Hardverek, hogy otthon maradhass

A távolságtartás nehézségeinek elviselését segítő bútorok, noteszgépek, hálózati eszközök és kiegészítők kerültek fel heti listánkra.

Noteszgépek

Ha most keresünk notebookot otthoni munkára, nem lesz egyszerű dolgunk, a boltok készletei gyakorlatilag óráról órára változnak, ezért érdemes mindenképpen előre telefonálni, hogy megvan-e még a kiszemelt eszköz.

Hirdetés

Ha a távoktatási igények vagy például óvodáskorú gyerekeink szórakoztatásának kielégítésére keresünk notebookot, akkor tulajdonképpen nem is kell sokat költeni: az USAnotebook felújított gépeket tartalmazó készletében 65 000 forintba kerül egy Lenovo IdeaPad 320 15 notebook, benne egy AMD E2-9000 processzorral, 4 GB DDR4-2133 memóriával, 500 GB-os merevlemezzel. Nyilván ezekkel a specifikációkkal nem fogunk sem óriási Excel táblákat feldolgozni, sem játszani, sem 10-15 weboldalt egyszerre nyitva tartani, de például a Facebookon/Instagramon/stb. elérhető foglalkozásokat meg lehet nézni, a 15,6”-es, HD Ready kijelzőhöz passzoló felbontásban a YouTube is élvezhető, illetve a kapcsolattartásban segítő alkalmazások, mint Skype és társai is elfutnak rajta.


[+]

A noteszgépben van DVD-meghajtó, webkamera, kártyaolvasó, Gigabit Ethernet port és három USB csatlakozó, tévére is ráköthetjük HDMI kivezetésével, a vezeték nélküli adapter pedig a 802.11ac szabványt ismeri.


[+]

Kicsit komolyabb, nem felújított gép a 87 490 forintos Acer Aspire 3 A315, mely kiállítási darab volt, árában pedig nemcsak három év garancia, de a Windows 10 Home is benne foglaltatik. A hardver hasonló képességű, mint az előző modellé, ez Celeron N3060-as processzort, 4 GB RAM-ot és 500 GB-os merevlemezt jelent, de a körítés is hasonló, tehát egy 15,6”-es, HD Ready kijelzőt kapunk, magyar nyelvű, numerikus résszel kiegészített billentyűzetet, gigabites Ethernetet és három USB portot, melyek közül itt egy az, ami USB 3.1 Gen1 szabványú.

Kevesebb garanciát, de valamivel jobb teljesítményt ad a felújított ASUS E406MA, 89 990 forintért – ez egy négymagos Pentium N5000 processzorral dolgozik, 4 GB memória mellé pedig 128 GB-os SSD jár, mely azért érezhető különbséget jelent majd a programok betöltésekor. A kapacitás persze véges, ráadásul ennek egy részét a gyárilag telepített Windows 10 Home foglalja el, de azért az alapszoftvereknek még marad hely az amúgy viszonylag jól hordozható, 14,1”-es, 1366x768 pixeles kijelzővel szerelt gépben.


[+]

A notebook tömege 1,3 kg és 3 cellás, 56 Wh-s akkumulátor hajtja, tehát nem is leszünk feltétlenül a konnektorhoz kötve vele, inkább csak a kommunikációs lehetőségek jelentik majd a szűk keresztmetszetet, ez ugyanis egy 802.11n-es Wi-Fi adapterben merül is. USB portból két darab, 3.1 Gen1 sebességet kínáló példány került az oldalakra, van webkamera, HDMI és microSD kártyaolvasó is.

Wombath

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés