDIA mintákra, a fenti, egyedi panelre, USB 3.0-ra és nélkülözni tud pár ventilátort, az akár tízezer forinttal olcsóbban is kaphat Cooler Master CM 690 II alapmodellt.

Rengeteg új, 120 mm-es, és egy 140 mm-es Corsair ventilátor futott be a hazai piacra. Közös tulajdonságuk, hogy speciális rezgéscsillapított keretet kaptak, lapátkerekük kialakítása viszont funkciójuk szerint kétféle lehet, ez alapján két családot alkotnak. A magas légszállítású AF sorozatnak tizenegy ívelt lapátja van, és elsősorban számítógépházak szellőztetésére ajánlottak. Létezik belőle alacsony (percenként 1100) fordulatú, csendes és magasabb (percenként 1650) fordulatszámú, nagyteljesítményű is. További érdekessége, hogy három színű (kék, vörös, fehér) díszbetétet és lassító ellenállást is adnak hozzájuk. A Corsair AF sorozatába tartozó 120 milliméteres ventilátorok egyaránt 3772 forintba kerülnek, de kettes is csomagot is kaphatunk belőle 6604 forintért. Akad a sorozatban egy 140 milliméteres példány is, a percenként 1150-et pörgő Corsair AF140, mely 4191 forintot kóstál.

Elsősorban hűtőbordákra javasolt a Corsair SP ventilátorcsaládja. Itt laposabbak a lapátok és csak hét darab van belőlük, illetve a fordulatszámok is magasabbak, és egyelőre nincs 140 milliméteres változat. A kisebb 120-asból a csendes percenként 1450-et, a hangosabb, igazán komoly teljesítményű akár 2350-et pörög. Az árazás megegyezik az AF verzióéval, tehát a Corsair SP120-ak is 3772 forintba kerülnek szólóban, párban viszont 6604 forintért megkaphatók.

Új taggal bővült a Corsair Flash Voyager termékcsaládja. A Slider praktikus, burkolatába csúsztatható csatlakozót kapott, így nincs kupakja, amit elveszíthetünk vagy eltörhetünk. Ahogy ma illik, kékbetétes, vagyis gyors, 3.0-s USB csatlakozóval szerelték fel; úgy sejtjük, közepesen tempós típus lesz. A hazai piacon egyelőre 32 és 64 GB-os méretben láttuk 12 103, illetve 21 171 forintos áron, de létezik kisebb, 8 és 16 GB-os kapacitással is.

Ismét szállítási akciót indított a PCX.hu webáruház. Vasárnapig felezett áron szállítják ki a weboldalukon vásárolt termékeket. Ez annyit tesz, hogy 25 000 forint alatti vásárlásnál 1999 forint helyett 999 forintot kell fizetünk, fölötte pedig ingyenes a kiszállítás. Ha Pick Pack pontra kérjük a csomagunkat, akkor 25 000 forintos tételig 699 forint helyett 349 forint a díj, nagyobb tételnél pedig ingyenes. Az Asus termékei kapcsán is előkészített egy akciót a PCX.hu. Aki Asus alaplapot vásárol náluk, tíz százalék kedvezményt kap minden Asus hangkártyára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

 • Sok-sok apróság a hardverpiacról

  SD kártya és fülesek a nyárra, házak, akciós notebookok és hűtők várják olvasóinkat a nagy melegben.

 • Új vasak a kánikulában is

  A szűnni nem akaró melegben többek közt digitális tévés eszközöket, MP3-lejátszókat, gamer egeret, új és akciós notebookokat mutatunk be.

Előzmények

 • Hardverekből csemegézve

  Aktuális piaci bemutatónkba processzorokat, monitorokat és egyéb érdekességeket gyűjtöttünk.

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

Hirdetés