Hirdetés

Hardverekből csemegézve

További notebookok

Keményen szórja kifelé korábbi generációs notebookjait az Acer, mert a legfrissebb, Ivy Bridge platformos modellek már a kapukat döngetik. Ilyenkor egészen jó vételeket lehet csinálni, mert bár a régi típusok lassabbak az újaknál, egy átlagfelhasználó igényeit lazán kielégítik. Tipikusan ilyen notebook a 15,6 hüvelykes Acer Aspire 5742G, mely még a kettővel ezelőtti Arrandale platformra alapoz. Processzora 2,53 GHz-es, kétmagos Core i3-380M, mellette 4 GB memória és 320 GB-os merevlemez serénykedik, sőt a GeForce 610M személyében (ami átkeresztelt GeForce GT 520M) külön grafikus kártyája is van, alapszintű játékos képességekkel. A fenti konfiguráció most egy év garanciával és alap Linux operációs rendszerrel 129 990 forintba kerül.

Aki modernebbet és látványosabbat szeretne az Acertől, nézze meg a friss Aspire V3-471 aranyburkolatú változatát. A kellemes méretű, 14 hüvelykes laptop Sandy Bridge platformra épít, konkrétan a 2,30 GHz-es Core i3-2350M processzorra, ami mellett a 2 GB memóriát célszerű bővíteni. A merevlemez viszont tágas, 500 GB-os, van USB 3.0 és HDMI csatlakozó is, de a grafikát a processzorba épített IGP oldja meg. A konfiguráció Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és egy év garanciával 164 288 forintért vihető haza.

Erőteljesen akciózza notebookjait a Samsung is. Az alapszintű, 15,6 hüvelykes laptopok kategóriájában egyik kedvencünk, a Series 3 300E most nagyon jó áron kapható. Pentium B950 processzorral, 4 GB memóriával és 750 GB-os merevlemezzel, HDMI csatlakozóval, bár USB 3.0 és Windows operációs rendszer nélkül 114 990 forintért adják. Aki szeretne egy kicsit játszani is a laptoppal, 123 990 forintért megkaphatja GeForce GT 520MX-szel kiegészítve, ha pedig inkább gyári Windows 7-et kérünk a VGA helyett, akkor 134 990 forintot kell kifizetnünk.

A Lenovo kínálatában is rábukkantunk egy igazi gyöngyszemre. Olyanoknak való notebookra, akik a kompakt méretet, a jó összeszerelési minőséget és az igényes billentyűzetet többre tartják az erős processzornál. A 13,3 hüvelykes ThinkPad Edge E320 most 2,20 GHz-es Pentium B960 processzorral, 4 GB memóriával, percenként 7200-at pörgő, 320 GB-os merevlemezzel is kapható. A konfigurációt HDMI és eSATA csatlakozó (USB 3.0 sajnos nincs), Bluetooth 3.0 modul és termetes, 62 wattórás akkumulátor teszi teljessé. Sajnos a nagyon kedvező, 139 900 forintos árba nem fért Windows operációs rendszer és a garancia is csak egy év. Utóbbit igény szerint – mi erősen ajánljuk – 12 000 forintért két évre bővíthetjük.

Végezetül mutatunk egy igazi, munkára termett szubnotebookot. Ma már a 13,3 hüvelykes notebookokat is kicsinek titulálják, pedig alig kisebbek a 14 hüvelykeseknél. Hozzájuk képest apróság a Fujitsu Lifebook P701, melynek csupán 12,1 hüvelykes a képernyője, ráadásul sokak örömére nincs annyira elnyújtva, mert oldalaránya 16:10, felbontása 1280x800 pixel, és felülete – ahogy illik – matt. A masszív kis házba komoly Core i5-2520M processzort, távoli menedzselést lehetővé tévő vPro platformot, 4 GB memóriát, de sajnos viszonylag lassú, 250 GB-os, percenként 5400-at pörgő merevlemezt tettek. Kapunk még DisplayPort monitorkimenetet, n-es Wi-Fi adaptert, dokkolócsatlakozót és egy termetes akkumulátort. A kis Fujitsu Lifebook P701 egy év garanciával és Linux operációs rendszerrel 287 465 forintot kóstál.

rudi

Azóta történt

 • Hardveres érdekességek

  Aktuális piaci bemutatónkban vadonatúj notebookokat, fejhallgatókat és még sok minden mást kínálunk.

 • 3D-s tablet és más érdekességek

  Új GeForce-ot, házat, rengeteg notebookot és sok más érdekességet kínálunk aktuális piaci bemutatónkban.

 • Hőség és hardverek

  Jó árú SSD-ket, érdekes hangkeltőket, játékvezérlőt és különböző célokra szánt notebookokat mutatunk be a hazai piac kínálatából.

Előzmények

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

Hirdetés