Hirdetés

Hardverkínálat tavasz végén

Alaplap, monitor, médialejátszóHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Megérkezett a hazai piacra az Asrock két csúcs Z77-ös alaplapja. Az ismert profi játékos, Fatal1ty nevével fémjelzett deszkák közül a Z77 Performance elsősorban tuningosoknak való. Áramellátása 8+4 fázisos, kondenzátorai Japánból származnak, és kivétel nélkül szilárdelektrolitosak. Hosszú PCI Express csatlakozóból kettő került az alaplapra, de csak az egyik csatlakozik a CPU-ra, így csak az támogatja a 3.0-s szabványt; a másikon négy PCI Express 2.0 csatorna érhető el, a többgrafikus kártyás rendszerek közül pedig az AMD CrossFire támogatott.

A merevlemezeket és az SSD-ket hat SATA aljzat várja, ebből kettő gyors, SATA 3.0-s, egy SATA 2.0 pedig a hátlapi eSATA-val osztozik. Jól felszerelték az Asrock lapját USB 3.0 aljzatokkal, négy került a hátlapra, és további kettőhöz készítettek elő alaplapi tűsort. Mondani sem kell, hogy a Z77-es alaplapon három monitorkimenet van, és ellátták temérdek tuningos, illetve multimédiás extrával. Az Asrock Fatal1ty Z77 Performance vételára 46 939 forint.

Még magasabb szintet képvisel az Asrock Fatal1ty Z77 Professional modellje. Áramellátása 16+8 fázisos, kondenzátorai aranyozottak, hosszú PCI Express aljzatból pedig három került rá, ebből kettő a processzorhoz kapcsolódik, és támogatja a szabvány 3.0-s verzióját. Itt a CrossFire mellett az SLI is szóba jöhet.

Alaposan felturbózták az adattároló részleget, a chipkészlet két SATA 3.0 kivezetése mellé külső vezérlővel további négy került, ezek közül az egyik a hátlapon található. Brutális az USB 3.0 kínálat is, hátul hat aljzatot, a nyomtatott áramkörön pedig egy tűsort találunk, amihez jár kétportos, előlapi modul. Ezen felül van még FireWire és két Gigabit Ethernet vezérlő. Természetesen a hűtés a legkomolyabb hőcsöves (szerencsére ventilátor nincs rajta), a tuning és multimédiás funkciók kínálata pedig fejedelmi. Az Asrock Fatal1ty Z77 Professional alaplapjáért 63 665 forintot kell kifizetni

Dupla monitoros akcióba kezdett a PCX.hu internetes hardveráruház. Május végéig BenQ és Samsung monitorok széles választékát kínálják kedvező áron, sőt az utóbbi márkánál tévékre is vonatkozik az ajánlat. Ezenkívül nyereményjátékuk, melyről múlt héten írtunk, még mindig tart, viszont bővült a nyeremények sora. A webbolt Facebook oldalára kell feltölteni számítógépünkkel közös képünket, melyre szavazni lehet. Azt már tudtuk, hogy az öt legtöbb szavazatot kapó között egy 24 hüvelykes Asus VS247H monitort, minden résztvevő között pedig egy 8 GB-os iPod Nanót sorsolnak ki, az viszont új, hogy egy 2 GB-os iPod Shuffle-t is kisorsolnak a képet beküldő hölgyek között.

Tovább csökkenti médialejátszói árát a Speedshop webáruház. A kínálat legolcsóbb darabja, az Egreat EG-R6C is kezeli a nagyfelbontású formátumok döntő többségét, emellett a magyar karakteres feliratok, képek vagy zenék sem okoznak neki gondot. Van HDMI kimenete, adatokat pedig két USB csatlakozón keresztül fogad.

Ma már annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia, aki Android-alapú, tehát internetezni is nagyon jól tudó médialejátszót szeretne. Amikor tavaly év végén teszteltük, az alapfunkciós Geniatech ATV300 még közel harmincezer forintba került, most viszont már 17 990 forintért megkaphatjuk. Szintén kezeli a legtöbb HD formátumot (érdemes hozzá jó lejátszó appot keresni), internetre pedig Ethernet porton keresztül köthető. Nagyobb testvére, a komolyabb hardverrel, Wi-Fivel, fejlett távirányítóval felszerelt ATV1000 pedig negyvenezer helyett most 29 990 forintért vihető haza.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardverekből csemegézve

  Aktuális piaci bemutatónkba processzorokat, monitorokat és egyéb érdekességeket gyűjtöttünk.

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

Előzmények

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

 • Hőhullámmal hardverhullám

  Új alaplapokat, különleges grafikus kártyákat, megjelenítőket és egyéb érdekességeket mutatunk.

Hirdetés