Hardverekből csemegézve

Hirdetés

Vegyesen

Bár az OCZ-vel ellentétben a Corsair nem rendelkezik saját vezérlővel, és a memóriachipeket is külső beszállítótól vásárolja, egészen komoly névnek számít az SSD-k világában. Az idei szezonban mutatkozott be csúcskategóriás Performance Pro sorozata, melynél nem a SandForce, hanem a Marvell vezérlőjének szavazott bizalmat. A SATA 3.0 csatolót támogató egységgel kiváló sebességet kínálnak, olvasásban 500 MB/s, írásban 340 MB/s-os csúcstempót. Ráadásul ma már nem is olyan vészesek az SSD-árak, a csúcs Corsair Performance Pro 128 GB-os változata három év garanciával 49 090 forintot kóstál.

A Corsair termékkínálatának ellentétes végén áll a Nova 2. A Phison PS3105 vezérlős, SATA 2.0-s típus SSD-s viszonylatban nem számít se gyorsnak, se modernnek, de egy hagyományos winchesteres konfigurációhoz viszonyítva ez is csodákra képes, ráadásul meglehetősen olcsó. Az operációs rendszerhez éppen elegendő, 60 GB-os verziót 21 006 forintért kaphatjuk meg három év garanciával. Aki szeretne egy kis plusz lendületet Nova 2-jének, és nem tart a garancia elvesztésétől, nézze meg az alábbi (angol) linket.

Szintlépéshez közelít a Wi-Fi adatátvitel. A legtöbb gyártó már előhozakodott háromcsatornás, 450 Mbps elvi csúcssebességre képes routerével, és lassan, de biztosan a megfelelően gyors adapterek is befutnak; a Netgear csomagját éppen most teszteljük. Az ilyen friss és gyors routerekre általában jellemző, hogy meglehetősen drágák, jelenleg 50-60 000 forint környékén mozog az áruk. Ehhez képest a mindig kedvezően árazó TP-Link 30 800 forintért kínálja WNDR4300-as típusát. A három masszív, belülről duplázott antennával ellátott útválasztó a szokásos 2,4 GHz-en 300 Mbps-ra képes, 5 GHz-en viszont megfelelő adapterrel párosítva 450 Mbps-os tempót fut. Annak is érdemes megnéznie a modellt, aki – még – nem rendelkezik gyors Wi-Fi adapterekkel, mert négy Ethernet aljzata gigabites, és ezzel a tempóval bír WAN portja is – a gyártó 800 Mbps fölötti sebességet ígér rajta. További extra a két USB csatlakozó, melyekre webkamerát, nyomtatót vagy adattárat köthetünk: a TP-Link WNDR4300 egy igazán sokoldalú router.

Egy fürge lézernyomtató minden iroda hasznos kelléke lehet. Ha viszont elkészült az a párszáz nyomat, amihez a kezdő toner elegendő, lehet, hogy meglepetés éri majd a vásárlót, amikor kiderül, mennyibe kerül egy új. Ilyenkor rengeteg pénz takarítható meg az utángyártott festékkazettákkal, melyekből a jobbak, mint például az Orink termékei egészen megbízhatók. A Xerox Phaser 3160V nyomtatóihoz való, 2500 laphoz elegendő típusért például 11 500 forintot kérnek, míg a gyári Xerox másfélszer ennyibe kerül.

Ha már a Phaser 3160V-nél tartunk, megemlítjük, hogy egy nagyon kellemes, percenként akár 24 lap elkészítésére képes, 600 dpi felbontású berendezésről van szó, melynek havi terhelhetősége a gyártó szerint 15 000 nyomat. Az alapmodell USB-vel kapcsolható számítógéphez, vételára pedig 41 930 forint. Kapható Ethernet hálózati modullal is, 49 590 forintért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

Előzmények

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

Hirdetés