Hirdetés

Hardverek, hogy otthon maradhass

A távolságtartás nehézségeinek elviselését segítő bútorok, noteszgépek, hálózati eszközök és kiegészítők kerültek fel heti listánkra.

Asztalok munkához, játékhoz


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az elmúlt napokban rengeteg ember döbbenhetett rá, hogy milyen kihívást jelent az otthoni munka (és ahol gyerekek vannak, a tanulás). Az, hogy a korábban a kisasztalon, konyhában vagy az ágyon fekve használtuk a noteszgépet, nem gond, ha csak egy óráig van erre szükség, heti 40 órában viszont már csak akkor fogjuk kényelmesen megúszni az előttünk lévő időszakot, ha ki tudunk alakítani egy dedikált munka- és/vagy tanulósarkot, ahol a hardveres és kényelmi feltételek is adottak a számítógép használatához. Minderre persze egy átlagos íróasztal és olcsó forgószék is megfelelő ideig-óráig, de érdemes lehet megnézni, hogy mit nyújtanak azok a bútordarabok, amelyeket azoknak terveztek, akik akár napi 10-12 órát is gép előtt töltenek: az e-sportolóknak.


[+]

A CaseKing Hungary forgalmazta Nitro Concepts márkanév alatt több, a gamer igényekre szabott asztalt is találunk, különböző extrákkal felszerelve: a D12 sorszámú termékük például 50 000 forintba kerül, és fekete illetve fekete-piros színösszeállításban is beszerezhető.

A külsőtől eltekintve azonos termékről van szó: egy masszív fémvázra szerelt, 116 x 75 cm-es felületet kínáló asztalról, melynek burkolata gyakorlatilag egérpadként is funkcionál. Az asztallap alatt bőven van hely a legnagyobb gépházaknak, gurulós szekrényeknek, lábunknak, az extra kényelmet pedig pohár- és fejhallgatótartó, illetve két kábelvezető is szolgálja.


[+]

Ennek nagyobb testvére a D16, mely elektromosan és manuálisan állítható változatban is rendelkezésre áll, 128 000, illetve 102 000 forint körüli áron. A színek közül itt is maradhatunk a konzervatívabb fekete és a vadabb fekete-piros kivitelnél, viszont ez már egy komolyabb szerkezet, ami nemcsak a 160 x 80 cm-es felületet jelenti, hanem a 71 és 121 cm között állítható magasságot is, mely gyakorlatilag a többek által egészségesebbnek tartott álló munkavégzést is lehetővé teszi időnként. Az asztallap maga egyébként itt is egérpadként funkcionál, a szerkezet teherbírása pedig 70 kg, úgyhogy elég komoly monitor és PC is feltehető rá. A kábelmenedzsmentet három nyílás segíti.


[+]

Az asztal mellé ajánlható még az Endgame Gear XM1 egér, mely fekete és fehér színben is létezik. Ez a 20 000 forintos, vezetékes eszköz visszafogott, szimmetrikus dizájnt kapott, jobbkezes használatra optimalizált gombkiosztással. Aljában egy PMW3389-es érzékelőt találunk, ezzel legfeljebb 16 000 cpi-s érzékenység állítható be. A 70 grammos tömeg senki csuklóját sem fogja megterhelni, és remélhetőleg az Omron 50M kapcsolók is sokáig bírják majd a terhelést, hasonlóan a méretes teflontalpakhoz, melyekből pótkészlet is létezik 3000 forintos áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés