Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

Inteles alaplapokPCland Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Megérkeztek a hazai hardverboltokba az első Intel B75 vezérlőchippel szerelt alaplapok. A lapkát elsősorban kis- és középvállalati felhasználásra szánják, ezért kihagyták belőle a tuning lehetőségét, illetve az alaplapi RAID kezelést, cserébe kedvezőbb árat és hagyományos PCI támogatást kapunk. Az Asrock máris négy B75-ös alaplappal rukkolt elő, melyek közül a legegyszerűbb a B75M. Alap microATX-es megoldás, de azért bőven ellátták funkciókkal. Két memóriafoglalata, két hosszú PCI Express és két hagyományos PCI aljzata van. A PCI Expressekből az egyik 3.0-s és 16 sávos, a másik csak 2.0-s és 4 sávját nem a processzortól, hanem az alaplapi vezérlőtől kapja. A B75-ös chip natívan csak egy SATA 3.0 aljzatot kínál, de az Asrocknál külső vezérlőre tettek még kettőt. A hátlapon nincs eSATA, kapunk viszont négy USB 3.0-t és három monitorkimenetet. Jó hír, hogy az Asrock három év garanciát vállal erre a modellre, vételára pedig 17 717 forint.

Ahogy lenni szokott, picivel drágábban picivel fejlettebb alaplapot is kaphatunk. Az Asrock B75 Pro3-M szintén microATX méretű, de kettő helyett négy memóriafoglalata van, hangrendszere 5.1-esről 7.1-esre fejlődött, USB 3.0 csatlakozóit pedig úgy szervezték, hogy kettő a hátlapra került, kettőt viszont alaplapi tűsorral vezethetünk előre. Az Asrock B75 Pro3-M szintén három év garanciával 21 070 forintot kóstál. Szinte ugyanezen az áron, 21 740 forintért kapható a teljes ATX-es Asrock B75 Pro3, mely funkcióiban annyit bővült, hogy itt két hosszú PCI Express aljzat kapcsolódik a processzorhoz, ezért jobb a CrossFire kezelés, továbbá kapunk egy rövid, egyszeres PCI Express aljzatot.

A kicsiny, de manapság egyre divatosabb Mini-ITX méretben is kínál B75-ös alaplapot az Asrock. A B75M-ITX ugyan a vállalati vonalba tartozik, de HTPC alapnak szintén ideális. Az LGA1155-ös processzor mellé két memóriamodult és egy hosszú PCI Express csatlakozós grafikus kártyát tehetünk, van egy SATA 3.0, a hátlapon kettő és alaplapi tűsoron még kettő USB 3.0 port, illetve kapunk eSATA-t és a szokásos három monitorkimenetet, úgyhogy kis mérete ellenére meglehetősen komoly PC építhető a három év garanciával 26 420 forintért kínált Asrock B75M-ITX köré.

Aki pedig szeretne azért CPU tuningot is, de nem hajlandó egy teljes, Z77-es lap árát kifizetni, nézze meg az Asrock Z75 Pro3-at. Került rá négy memóriafoglalat, két hosszú PCI Express csatoló, igaz, azok közül csak az egyiket hajtja közvetlenül a CPU, így csak az 3.0-s. Gyors SATA 3.0 aljzatból kettőt kapunk és ennyi 3.0-s USB került a hátlapra is, további kettőt előre vezethetünk kis. A Z75-ös chipkészlet valamivel drágább a B75-ösnél, ezért az Asrock Z75 Pro3 vételára három év garancia mellett 25 280 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardverekből csemegézve

  Aktuális piaci bemutatónkba processzorokat, monitorokat és egyéb érdekességeket gyűjtöttünk.

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

Előzmények

Hirdetés