Hirdetés

Hardverkínálat május elején

Vegyes érdekességekPCland Hivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Érdekes vezeték nélküli adattárra bukkantunk a Kingston kínálatában. A Wi-Drive elsősorban okostelefonok és tabletek mellett tesz jó szolgálatot. Lényegében egy 16 vagy 32 GB-os flash tároló és egy Wi-Fi adapter összeházasításával született, ráadásnak pedig akkumulátort is pakoltak bele. Így született az adattároló berendezés, ami saját Wi-Fi hálózatán keresztül érhető el (párhuzamosan legfeljebb három eszközt szolgál ki). Létezik hozzá iOS- és Android-alapú alkalmazás, ami megkönnyíti a fájlok mozgatását, esetleges lejátszását. Szokásos USB 2.0 csatolón keresztül számítógéppel is elérhető a dobozka, ami nagyjából akkora, mint egy okostelefon. A Kingston Wi-Drive 16 GB memóriával 13 980 forintért, 32 GB memóriával 28 290 forintért vásárolható meg.

Meglehetősen olcsó, autó szélvédőjére szerelhető kamerával jelentkezett a Media-Tech. Az U-Drive Lite CMOS érzékelőjével VGA felbontású (640x680 pixel) videó vagy 1,3 megapixeles fotók készítésére képes. Az adatokat SD kártyára rögzíti, amiből legfeljebb 32 GB-ost kezel. Stabil állásáról masszív tapadókorong gondoskodik, ellátták mozgásérzékelővel, ami a felvételt indítja, sőt olyat is tud, hogy amikor betelt a memóriakártya, az újabb anyaggal a legrégebbi tartalmat írja felül. Kezelésében kis LCD kijelző lesz segítségünkre, a felvett képet PAL vagy NTSC formátumban vezethetjük ki. Az U-Drive Lite 15 500 forintért vehető meg; nagyobb felbontású, saját infrás fényforrással ellátott testvére, az U-Drive valamivel 20 000 forint fölött kapható.

Nem mai darab a Logitech G9x egere, de még mindig a legjobb és legpontosabb darabok közé tartozik, továbbra is a gyártó egyik legkomolyabb modelljeként tartják számon. Mint ilyennek, meglehetően húzós, húszezer forint fölötti ára volt, amit kiváló minősége, nagyszerű érzékelője, súlyozó rendszere és cserélhető felső burkolata sokak számára indokolt, rengetegen szavaztak neki bizalmat, és kevesen csalódtak benne. Most lényegesen kedvezőbb áron, 17 990 forintért szert tehetünk a Logitech G9x-re.

Ha komoly egérről van szó, akkor a Razert sem szabad elfelejteni. Naga Hex modelljét elsősorban szerepjátékosoknak (RPG) ajánlják, ahol rengeteg gombra lehet szükség. Jobb kézhez szabott testének hüvelykujjal elérhető részén nem kettő, nem is három, hanem összesen hat gomb kapott helyet, ezeket további öt egészíti ki, így összesen tizenegy programozható billentyűt nyomkodhatunk. A Naga Hex 5600 dpi-s lézeres érzékelővel dolgozik, háta különleges zöld vagy vörös színben pompázik, vételára pedig 24 206 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés