3D-s tablet és más érdekességek

VGA, hűtés, akcióHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Szép csendben újabb Kepler architektúrás GeForce grafikus kártya lopakodott be a hazai boltokba. Az új jövevény, a GeForce GT 640 a notebookok irányából érkezett, és ugyanaz a GK107 GPU az alapja, mint a GeForce GTX 600M családnak, ami notebookos vonalon jelenleg az egyik legerősebb alternatíva. Persze asztaliban a 384 számolóegység nem jelent sokat, hiszen a csúcs Keplernek 1536 van belőle, és a 128 bites vezérlőre akasztott DDR3 memória sem valami acélos. Így a mobil csúcsmodell desktop gépeknél az alsóházba sorakozik be, nagyjából a Radeon HD 6670 szintjére. Legolcsóbban a Gainward kínálatában találtuk meg, 1 GB memóriával, három év garanciával, 28 820 forintos áron. Az Asus és Gigabyte verzió valamivel drágább, viszont ők 2 GB memóriát adnak. Előbbiért 33 830 forintot, utóbbiért 32 770 forintot kell kifizetnünk, ami kezdő árnak elmegy, de később minden bizonnyal csökkeni fog, hiszen ennyi pénzért lényegesen erősebb Radeon HD 7750 kapható, a GeForce GT 640 szintjén teljesítő Radeon HD 6670-eket pedig 22-25 000 forint környékén mérik.

Múlt héten egy NVIDIA stílusban módosított Cooler Master CM 690 II-t mutattunk be, most lényegesen nagyobb társa, a HAF X hasonló átdolgozását kínáljuk. A szellőzésre kihegyezett HAF család legkomolyabb tagja harsányzöld előlapot és tetőt kapott, ablakos oldalába gravírozás került, belül pedig a merevlemeztartók lettek zöldek. Funkcionalitását tekintve nem változott az NVIDIA-s, közel 60 centiméter magas és 55 centiméter mély óriás, fejlett előlapján ott virítanak az USB 3.0 csatlakozók, lejjebb pedig két SATA dokkolót találunk. Belül három 200 milliméteres és egy 140 milliméteres ventilátor gondoskodik a szellőzésről, melyek mellett továbbiakat szerelhetünk be, vagy akár vízhűtéses radiátorokban is gondolkodhatunk. Már a sima HAF X sem volt olcsó, ám az NVIDIA változat még többe, 63 132 forintba kerül.

Egy komoly processzorhűtővel is gazdagodott a hazai Cooler Master kínálata. A TPC 812XS az abszolút csúcskategóriát célozza meg, amihez nem csak hőcsöveket, hanem hőkamrás (vapor chamber) megoldást is használ. A hat csővel és két kamrával megtámogatott borda 826 grammot nyom, amire két 120 milliméteres ventilátort tehetünk, bár a gyári csomagban csak egy van. Természetesen minden aktuális Intel és AMD processzorfoglalatra felszerelhető a Cooler Master TPC 812XS, vételára pedig méretéhez igazodik, 23 000 forint.

Hétvégi komponensakciót hirdetett a PCX.hu számítógépes webáruház. Hétfőig (június 18-ig) minden alaplapját, processzorát, grafikus kártyáját, memóriáját és merevlemezét a szokottnál kicsivel olcsóbban adja. Második szakaszába érkezett a PCX.hu „A te számítógéped milyen?” nyereményjátéka. Több mint kétszázan küldték be fényképüket kedvenc számítógépükről, melyekre június 19-én délig lehet szavazni. Az öt legtöbb szavazatot kapott között egy 24 hüvelykes Asus VS247H monitort, a képet beküldők között pedig egy 8 GB-os Apple iPod Nanót sorsolnak ki. Egy ügyes trükkel azt is sikerült elérni, hogy ebbe a jellemzően fiús versenybe rengeteg lány is bekapcsolódjon a fotójával: a hölgyjátékosok között egy 2 GB-os iPod Shuffle-t sorsolnak ki, úgyhogy tessék szavazni!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

 • Sok-sok apróság a hardverpiacról

  SD kártya és fülesek a nyárra, házak, akciós notebookok és hűtők várják olvasóinkat a nagy melegben.

 • Új vasak a kánikulában is

  A szűnni nem akaró melegben többek közt digitális tévés eszközöket, MP3-lejátszókat, gamer egeret, új és akciós notebookokat mutatunk be.

 • Frissülő időben frissülő hardverek

  Monitortévéket, külső merevlemezeket, akciós alaplapokat és pár notebookot mutatunk a hazai kínálatból.

Előzmények

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • Hardverekből csemegézve

  Aktuális piaci bemutatónkba processzorokat, monitorokat és egyéb érdekességeket gyűjtöttünk.

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

Hirdetés